kapat
   
24 Ekim 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Canaydın el koydu
Seba, Yıldırım gibi nobran değil
Arda tam bir virtüöz

Canaydın el koydu

Kazım Kanat: "Tigana 'Bu takım 2 ila 4 yıl sonra iyi olur' dedi. Acaba kendisi ve Yıldırım Demirören 2-4 sene sonra takımın başında olabilecek mi?

Gürcan Bilgiç: "Yönetim takımı yönetmek için oradadır. Ne olduğunu izlemek için değil. F.Bahçe'de Yıldırım geç de olsa duruma müdahale etti"

Levent Tüzemen: "Canaydın Erciyes'e giderek G.Saray'da duruma el koydu" İskender Günen: " Trabzonspor'un en büyük şanssızlığı kalecisi"

Ramazan Bayramı'nda Serbest Kürsü için biraraya gelen yazarlarımız Kazım Kanat, Levent Tüzemen, Gürcan Bilgiç ve İskender Günen başta
3 büyüklerin yaşadığı teknik direktör kaosu olmak üzere birçok konuyu masaya yatırdılar. Ligimizi analiz eden yazarlarımızın fikirleri yine çok konuşulacak.

* Kazım Kanat: Türk medyasının ıskaladığı bir şey var. Vestel Manisa ailece deplasmana gitti. Futbolcuların eşleri, çocukları Sivas'a beraber gittiler. Bir futbol adamı olarak söyleyeceklerim var. Bu işler ciddi işler. Bunu daha önce Alman Milli Takımı da yapmış ve çok tartışılmıştı. Deplasmana böyle gidersen orada hezimet başlar. Teknik Direktör Ersun Yanal romantik bir futbol adamı. Manisa bir romantizm. Ziya Doğan Trabzon'un başına geldikten sonra galibiyetlerinin ardından oyuncularının yürekleriyle kazandığını söylemişti. Ama son maçtan sonra oyuncularına "Yüreksizsiniz" dedi. Bu tavrı doğru değil. Türkiye'de başarısız adamı herkes suçlar. Beşiktaş'ın durumunu Tigana çok güzel söyledi. "2 ila 4 yıl sonra bu takım iyi olur" dedi. Başkan veya Jean Tigana 2-4 yıl sonra takımın başında olacak mı? Galatasaray Hakan Şükür meselesini çözdüğü an zirveye yürür. Bu sorun içten içe kaynayan bir sorun. Hakan takımdaki gençlere, arkadaşlarına zamanında harçlık veren bir adam... Fenerbahçe ise rayına oturuyor. Futbol kalitesini arttırıyor.

TİGANA ZAMAN KAYBETTİRİYOR

* Levent Tüzemen: Galatasaray'ın bence kötü gidişini durdurabilecek bir galibiyete ihtiyacı vardı. Bunu da Erciyes'te aldı. Kazım Kanat yine Serbest Kürsü'de Vestel Manisa'nın çıkışını "Anadolu ihtilali" olarak değerlendirmişti. Bense kulübesi zengin olmayan hiçbir takımın bunu başarabileceğini düşünmediğimi söylemiştim. Başkan Canaydın, Erciyes deplasmanına Galatasaray'ın başında giderek duruma el koydu. Ümit Karan'ın bana dediği gibi ilk kez kampta uzun yemek sohbetleri yapıldı. Demek ki Galatasaray kendi içinde arkadaşlığı yakaladığı zaman başarılı oluyor. Çok kalabalık gidilen deplasmanlarda sıkıntı oluyor. O kalabalıklar maçtan sonra çok yorum yapıyor. Her kafadan bir ses çıkıyor ve bu futbolcular ile hocayı rahatsız edebiliyor. Beşiktaş'ta Kazım abinin çizdiği tabloya katılıyorum. Tigana sanki camia ile dalga geçiyor. Bütün istediği oyuncular alındı. Ekstradan yönetim Ricardinho'yu getirdi. Kendisi geçtiğimiz sezon yarım devre ligi t a n ı d ı . Fransız h o c a Beşiktaş'a zaman kaybettir i y o r . Ama Türkiye Ligi'nin kalitesizliği Tigana'ya zaman kazandırıyor. Futbolcuların "Hocamız ne derse onu yapıyoruz" açıklaması da topun Tigana'da olduğuna işarettir. Oyuncular bile sorumluluğun kendilerinde olmadığını belirtiyor. Fenerbahçe'nin kadroda yerli oyuncularla yaptığı devrim takıma ivme kazandırdı. Kayseri karşısında başarılıydılar. Yönetimin müdahalesiyse onları da kutlamak lazım. Bu m ü - dahale daha önce olmalıydı. Fenerbahçe en zengin kadroya sahip camia. Bunu Zico kullanamamıştı ama baskıyla da olsa, yönetim zoruyla da olsa kullanmaya başladı.

