kapat
   
26 Eylül 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Aşırı yağış 6 can aldı

Yozgat'ta etkili yağış hayatı felç ederken, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda takla atan midibüsün şoförü ile 4 işçi öldü. Kazada biri ağır 14 kişi de yaralandı. Boğazlıyan ilçesinde ise tarım işçilerinin çadırlarını yutan sel sularına kapılan 3 yaşındaki Emirhan boğuldu.

Kentteki birçok cadde ve sokak dereye dönerken, araçlar yollarda kaldı ve birçok evle işyerini su bastı. Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nden aldığı işçileri midibüsüyle Sorgun İlçesi'ne götüren Ahmet Babaaslan, E-88 Karayolu'nun Köçekkömü mevkiinde aşırı yağış nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybedince midibüs takla attı.

Sürücü
Ahmet Babaaslan(34) ile işçilerden Murat Kılıç'ın (22) olay yerinde hayatını kaybettiği kazada, yaralanan 17 kişi Yozgat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak ağır yaralı olan işçilerden İbrahim Çetin(23), Ertuğrul Kaplan(33) ve Cemil Çelik de(26) yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaralılardan durumu ağır olan Cengiz Ala, Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edilirken diğer yaralılardan 6'sının tedavisi ise Yozgat Devlet Hastanesi'nde sürüyor.

3 YAŞINDAKİ EMİRHAN SEL SULARINI KAPILIP BOĞULDU
Ekili yağış, Boğazlıyan ilçesinde de 3 yaşındaki bir çocuğun ölümüne neden oldu. Aniden bastıran yağmur kısa sürede sele dönüşünce Başhoroz Köyü'nün büyük bir bölümü ile tarım alanları sular altında kaldı. Bu arada sel suları bölgedeki pancar tarlalarında çalışan işçilerin çadırlarını da alıp götürdü. Bu sırada Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinden tarlalarda çalışmak üzere gelen Mehmet Bayhan'ın 3 yaşındaki oğlu Emirhan Bayhan da azgın sel sularına kapıldı. Jandarma, küçük çocuğun cesedini 2 saat sonra bulabildi.

YAĞIŞLAR YARIN BATIYI VURACAK

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin batı kesimlerinin yarından itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğini belirterek, vatandaşları uyardı.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin batı kesimlerinin yarın yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğini belirterek, Perşembe ve cuma günleri için batı bölgelerinde etkili yağış beklendiği uyarısında bulundu.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz hafta sonundan bu yana Türkiye büyük bir bölümünde görülen sağanak yağışlar bugün kuzeydoğu bölgelerde etkili olmaya devam ediyor. Son 72 saat içerisinde bazı merkezlerde ölçülen yağış miktarları; Dalaman (Muğla) 165, Sinop 94, Sarıyer (İstanbul) 92, Kocaeli 80, Fethiye 78, Yozgat ve Cide (Kastamonu) 54, Antakya 53, Çarşamba (Samsun) 52, Alanya 51, İzmir 47, Marmaris ve Anamur 42, Rize 41, Zonguldak ve Kuşadası 35, Hopa (Artvin) 30, Etimesgut'da (Ankara) 29 kilogram kaydedildi.

ESKİSİ GİDİYOR, YENİSİ GELİYOR

Kuzeydoğu kesimlerinde görülen yağışların bugün Türkiye'yi terk edeceği, ancak yarından itibaren batı bölgelerin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği bildirildi. Marmara'nın Batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz Kıyıları ile sabah saatlerinde hafif olmak üzere Isparta, Afyon, Kütahya, Eskişehir, Bolu, Ankara'nın batı çevrelerinde yarın yağmur ve sağanak yağış bekleniyor.

Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu'nun Güney ve Batısı ile Batı Karadeniz'de perşembe günü görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Marmara, Ege ve Göller yöresi ile Eskişehir çevrelerinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı cuma günü de yağışlı geçecek. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Marmara, Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'de etkili olması bekleniyor.

SICAKLIK DÜŞECEK

Yağışların hafta sonunda da yurdun kuzey ve iç kesimlerinde aralıklarla devam edeceğini belirten Meteoroloji, hava sıcaklığının; yarın tüm yurtta biraz artması, ancak perşembe gününden itibaren yağış alan bölgelerde yeniden azalmaya başlaması beklendiğini bildirdi.

Meteoroloji, batı bölgelerde etkili sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların neden olabileceği sel, su baskını, taşkın, yıldırım gibi olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların hazırlıklı ve tedbirli olmaları uyarısında bulundu. (ANKA)

Tarık YILMAZ-YOZGAT/MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Hırsız çetesinde polis!
 Anne ve babasının başını kesti
 "Anjiyo orucu bozmuyor"
 Müzeyyen Senar'ın sağ tarafı felç oldu
 Ücretsiz ekmek dağıtımında izdiham!
 Haydutluktan film yıldızlığına
 Dönercilerden Bild'e 5 milyon Euro'luk dava
 Türkiye'nin Oscar adayı Dondurmam Gaymak
 İftar davetlerinin masrafı Osmanlı'ya da ağır gelmişti
 Köpekle uçağa bindim ama erkek değildi
 Boşanmak için buluşan karı koca düello yaptı
 Kızdıran Karadeniz fıkrası değiştirildi
 Köpek bebeği parçaladı
 Kazalarda 25 milyon kişi öldü
 84 yaşında altın madalya kazandı
 TRT Sibel'i yok edemedi
 Arıtmada dev adım
 52 bıçak darbesine 4 yıl
 Evinde üç bileziği için öldürüldü
 Suudi Kralı'ndan alacağını istiyor
 Soğuk algınlığına baharat ve sarımsak
 Aşının yapımı gecikti sonbaharda grip arttı
 Kokpitte istifa eden pilot savunma verdi
 Motorla kursa giderken öldü
 Su depoları mikrop yuvası
 Kadir Has Üniversitesi'nde akademik yıl başladı
 Valilikten iftar yemeği
 On Numara
EMRE AKÖZ
İşlerine gelmeyince sustular
Mesleğe girdiğimde saftım.
MAHMUT ÖVÜR
TOKİ ihalesinde 'silah' sesleri
O gece, İstanbul Beyoğlu...
BEYZA BİLGİN
Bu yıl 30 değil 29 gün oruç tutacağız
*Diyanet'in...
Hagi Florya'da!
Hagi Florya'da!
Galatasaray'da teknik direktör Erik Gerets'in koltuğunun sallandığı...
20 gol atar
20 gol atar
Fenerbahçe'nin yeni yıldızı Mateja Kezman'ı, geçmişte sarı-lacivertli...
AKP değil Denktaş'ın tutarsızlığı işleri bozdu
Kuzey Kıbrıs'ta yeni koalisyon hükümetinin başkanı olan Soyer,...
Kıbrıs'ta Denktaş'sız yeni bir dönem başladı
Talat, yeni kabineyi onayladı. Ada'da ilk kez Denktaşsız bir hükümet...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu