kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
En iyi 'Bakan diyeti' oksijen tedavisi
En iyi 'Bakan diyeti' oksijen tedavisi
Neştersiz zayıflamanın formülleri
Seyahatinde mönüyü faksladı
Diyet yaparken bol bol mantar yiyebilirsiniz

En iyi 'Bakan diyeti' oksijen tedavisi

Yoğun ve stresli iş temposuna rağmen İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, 6 ayda tam 20 kilo vermeyi başardı. Aksu'yu doğru beslenme ve oksijen terapisi zayıflattı. Oksijen terapisi, kapalı ortamlarda çalışanların metabolizmasını hızlandırmaya yarıyor.

Memorial Hastanesi Estetik Merkezi'nden Dr. Seran Göçer, iş hayatı içindeki insanlara uyguladığı diyet ve sağlıklı beslenme hakkındaki sorularımızı yanıtladı.

* Yoğun çalı- şanlara hangi zayıflama yöntemini tavsiye ediyorsunuz?
Biz, çalışanlara, özellikle kapalı alanlarda daha fazla zaman geçirenlere; 'Dynamed Medikal SPA oksijen sistemi'yle ve akupunktur stres kontrolü programı ile destek oluyoruz.

* Akupunktur ve oksijen tedavisi nedir?
Yoğun çalışma temposu içindeki kişilere, aç kalmadan sık sık yemek yemeyi sağlayan bir beslenme programı düzenlenmeli. Bunu, akupunktur ile desteklemek de uygundur. Çünkü akupunktur, anti-stres hormonlarını artırır ve bu durum da, kişinin hayata daha pozitif bakmasını sağlar. Bu hormonlar, tokluk hissi sağladığı gibi, tatlı krizlerini kontrol eder. Mide asit salgısını kontrol ettiği için mide kazınmasını da önler. İkincisi de oksijen tedavisidir. 'Medikal SPA oksijen tedavisi' diye geçmektedir. Bu tedavi, kapalı ve oksijensiz ortamlarda çalışan kişiler için eksik olan oksijeni tamamlıyor. Temiz hava, açık hava ve bol oksijen, aldığımız besinlerin daha çabuk yakılmasını sağlar. Hücresel düzeyde enerji harcanmasında rol oynayan unsurlardan biri de oksijendir.

* En ideali ayda kaç kilo vermektir?
Kilo kaybetme hızımız, kişisel özelliklere göre değişir. O nedenle asla kendimizi başkaları ile kıyaslamamalıyız. Kadınlarda ortalama ayda 3 ila 5 kilo, erkeklerde ise 4 ila 6 kilo verilmesi uygundur.

* Diyetin performansı düşürmemesi için ne yapmak gerekir?
Kişi eğer çok hızlı kilo veriyorsa ya da diyet sırasında yeterli su almıyorsa, performansı da ona göre düşer. Çünkü diyet esnasında vücut su kaybeder. Bu kaybı yerine koymak gerekir. Sadece çok su içilerek ya da ılık su içilerek rahatlıkla zayıflanabileceği inanışı ise yanlıştır. Ama sıvı eksiği olmaması için diyet esnasında 8-10 bardak su içilmesi şart. A, E ve C vitaminleri de yeterli miktarda ve besinler aracılığıyla alınmalı. Her sabah taze yeşil yapraklı çiğ sebzelerden yenilmeli. Bunlar bir tutam maydanoz, taze nane ya da yeşil biber olabilir. Özellikle kahvaltıda alınan C vitamini içeren besinler, zayıflamaya yardımcı olur. Meyvelerde kivi ile muz, C vitamini açısından zengindir. Zayıflatıcı etkisi kabul edilen taze ananas, sabah aç karınına bir dilim olarak yenebilir. Protein eksikliğinin de diyet sırasında ortaya çıkmaması önemli. Bunun için; bitkisel ve hayvansal proteinlerden yeteri kadar alınması yararlı olur. Haftada en az 4 gün 150-200 gram hayvansal protein alınmalı. Özellikle geç adet gören kadınlara, yağsız kırmızı et yemelerini öneriyoruz. Demir düzeyi düşmüş kişilerde performans düşer ve anemi yani kansızlık olur; unutkanlık, işine odaklanamama, konsantrasyon eksikliği gibi sorunlar da beraberinde gelir.

* Diyet sinir yaparsa bununla nasıl başa çıkılır?
Öğün aralarını fazla uzatmadan yemek yenmesi gerekir. Yani; ana öğünler arasında 3.5-n saati, ara öğünler arasında 1.5-2 saati geçirmemekte fayda var. 2-3 saatte bir atıştırmayı uygun buluyoruz.

* Akupunktur ile zayıflamayı kime öneriyorsunuz?
Akupunktur ile zayıflamayı herkese öneririz. Çünkü artık akupunktur, tamamlayıcı tıp olarak Dünya Sağlık Örgütü'nün kabul ettiği tek ve hiç yan etkisi olmayan tedavidir. Hamilelere, çocuklara ve sistemik hastalığı olan herkese yapılabilir. Ayrıca yüksek tansiyon, şeker hastası olanlara da çok iyi bir destek tedavisidir. Hamilelik sonrası emzirme dönemindeki annelerin iştah kontrolü için yapılabilir. Tek başına zayıflatmaz ama diyete uymayı kolaylaştırır. Tokluk merkezini uyararak iştahı kontrol eder, mutluluk hormonlarını artırır.

ESRA TÜZÜN

DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Okumayı çözemediyse Einstein gibi olabilir
 Diyetkolikler için yepyeni bir formül: ARL
 Çalıştığım yerde sigara içiliyor
 Lohusaların diyetine alkolsüz biradagirdi
 Ailenizin doktoru
 Minik tanelerin mucizesi
 Kışın da güneş gözlüğü takın
 Annelik diyeti için organik beslenin
 Selüliti ve stresi olana maden suyu
 Ailenizin doktoru
 Günde bir greyfurt ve limonla hızlı zayıflayın
 Mozart dinleyin hafızayı gençleştirin
 İftardan sonra bir uyku bastırıyor ki...
 En iyi 'Bakan diyeti' oksijen tedavisi
 Çocukların göz sağlığına dikkat
ELVAN DEMİRKAN
Bağışlamak yenilgi değil özgürlüktür
ABD'de dini bir...
Oyun efsanesi 10 yaşına bastı
Oyun efsanesi 10 yaşına bastı
Video oyunları, çizgi filmleri ve unutulmaz karakterleri ile tutku...
'Bir dizide de elime erkek eli değmedi yahu!'
'Bir dizide de elime erkek eli değmedi yahu!'
Avrupa Yakası'nın evde kalmış kızı Makbule'yi oynayan Hasibe Eren, bu...
Şimdi moda Hummer-seksüellik
Şimdi moda Hummer-seksüellik
Metroseksüel, überseksüel ve retroseksüel derken şimdi de yeni bir...
Aşkzedelerin kız kıza tatil modası
Aşkzedelerin kız kıza tatil modası
Magazin dünyasının 'kalbi kırık' güzelleri leyleği havada gördü!...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.