KAYGANA, bir çeşit revanidir. Altı kişilik kaygana yapmak için 15 adet yumurta ile 1.5 kahve fincanı nişasta yeterlidir. Yumurtaları bir kâseye kırıp güzelce çırpın. Üzerine nişastayı katarak iyice karıştırın. Bir tavaya 30 gr. tuzsuz tereyağı koyup kızdırın ve yumurtanın yarısını üzerine döküp altını ve üstünü iyice kızartın. Sonra kayganayı bir kevgire aktarıp yağının süzülmesini sağlayın ve şekere batırın. Ardından tabağa alıp üzerine kaymak parçalarını yerleştirin. Yumurtanın diğer yarısını da aynı şekilde yağda kızartın ve şekere batırıp kaymakların üzerine kapatın. Üzerine biraz daha şeker serpebilirsiniz. İşin nihayetinde kayganayı bıçakla kesip tabaklara taksim edebilirsiniz.