kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Super Lady ile kızları hayata hazırlıyoruz
Super Lady ile kızları hayata hazırlıyoruz
Cemil hem ağabeyim hem sevgilim gibi...
Gençlerden Özürdiliyoruz

Super Lady ile kızları hayata hazırlıyoruz

atv'nin iddialı yarışması Super Lady'nin jüri üyelerinden Yonca Ebüzziya, bu yarışma ile hem yarışmacılara hem de izleyen genç kızlara hayat dersi verdiklerini söylüyor: "Amacımız seçecekleri işi doğru yapmalarını sağlamak".

atv'nin ses getiren yarışması 'Super Lady'nin jüri üyelerinden Yonca Ebüzziya, 26 yıldır modanın içinde... Konservatuvarda bale eğitimi ve Mimar Sinan Üniversitesi'nde aldığı resim eğitiminin ardından 7 yıl mankenlik yaptı. 12 yıl Cemil İpekçi'nin defilelerinde koreograflık yaptı, koleksiyonların içinde yaşadı, moda dergilerinin genel yayın yönetmenliğini üstlendi, dünyaca ünlü fuarlarda defileler düzenledi... Hem podyumu, hem de podyumun arkasını bilen Ebüzziya, beş yıldan bu yana da Borusan Otomotiv'in marka elçisi... Bu göreviyle Türkiye'nin ilk ve tek kadın marka temsilcisi unvanını korurken, TV8'deki 'Yonca Ebüzziya'nın Çizgisi' adlı programına da devam ediyor. Ebüzziya'nın ilk bakışta sayılabilecek özellikleri ise duruşu, zarafeti ve kibarlığıyla tam bir leydi, tam bir hanımefendi olması...

LEYDİ OLMAK DOĞUŞTAN
* Jüri üyesi olmak; eleştirmek, eleştirilmek, zaman zaman sert olmak ve kalp kırmak demek... Sizin ise zarif ve kimseyi kırmak istemeyen bir yapınız var. Super Lady'de jüri olmak yapınıza ters gelmedi mi?
Uykusuz geceler geçirdim! Yarışmalar yapıma aykırı, kimseyi eleştirmeyi sevmem. Fakat bu yarışmada sadece seçilecek 16 kızın değil, izleyecek kızların da eğitim alabileceğini düşündüm. 'Gençlerin sivil toplum örgütlerine destek vermesini sağlamayabilir miyiz, sosyal yönünü daha fazla kuvvetlendirebilir miyiz gibi mesajlar verebilir miyiz' dedim. 'Evet' cevabını alınca 'tamam' dedim.

* Leydi olmak doğuştan mıdır, yoksa eğitimle bir leydi yaratılabilir mi?
Bunu Cemil ve Hıncal'la da çok tartıştık. Orijinal formatta olduğu için leydi deniliyor ama bizde leydinin karşılığı zarafet ve hanımefendilik. İçinizde varsa bir şey, üzerine alınan eğitimler, sizi bambaşka bir forma sokabiliyor. Ama içinizde hiç ışık ve istek yoksa, buna yatkınlığınız yoksa; iki sene süren eğitimin kişiyi bir şekle sokacağını ama sonra tekrar eskiye döndüreceğine inanıyorum.

* Super Lady seçilecek kişiye bu unvan ne kazandıracak? Hangi mesleği seçerse seçsin ünlü olmasına zemin mi hazırlayacak?
Super Lady unvanı kişiye 3.5 ay günde 18 saatten bir eğitim sürecini kazandıracak. İçinde çok önemli dersler var. Onlar Şile'deki temizlik seferberliğine katılıyor. Saç, makyaj ve kişisel bakımlarını gözden geçiriyorlar. Cemil İpekçi gibi bir adamdan hangi kıyafeti daha rahat taşıyabileklerine dair ipuçlarını öğreniyorlar. Oturmayı, kalkmayı, doğru beden dilini kullanmayı, başarılı iletişimi, diksiyonu öğreniyorlar. Ülkemizde böyle bir eğitim yok. Daha sonra bir sivil toplum örgütüyle gönüllü çalışmanın kendisine neler getireceğini algıyalacak, gönüllerini açmayı öğrenecekler. Tabii yetenekleri doğrultusunda... Belki manken olacak, belki başarılı bir şarkıcı. Bu, altyapılarına göre şekillenecek.

* Kızların çoğunun gerçek amacı manken veya TV dünyasında kendisine bir yer edinmek. Super Lady bu anlamda biraz kullanılıyor mu sizce?
Elemelerde bunu çok gördük. Kızların çoğu profesyonel 'yarışmacıydı'. Şarkı yarışması olmadı mankenlik yarışması, olmadı oryantal yarışmasına... Bir hedefiniz vardır, oyunculuğa yeteneğiniz olduğunu biliyorsunuzdur, ya da manken olmaya. 'Manken olmak istiyorsun burada işin yok' demiyoruz. Çünkü gerekli altyapıyı da aldıktan sonra mankenlik de yapabilirsiniz. Biz onları yetenekleri doğrultusunda eğitimlere teşvik edeceğiz.

BUGE CANKAT GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Tarkan özüne döndü
 Çocuk için çok erken
 Eski aşklarımla hâlâ görüşüyorum
 Dansta teknik öğrenilir önemli olan ruhtur
 Super Lady ile kızları hayata hazırlıyoruz
 Baba-kız aynı klipte
 Güldüren üçlü bir arada galada
 Ateş bacayı yeniden sardı
 Mısır yolcusu
 Halk Ne Diyor?
AYŞE ÖZYILMAZEL
Kaplayacak defterin yoksa...
Matematik dersi için;...
ÖZAY ŞENDİR
Fatih Aksoy'un filozof tarafı...
Son dönemde Türkiye'nin...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Gereksiz polemikler
Geçenlerde Seray Sever ile sohbet...
Ağız spreyi ve dişleri fırçalamak oruç bozmaz
Ağız spreyi ve dişleri fırçalamak oruç bozmaz
Gün boyunca aç kalındığı için oruç tutarken ağız kokusu, hem kişiyi...
Göz damlası kullanmak yasak değil
Göz damlası kullanmak yasak değil
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun aldığı karara...
Kemer Country'de oturan sosyetik hırsız çift kim?
Kemer Country'de oturan sosyetik hırsız çift kim?
Kurye Net'in sahibi Haluk Berdan'ın güzel eşi Deniz Berdan'ın fena...
Asker yolu gözlüyor!
Asker yolu gözlüyor!
Akmerkez'in ortağı Ali Dinçkök ile eski eşi Sennur Çiftçi'nin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.