kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kurufasulyenin Kare As'ı
Kurufasulyenin Kare As'ı

Hemen herkes kurufasulyeyi severek yer. Pilavla, turşuyla, salatayla, ayranla ve özellikle de soğanla... Bu hafta yine 10 jüri üyemize favori kurufasulyecilerini sorduk ve en çok tercih edilenler, bu hafta en iyi kurufasulyecilerin Kare As'ını oluşturdu
TOP 10
1. Çömlek (Çamlıca)
2. Hüsrev (Rize, Ankara ve İstanbul)
3. Kömür Restoran (Unkapanı)
4. Kurufasulyeci (Süleymaniye)
5. Fasuli (Tophane)
6. Hacı Abdullah (İstiklal Caddesi)
7. Neşe Lokantası (Ortaköy)
8. Kanaat Lokantası (Üsküdar)
9. Güveççi Abdullah (Fenerbahçe ve Caddebostan)
10. Mandacı (Küçükçekmece)

Ahmet Örs (Yazar, Mutfak Dostları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı)
Fasuli
Çömlek
Hüsrev

Engin Akın (Yemek kültürü yazarı)
Dede Efendi Lokantası
Yalçın Restoran
Subaşı Restoran

Ramazan Bingöl (Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği Başkanı)
Hacı Abdullah
Hüsrev Lokantası
Çanak Mangalda Kurufasulye
Kömür

Hülya Ekşigil (Gazeteci, yemek kültürü araştırmacısı)
Neşe Lokantası
Kurufasulyeci
Hüsrev Lokantası

Abdurrahman Yıldırım (Gazeteci, yazar)
Kanaat (Süleymaniye)
Çanak Restoran
Kalkanoğlu Restoran
Çömlek

Emine Beder (Yemek kitabı yazarı, aşçı)
Çömlek

Erkan Can (Sinema sanatçısı)
Güveççi Abdullah
Çömlek

Güzin Yalın ( Yemek kültürü araştırmacısı, Sofra dergisi yazarı)
Çömlek
Kurufasulyeci
Fasuli

Oğul Türkkan (Ankaralı gurme)
Hüsrev Lokantası
Kanaat Lokantası
Kömür

Ayfer T. Ünsal (Sofra dergisi yazarı)
Acara
Kurufasulyeci
Mandacı

VE DİĞERLERİ...

Ali Konak Kanaat Lokantası (Süleymaniye) Çanak Mangalda Kurufasulye (Balat) Kalkanoğlu Restoran Acara (Ünye)

Çömlek
Ahmet Örs, Abdurrahman Yıldırım, Emine Beder, Güzin Yalın
ve Erkan Can'ın en iyi kurufasulyecilerden biri olarak seçtikleri Çömlek'in Çamlıca ve Maltepe'de şubeleri var. Çömlek'te kurufasulye taşfırında, Karadeniz usulüyle ve tereyağlı pişiriliyor. Tel: (0216) 335 14 34 (Aldığı oy: 5)

Hüsrev
Oğul Türkkan, Hülya Ekşigil
ve Ahmet Örs'ün tercihlerinden biri Hüsrev. Bu mekanı tercih eden bir diğer isim de Ramazan Bingöl. Ancak Bingöl, Rize ve Ankara Balgat'taki Hüsrevler'i tercih ettiğini özellikle belirtiyor ve devam ediyor: "İspir fasulyesi ve orijinal tereyağ kullanılıyor." Tel: (0212) 347 42 10 (Aldığı oy: 4)

Kömür
Oğul Türkkan
, "Burada fasulye özel olarak Erzurum'dan getiriliyor. Ayrıca pişirirken mısırözü yağı ve tereyağ kullanıyorlar," diyerek Kömür Restoran'ı tercih etme sebebini açıklıyor. Ramazan Bingöl de buradaki kurufasulyenin çok lezzetli olduğunu belirtiyor. 1989'da açılan restoranda Osmanlı-Türk mutfağını yansıtan çeşit bolluğuna dikkat ediliyor. Tel: (0212) 631 40 04 (Aldığı oy: 2)

Kurufasulyeci
Hülya Ekşigil
, Güzin Yalın ve Ayfer Ünsal, Süleymaniye'nin tarihi kurufasulyecisini tercih ediyor. Bir süre, "Süleymaniye'deki ünlü kurufasulyeci," olarak anılan mekanın adı sonradan Kurufasulyeci olmuş. Restoranın popüler olmasının ardından, civarda belirmeye başlayan onlarca kurufasulyeci de mekanı arayanlara karışıklık yaşatıyormuş.. Tel: (0212) 513 62 19 (Aldığı oy: 3)