YOZGATLI HER MAÇ OYNAMALI

* İskender Günen : Trabzon Yattara yokken özellikle kenarları kullanamıyor. Gökdeniz'in de tek başına yapacak birşeyi kalmıyor. Orta saha Ersen'e yakın değil. Trabzon bu şekilde çok zorlanacaktır. Fenerbahçe kadro olarak ligin en iyisi. Zico sezon başında oyun sisteminde yanlışlar yaptı ama son 2 maça bakıldığı zaman Daum'un sistemi gibi. Fenerbahçe'de Mehmet Yozgatlı her zaman ilk 11'de yer bulmalı. Beşiktaş'ta klas oyuncu sayısı çok az. Ricardinho tempo olarak çok düşük ve kazandırdığı maç yok. Büyük ümitlerle aldılar ama bundan daha fazla katkı yapabileceğini düşünmüyorum. Beşiktaş'ta büyük bir takımın kadro zenginliği yok. Beşiktaş'ın pozisyon bulmadan kazandığı maçta Rize daha çok gol kaçırdı. Galatasaray'ın kadrosu iyi ama son kazandığı maçta şans faktörü de yanlarındaydı. Maçın kırılma noktaları var. Mondragon'un çıkardığı 4 net pozisyon var. Demek ki şampiyonluk için çok iyi bir kaleciniz olması lazım. Bence Trabzon'un en büyük şanssızlığı da bu...

* Gürcan Bilgiç :
Yönetimler, takımı yönetmek için oradadır. Oturup ne olduğuna bakmak için değil. İşler kötüye gittiğinde durumun düzelmesi için kendi birikimlerini ortaya koymalıdırlar. Bu Fenerbahçe'de oldu. Ama biraz geç oldu. Başarı veya başarısızlığın ilk sorumlusu yönetimlerdir. Hiçbir futbol felsefesi olmayan bir teknik adama Fenerbahçe yönetimi müdahale etmek zorunda kaldı ve bugün övgüyle bahsettiğimiz oyun ortaya çıktı. Daum'dan sonra gelecek adamdan beklenen, geçen seneki futbolu daha da geliştirip, daha üst düzeye getirmesi ve Avrupa'ya kafa tutmasıydı. Zico'dan bu performans beklenebilir mi? Hayır ama bence 2. şansı vermeliyiz. Daha olumlu bakmamız lazım. Bu kapasitesinin olduğuna inanmıyorum fakat şimdiden ahkam kesmek de çok yanlış. Beşiktaş'ı 2004'te şampiyon olan Fenerbahçe'ye benzetiyorum. Üst düzey, klas oyuncuları yok. Genç oyuncular mücadele ediyor. Ben olsam Ricardinho'yu verip Ceyhun'u alırım. Ceyhun Beşiktaş'ın ihtiyacı olan tipte bir oyuncu. İskender abi ile Levent abinin "Takımlar arasında artık fark kalmadı" görüşüne katılıyorum. Beşiktaş ile Rizespor arasında kadro olarak bence hiç fark yok. Bu Anadolu kulüplerinin yükselişi değil, büyük takımların düşüşüdür.

ZİYA DOĞAN ÖZÜNE DÖNMELİ


* L.T : Trabzon'da yükselişin ya da düşüşün sorumlusu Ziya Doğan'dır. İlk geldiği dönemdeki gibi davranmalı. Fatih Terim'in ikinci Galatasaray macerasına benzetiyorum durumunu. Ziya hoca Trabzon'a biraz tepeden bakıyor. Takımdaki oyuncularına gönül koyma, yada suçlama gibi davranışlar doğru değildir. Ziya Doğan eski kimliğine dönerse Trabzon tekrar başarıyı yakalar.

* K.K : Beşiktaş maalesef Yıldırım Demirören'e 5 milyon dolar daha harcatacak. Forvet Nobre'nin 1 golü, stoper Gökhan Zan'ın 3 golü var. Santrafor alınması lazım. Tigana'nın tazminatı 8 milyon dolar. Bu çılgınca bir kontrat. Bunun altına imza atanlara hayret ediyorum! Bu takım Vicente Del Bosque'ye 12 milyon dolar verdi. Kulüple davası hâlâ sürüyor. Yıldırım Demirören bu anlaşmaları kendi aile şirketinde yapsa babası yarın kapının önüne koyar.

* L.T :
Bence tam aksine, Beşiktaş'a santrafor değil stoper lazım.

* K.K : Tigana her zaman maçlara hatalı kadro ile başlıyor. Değişiklikleri yapınca takım toparlanıyor. Demek ki sen maç hazırlığını iyi yapmıyorsun.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 F.Bahçe, Alex'le sözleşme uzatıyor
 10'suz olmuyor
 Manisa'da kupa gecesi
 Vestel kenetlendi
 Atlet idi, basketçi oldu...
 Bayram zehir oldu
 Hamit'e kanca attılar
 Roller değişti
 Adam gibi istifa
 Ali Sami Yen'i 450 bilet yaktı
 Auf Wiedersehen
 TOP 10
 Günün İçinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Sarıgül'e tepki neden?
Senelerdir yaptığım hakem...
'ABD asker sözü verdi PKK ile müzakere yok'
'ABD asker sözü verdi PKK ile müzakere yok'
Türkiye'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi seçtiği emekli Org.
Dilan'ın okuma hayalini 'minibüs taksiti' bitirdi
Dilan'ın okuma hayalini 'minibüs taksiti' bitirdi
Dilan Eren 15 yaşında, Güneşli'de dokuz kardeşiyle birlikte yaşıyor.
Küvette striptiz yaptı
Küvette striptiz yaptı
Kısa süre önce İstanbul'da; Vakko'nun 48 saat süren partisinde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu