kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Cem bu rolü saç yıkama lavabosunda teklif etti
Cem bu rolü saç yıkama lavabosunda teklif etti
Dövmelerimi asla sildirtmem
Çocuk istemiyorum ben köpek severim!

Cem bu rolü saç yıkama lavabosunda teklif etti

Cem Yılmaz'ın üçüncü sinema filmi Hokkabaz'da rol alan ünlü rockçı Özlem Tekin, bu filmin kadrosunda var olmaktan dolayı çok mutlu. "Cem Yılmaz'la film yapmak en büyük hayalimdi. Ve Cem'in bu rolü bana teklif ettiği yer ilginçti! Galada acayip utandım. Ben oynuyorum, herkes seyrediyor çok acayip!" diyen Tekin, "Film iki kere izlenip benim oyunculuğuma dikkat edilmeli" diyor.

Bundan 10 yıl önce rock müziğin asi kızı olarak tanıdık Özlem Tekin'i... İlk albümü 'Kime Ne?'den bu yana, kimi zaman 'dağları deldi', kimi zaman 'laubali' dedi ama her yaptığıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Sadece müzikte değil, oyunculukta da kendini kanıtlamaya çalıştı. 'Karaoğlan' ve 'Sil Baştan' adlı dizilerden sonra, 'Mucizeler Komedisi'nde canlandırdığı 'Sütiye' karakteriyle oyunculukta 'Ben de varım!' dedi. Tekin, şimdi Opet sponsorluğunda geçen cuma günü gösterime giren 'Hokkabaz'ın Fatma'sı olarak büyük beğeni topluyor. Yönetmenliğini Cem Yılmaz ve Ali Taner Baltacı'nın üstlendiği film, Tekin'in ilk sinema deneyimi olmasıyla da büyük önem taşıyor. Röportaj sırasında kendiyle ilgili ipuçları vermekten de geri kalmayan 35 yaşındaki Tekin, Taksim'deki mekanlara gitmediğini, Bodrum Gündoğan'da yaşadığını, küfürden ise hiç hoşlanmadığını söylüyor...

* Uzun süredir ortalarda görünmüyordunuz. 'Hokkabaz'la piyasaya yeniden bir dönüş yaptınız. Bu süreci anlatır mısınız?
Film çok uzun bir zaman aldı. Bakmayın 'yedi haftada çekildi' denmesine... Bu sadece 'motor' denmesinin ve 'tamam kestik' denmesinin süresi... Bu dönem içerisinde konser almadım, müziği bir kenara bıraktım. Yoksa ortalıkta olmamak değil bu. Söylediğiniz; magazin programlarına çıkmamak, galalara ve davetlere katılmamaksa evet o anlamda ortalarda görünmedim. Ben 50 bin kişiye konser veriyorum ama basında yer almıyor. Çok büyük sponsorlu olmadığı ya da ben boynuz takıp çıkmadığım sürece haber olmuyor ama bu, bizim iş yapmadığımız anlamına gelmiyor. Biz konserlerimize devam ediyoruz. Üniversitelerin rock müziğe ve rock konserlerine ihtiyacı var.

'ARTIK ŞARKICI-OYUNCUYUM'
* Cem Yılmaz bu projeye sizi nasıl seçti?
Bunu ben de tam olarak bilmiyorum. 'Beni nasıl ve neden seçtin' gibi sorular sormadım. Bundan sonra da sormayacağım...

* Niye? Merak etmiyor musunuz?
Gerek yok, fikir yürütmeyeyim, en yakın zamanda Cem'e sorup size haber vereyim! Cem'le film yapmak en büyük hayallerimdendi. İyi ki bu rolü bana teklif etmiş. Hatta şöyle diyorum: "Filmi ikinci kez seyrettikten sonra benim oyunculuğuma dikkat edilmeli. Bu rol değişik bir oyunculuk gerektirdi. Rolü teklif etmesi de çok heyecanlıydı...

* Nasıl yani?
Çok komik... Bunu filmin DVD'si çıktığında kamera arkası bölümünde de göreceksiniz. Kuafördeyim. Cem aradı. "Orada kal sana bir şey anlatacağım" dedi. Kuafördeki saç yıkama lavabolarında ikimizin de saçı yıkanırken konuştuk! Hemen kabul ettim. 'Kimler var' deyince, Mazhar Ağabey'i söyledi. O andan itibaren yaşadıklarımı anlatamam. Elimden geleni yaptım. En azından çıkardığım işten yönetmen ve yapımcılarımızın memnun olduğunu biliyorum. Bundan sonra oyunculuğa devam edeceğim. Artık şarkıcı-oyuncu olarak anılacağım. Filmde benim de kendimden memnun kaldığım ve kalmadığım yerler var. Şu an kendimi izlerken kendimi çok tecrübesiz buluyorum. Ama bu bütün oyunculara oluyormuş...

