Kebabın mabedi
Her yıl ramazan ayında özellikle hatırlanan mekanların başında geliyor; Kaşıbeyaz... Aksaray Bulvar Sineması'nın karşısındaki Mesih Paşa Caddesi'nde hizmet verdikten sonra 1987'de Florya'daki yerine geçen Kaşıbeyaz, bugün İstanbul'un en ünlü mekanlarından biri. Et denildiğinde akla gelen ilk mekanlardan Kaşıbeyaz, kışın şık dekore edilmiş mekanında konuklarını ağırlıyor. Gelen misafirler, restoranın kapısındaki hostes tarafından karşılanıp, onun refakatinde masalarına buyur ediliyor. Kaşıbeyaz'da et, balık ve İtalyan olmak üzere üç ayrı bölüm bulunuyor. Et bölümünü seçtiyseniz, servis elemanları mönüleri uzatıp akabinde çağa ayak uyduran el bilgisayarlarıyla siparişlerinizi alıyor. Yemek siparişleriniz hazırlanırken ilk önce küçük fındık lahmacunlar geliyor. Ardından da seçmeniz için diğer mezeler önünüze sunuluyor. Acılı ezme, iştah kabartan özel soslu gavurdağı salatası, fırından henüz çıkmış lavaş ekmekler, tulum peyniri ve tereyağı seti alternatifler arasında. İçecek olarak ise kıvamında bir ayranı tercih edebilirsiniz.
KÜNEFESİ ÇOK ÖZEL Özellikle Adana Kebap veya daha az acılı olan Urfa Kebap pişirme şekli, malzemesinin hazırlanışındaki beceri ile tadını damakta bırakıyor. Hatta siparişi tekrarlatacak kadar beğeninizi kazanıyor. Ev yemeklerinden yuvalama, Antep dolması veya Abugannuş, Alinazik diğer seçeneklerden bazıları... Şiveydizi Kuruluk Dolma ve mevsiminde Ayva Kebabı, Sarımsak Kebabı ve Soğan Kebabı da iştah açan Kaşıbeyaz lezzetlerinin arasında. Elbette böyle bir yemek, enfes bir künefe ile noktalanıyor. Ayrıca balık restoranını da Kaşıbeyaz halkasına ekleyerek, "Et ve balık yan yana olmaz" diyenlere iyi bir ders veren mekanın sahibi Ahmet Besim, bu konudaki başarısını çoktan ispatladı. 1999'da Kaşıbeyaz'ın içinde faaliyete geçen baklava atölyesi ise, hem konuklara hizmet veriyor, hem de yöresel ürün ve baharatların da bulunduğu mekanın marketinde satılmak üzere kilo kilo baklava yapıyor. Aynı anda bin kişiyi ağırlayabilen Kaşıbeyaz, her gün 12.00-24.00 saatleri arasında açık. Hafta sonları rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Mekanın müşterileri için 300 araç kapasiteli ücretsiz otoparkı da mevcut.
İTALYAN'DA DA BAŞARILI Son olarak da üç yıl önce yeni bir mutfak, yeni bir soluk ve eğlence anlayışı hedefleyen Sesto Senso adlı İtalyan restoranı, Kaşıbeyaz'ın içinde kapılarını açmıştı. Bölgedeki tek İtalyan restoranı olma özelliğini koruyan Sesto Senso, gündüzleri 12.00'da başlayan servisi ile iş yemeklerinin ve ev hanımlarının toplanma mekanı haline geldi. Kaşıbeyaz, kısa zaman içinde kalitesi ve güvencesiyle İtalyan restoranı olarak da başarı gösterdi. Tel:0212 663 28 90
|