Fasuli
Tophane'deki Fasuli, İstanbul'daki ünlü kurufasulyecilerden biri. Ahmet Örs ve Güzin Yalın'ın favori kurufasulyecilerinden olan Fasuli'de her türlü fasulye yemeği yapılıyor. Tophane Çeşmesi'nin yanındaki lokantada İspir fasulyesi, tereyağıyla pişiriliyor. Tel: (0212) 243 65 80 (Aldığı oy: 2)

Hacı Abdullah
Ustadan Çırağa' geleneği ile el değiştiren tarihi lokanta, Osmanlı İmparatorluğu zamanında Abdullah Efendi adıyla açılmış, 1915'te Abdullah Efendi Lokantası adını almış. Ramazan Bingöl bu mekan hakkında şu yorumu yapıyor: "Şeker fasulye ve Urfa tereyağı kullanıyor." Tel: (0212) 293 85 61 (Aldığı oy: 1)

Neşe Lokantası
Hülya Ekşigil'in ilk tercihi olan Neşe Lokantası'nın kökleri çok eskiye uzanıyor. Lokanta, 1972 yılına kadar muhallebici olarak (Ortaköy Muhallebicisi) hizmet vermiş. Erzincan fasulyesinden yapılan fasulye, isteğe bağlı olarak pilav, turşu veya salatayla servis ediliyor. Tel: (0212) 227 27 55 (Aldığı oy: 1)

Kanaat Lokantası
Oğul Türkkan en iyi kurufasulyeyi yediği mekanlardan birinin, Üsküdar'daki Kanaat Lokantası olduğunu belirtiyor. Üsküdar'daki Kanaat'ın tercih edilme sebebi, kurufasulyenin özellikle Osmanlı usulü pişiriliyor olması. 1933'te açılan Kanaat'ın sahipleri Ali- Mustafa-Murat Kargılı kardeşler. Tel: (0216) 333 37 91 Aldığı oy: 1)

Güveççi Abdullah
Fenerbahçe ve Caddebostan'da şubesi olan Güveççi Abdullah, Erkan Can'ın ilk tercihi. Kurufasulyenin yanı sıra köfte, nohut gibi birçok yemek de güveçte pişiriliyor. Ramazan boyunca canlı ney dinletisi olan mekânda akşam yemekleri, canlı müzik eşliğinde yeniyor. Tel: (0216) 347 77 97 (Aldığı oy: 1)

Mandacı
Ayfer Ünsal'ın tercihi Mandacı'nın geçmişi 1999 yılından beri yeni yerinde hizmet veren Mandacı'nın sahipleri Murat Mandacı ve Bayram Özer. Dermason fasulyesinden yapılan kurufasulye, pilav, turşu ve Pamukova kuru soğanı ile servis ediliyor.Tel: (0212) 599 99 55 (Aldığı oy: 1)
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Güzel diye neye denir?
 Rembrant sergisinin gergin küratörü
 Her saatin keyfini ayrı çıkarın
 'Türkiye için saat tasarlamak onur verici'
 Triko modası için ipuçları
 Spor salonunun Kare As'ı
 Şeker Bayramı'nda tatlı yiyip tatlı konuşun
 Erkek gibi kadınlar
 Beceriksiz palyaçolar çocukları güldürecek
 Diyarbakır'da sanat yapmak
 Resmin romantik ustası
 'Artık bayramlardan korkuyorum'
 Aksesuarla gelen şıklık
 Kendisi küçük lezzeti büyük
 Bu aletler çok becerikli
 Haftanın filmleri
 dvd ekranı
 Bienali aratmayan sergi
 Sanat dünyasından evlilik haberleri
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
    Ajanda
  » Güncel
    Gezi
ATİLLA DORSAY
İstanbul'da yaşamanın sefaleti ve...
Tam bir suç makinası
Tam bir suç makinası
17 yaşından beri çetenin de aralarında bulunduğu 34 suçtan gözaltına...
Ölüm kararını aile meclisi aldı
Ölüm kararını aile meclisi aldı
Van'daki töre cinayetini amca ve dayılar istedi, aile ölüm kararını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.