* Filmdeki Fatma karakterine hazırlanırken neler yaptınız?
Kör dövüşü... (Gülüyor) Nacizane Cem'in bir lafı vardır: "Biz çekirdekten yetişmeyiz" diye... Hakikaten iç güdülerine güvenmek zorundasın. 'Şunu bir sorayım' dediğim anlar oldu. Sonra dedim ki, 'Beni, doğal oyunculuğumu beğendikleri için seçtiler!' O anlamda ders almak gibi bir çalışma yapmadım. İç güdülerime güvenmek zorundaydım. 'Böyle bir film seyrederken bu kızın nasıl oynamasını isterdim' diye düşünüyorum. Seyirci gözüyle bakıyor, izlerken zevk alacağım şekle getiriyorum.

'GALADA ACAYİP UTANDIM!'
* Filmi izlemeye devam edecek misiniz?
İki galamız daha var. Sinemada gidemeyebilirim. Çünkü galada acayip utandım! Ben oynuyorum, herkes seyrediyor, çok acayip bir durum! Bu fikre alışmış değilim, zaman alacak... Belki 10 defa daha seyrettikten sonra biraz daha objektif olmaya başlayabilirim.

* Bu karakteri canlandırırken sizi en çok zorlayan ne oldu?
Ben Fatma Nur Gaye Türksönmez'i üç farklı karaktere böldüm. Önce kasabadaki kız, sonrasında farklı şekiller çiziyor. Aynı kızı bir film içinde üç farklı şekilde canlandırmak zaten zor. Söylediği gibi düşünmeyen bir kız. Seyirciye ikinci kez izlemelerini tavsiye ederim. Ayrıntılar detaylarda gizli.

* Cem Yılmaz galadan sonra oyunculuğunuzla ilgili bir eleştiri getirdi mi?
O eleştirisini çekimler sırasında sahne sahne söyledi. Film bittikten sonra ise, "Herkes seni çok çok beğeniyor. Seyredenlerin hepsi seni söylüyor" gibi şeyler söyledi.

* Sizce Cem Yılmaz nasıl bir yönetmen?
Tecrübesizliğimden dolayı bu sorunun sorulması gereken kişi ben değilim. Benim kaç tecrübem var ki?! İlk oynadığım dizide her bölümü başka yönetmen yönetti. Ben yönetmen olarak bir 'Sil Baştan'da beraber çalıştığımız Gül Oğuz'u bilirim. Çok başarılı bir yönetmen. Ama şunu söyleyeyim ki, Cem (Yılmaz) ve Ali Taner Baltacı o kadar uyumlu iki yönetmendi ki; herkes oyunculardan ne istendiğini o kadar iyi biliyordu ki, bize yazılanı oynamak kaldı.

* Sizinle yapılan bir röportajda "Filmde argo var mıydı?" sorusuna "Olsaydı rahatsız olurdum, yok herhalde" demişsiniz. Alternatif bir ismin argodan hoşlanmaması ilginç...
Dikkat ettim filmde üç tane falan küfür anlamına gelecek şey var. Onlar da hafif! Nefret ederim küfürlü konuşmadan. Yanımda konuşanları da uyarırım. Bir tek albüm kayıtları sırasında tek tük kullanırım. Kaydı yapan arkadaştan hep özür dilerim. Öyle bir huyum var.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Hem kendileri eğlendi hem izleyicileri!
 Cem bu rolü saç yıkama lavabosunda teklif etti
 Harun'un ayakları mis gibi
 Eski bayramları biz de özlüyoruz
 Yıldızlara ödül yağdı
 Hokkabaz'ın hikayesi benim
 Victoria göz makyajı Beyonce pırıltı seviyor
 Almanya'da 'Sınav' vardı!
 Tony ayrılık istemiyor Eva yeni aşk yaşıyor
 'İklimler'in Londra başarısı
 Aşamalı dolgu sanatı
 Usta oyuncunun başarısı taçlandı
 Askmen.com Clooney'i bir numaralı elçi seçti
 Halk Ne Diyor?
AYŞE ÖZYILMAZEL
Bunun adı bayram depresyonu!
Bayram gezmesi var, bayram...
ÖZAY ŞENDİR
Genç sevgililer kadınları güzelleştiriyor mu?
Seda Kaya...
AYŞE TÜTER
Revani
Çırpma kabına şeker ile yumurtayı koyun ve şeker...
Evlilik ve çocuk seksi bitirir mi?
Evlilik ve çocuk seksi bitirir mi?
İyi gitmeyen bir evliliğin düzelmesi için çocuk yapmak; kumar...
10 soruda Hong Kong gribi
10 soruda Hong Kong gribi
Her yıl yeni bir isimle karşımıza çıkan grip virüsü, bu yıl ilk...
Ellerini çabuk tutmuşlar!!!
Ellerini çabuk tutmuşlar!!!
Zeynep-Osman Çarmıklı çiftinin Londra'da yaşayan kızları Selin...
Roma'ya gelin gidecek!
Roma'ya gelin gidecek!
Sıcak ve cana yakın tavırlarıyla İstanbul'un elitlerinin kalbinde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.