kapat
   
19 Ekim 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yanal: Terim'in başarıları ortada

Ağustos ayının Ayın Altın Teknik Direktörü ödülünü alan Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal basın mensuplarının da sorularını cevaplandı.

Başarılı teknik adam Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in Süper Lig'de lider durumda bulunan Vestel Manisaspor'dan oyuncu almamasıyla ilgili sorulan bir soruya, "Şu anda Milli Takım Teknik Direktörlüğünün başında çok deneyimli biri var. Başarıları ortada. Kararlarına saygı göstermek gerekiyor. Spekülasyon yaparak, takım kurma ve oynatma hakkını hiçbirimizin sorgulaması lazım. Bu saygıyı duymak ve hocama destek vermek zorundayım" şeklinde cevap verdi.

OYNAMAKTAN
KEYİF ALIYORUZ


Takım olarak liderliği değil, oynadığımız futbolu, oynayacağımız futbolu ve daha iyi nasıl oynayacağımızı düşünüyoruz" diyen Memorial Hastanesi 11 Altın Adam Yarışması'na ödülünü almak üzere katılan Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Başlangıçta sponsorumuz Vestel'in vizyonu olan, en iyisini yapabilmeyi, en yukarıya koşabilmeyi, en hızlı gidebilmeyi ve yeni üretimler yapabilmeyi hedefleyerek yola çıktık. Karşılığını alabileceğimizi biliyorduk. Şu an yakaladığımız pozisyon hakkında konuşmak için ligin sonunu düşündüğümüzde çok erken. Her geçen gün daha iyi oynamayı başarmak, oyuncuların bu stresi kaldırabilmesi için zihinlerini berraklaştırmak yapacağımız en iyi çalışma. Oynamaktan keyif alıyoruz. Türk futbolunda güzel bir yerde, çok iyi bir sponsorla profesyonel kurumsallaşmaya yönelik çalışmalar yapan bir sponsorla çalışmanın keyfini çıkarıyoruz" şeklinde konuştu.

ÇARPIK BİR SEKTÖRÜMÜZ VAR

Yerli- yabancı hoca kıyaslaması yapmanın çok da doğru olmadığını, daha çok kulüplerin yönetim şekillerine bakmak gerektiğini belirten Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Çarpık bir sektör halinde yönetiliyoruz. Ülkemizde bugünkü çağa uygun yönetim oluşturmak ve bu vizyona geçmek zorundayız" dedi.

BOZAN TARAF BEN OLMAYACAĞIM

Yanal, adının devamlı Fenerbahçe takımı ile birlikte anılması hakkındaki soru üzerine, "Elinde kalemi olan ne isterse yazıyor. Bunu bana değil onlara sorun" derken, " Sanıyorum beni hep bu takımla özdeşleştirmeleri, o grubun, o taraftarın ve o kitlenin beni beğenmesinden kaynaklanıyor. Bu benim suçum değil. Ben artık profesyonelim. Kutuplaşmalar Türk futboluna zarar veriyor. Değerlerimizi kaybediyoruz. Vestel Manisaspor takımı ile bir kontrat imzaladım. Bu kontratın karşılığı Vestel Manisaspor'un tutumudur. Bozan taraf ben olmayacağım. Kurumum benimle çalışmak istemiyorsa yapılacak bir şey yoktur. Şu an çalışıyorum. Teklif almadım. Kimseyle konuşmadım" şeklinde konuştu.

DEĞİŞİM YAŞANIYOR

Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Milli Takımda başarısız olduğu şeklindeki soruya ise, "Biz Dünya 3'üncüsü olmuş bir takımı devralmadık. Letonya'ya yenilmiş, elenmiş, geçiş dönemini yaşayan bir takımı devraldık. Değişimi ve başarıyı birlikte götürmek çok zordur. 1995-2004 arasında çok önemli bir kuşak oluştu ve hak ettiği yeri aldı. Değişimin sıkıntılarını yaşıyoruz. En önemli futbol değerlerini hiçe sayacak şekilde gündem yaratıp, o gündemin içerisinden başka oyunculara saygısızlık yapıyoruz. Buna hakkımız yok" diye cevap verdi.

HER UZUN BOYLU OYUNCU HAKAN DEĞİL

Vestel Manisaspor'lu Rafael ile Hakan Şükür'ün farklı özelliklere sahip olduğunu belirten Yanal, "Rafael, hareketli, orta saha özellikleri olan, kanatlara çıkabilen, geriye oynayabilen ve stoperlere yakalanmayan bir oyuncu. Bu analizi iyi yapalım. Her uzun boylu oyuncu Hakan değil. Rafael de Hakan değil" dedi.

Yanal, takıma transferin devamlı devam ettiğini belirterek, "Adam almak, sayı bulmak için transfer yapmıyoruz. Genç, yetenekli. Türk futboluna kazandırabileceğimiz, ya da Ümit Bozkurt gibi takım için önemli bir altyapı ve gelecek getirebilecek oyuncular arıyoruz. Felsefemiz bu" dedi.

KENDİMİZE GÜVENİYORUZ

Yanal, "Her maçı kazanmak için sahaya çıkan bir takım yarattık. Önümüzdeki 10 maçı hesaplamaktansa sadece oynayacağımız maçı düşünüyoruz. Kendimize güveniyoruz. Oynadığımız oyunu biliyoruz. Kazanırken birçok şeyi kaybettiğimizin farkında değiliz. Şampiyonluğun ardından bir çok şeyi kaybetmektense şampiyon olmamayı tercih ederim. Şampiyonluk tüketilecek değil, devam ettirilecek bir şeydir" şeklinde konuştu.

(CHA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Galatasaray: 1 PSV Eindhoven: 2
 Şampiyonlar Ligi'nde toplu sonuçlar
 Türkiye FIFA klasmanında 7 basamak yükseldi
 F.Bahçe yarın Avrupa'daki 125. sınavına çıkacak
 Kartal'ın hedefi üç puan
 İngiliz takımları galibiyet sayısında 17-8 önde
 UEFA Kupası'nda maç programı
 12 Dev Adam'ın rakipleri yarın belli olacak
 Potada Türk Telekom haftayı lider tamamladı
 Şampiyonlar Ligi'nde toplu sonuçlar
 İki ihtimalli maç
 Zico için oynayacağız
 Orta sahaya dikkat
 PSV'yi 'yerden' onlar yıkacak
 Vefalı Vestel
 Ocakta geliyor mu?
 Newcastle'ın hali Fener'den de kötü
 Şükür, rekoru kırınca bırakacak
 Ulusoy'a çeki düzen vereceğim
 Yerli malı Trabzon!
 Güzel evim
 Mağlubiyetine iddaa'ya mı girdiler?
 En büyük kupa sahibini buluyor
 Arsenal'a soğuk duş
 Real yıldızlarıyla
 Günün içinden 1
 Günün içinden 2
AHMET ÇAKAR
Ulusoy herşeyi açıklamalı!
Federasyonda geçen...
Ya Başbakan kalp krizi geçirseydi
Ya Başbakan kalp krizi geçirseydi
Erdoğan makam aracında bayılınca hemen hastaneye götürüldü.
Ziyaretçi akını
Ziyaretçi akını
Başbakan'ın kaldırıldığı hastane ziyaretçi akınına uğradı. Ancak...
Sharapova kumsalda
Sharapova kumsalda
Maria Sharapova raketiyle aldığı başarılı sonuçlardan çok, kortlarda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu