Jöleli krep pasta
Un, bir tutam tuz, yumurta ve sütü çırpın. Margarini eritin. Teflon bir tavayı erimiş margarinle yağlayın. Kepçeyle karışımdan alıp, tavaya dökün. Kreplerin iki yüzünü de pişirin. Jöle için yaprak jelatini soğuk suda eritin. Çileklerin yarısını şekerle birlikte robottan geçirin. Jöleyi, sütle inceltin. Küçük küçük dilimlenmiş çileğin üzerine gezdirin. Buzdolabına alıp, soğutun. Dikdörtgen bir kek kalıbına kenarları dışarı taşacak şekilde birkaç tane krep yerleştirin. Kalan çileklerin yarısını da ikiye kesin. Kek kalıbına kat kat jöle, çilek ve krep yerleştirin. Pastayı buzlukta 2 saat bekletin. Üzerini krem şanti ve artan çileklerle süsleyip, servis yapın.
MALZEMELER Krep için: * 1 su bardağı sütn 1 su bardağı un
* 2 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı margarin
* Tuz
Jöle için: * 700 gr. çilek
* 1/4 su bardağı tozşeker
* 20 gr. yaprak jelatin
* 2-3 çorba kaşığı süt
* Krem şanti
|