kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ramazan sofraları kuruluyor
Ramazan sofraları kuruluyor

11 ayın sultanı Ramazan'ın gelişiyle oteller özel iftar sofraları kurmaya başladı. Canlı fasıl müzikleri eşliğinde eski Ramazanları günümüze uyarlayan mekanlar, Osmanlı mutfağının en güzel örneklerini sunuyor.

Çırağan Sarayı Kempinski
Bir zamanlar padişahların oruç açtıkları Çırağan Sarayı Kempinski, Ramazan ayı için zengin mönüler hazırladı. Dört bir yanı tarih kokan mekanda; Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini, canlı fasıl müziği ve muhteşem Boğaz manzarası eşliğinde tadabilirsiniz. Mekan bünyesinde hizmet veren Laledan ve Tuğra restoranları da; iftariyelikler, soğuk mezeler, çorba çeşitleriyle salatalardan ızgara ve tatlılara kadar pek çok seçenek sunuyor. Bu geleneksel iftar keyfinin kişi başı fiyatı 115 ila 130 YTL arasında değişiyor.
Tel: (0212) 326 46 46

The Plaza Hotel
Bu Ramazan, The Plaza Hotel'in roof'unda eşsiz panoromik Boğaz manzarası eşliğinde iftar sofraları kuruluyor. Yemekleri, otelin mutfak ekibinin şeflerinden Oktay Aymelek, geleneksel ağız tadını koruyarak kendi yorumuyla sunuyor. Açık büfe fiyatı kişi başı 49 YTL.
Tel: (0212) 274 13 13

İstanbul Princess
İstanbul Princess Hotel, Princess Restaurant'ta canlı fasıl müziği eşliğinde geleneksel iftar yemekleri ile Ramazan'ı doyasıya yaşamak isteyenleri nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor. Osmanlı mutfağının seçkin lezzetlerinin yanı sıra birbirinden lezzetli tatlılar da sunuluyor.
Tel: (0212)285 09 00

Swiss The Bosphorus
Orucunuzu nostaljik bir ortamda açmak isterseniz rotanızı SwissThe Bosphorus'a çevirmeniz yeter. Eşsiz Boğaz manzarasına sahip olan mekanda Ramazan, eğlencelerle karşılanacak. Çorbası, ana yemekleri, tatlıları ve içecekleriyle Ramazan'a yakışır bir mönü hazırlayan Cafe Swiss Restoran'ın açık büfesinden arzu ettiğiniz tadı deneyebilirsiniz. Kompostolar, kuru meyveler, iftariyelikler, salatalar, mezeler, zeytinyağlılar, ızgaralar ve tatlılardan oluşan 110 çeşitli mönünün fiyatı 95 YTL.
Tel: (0212) 326 11 00

LaresPark
İstanbul'un göbeği Taksim Talimhane Bölgesi'ndeki Lares- Park Otel özel menüleri ile Ramazan ayına hazır. İftar tabakları, çorbalar, yemekler ve salataların bulunduğı 5 ayrı mönüde geleneksel tatlılar da bulunuyor. Kişi başı fiyatlar 33-48 YTL arasında.
Tel: (0212) 254 51 00

Ceylan InterContinental
Ceylan InterContinental Safran Restaurant'ta Türk ve Osmanlı mutfağının en lezzetli örneklerini tadabilirsiniz. Mekanda kişi başı iftar keyfi 84 YTL. TheBrasserie'de gözleme, lahmacun, macun ve şerbet gibi tatların yer aldığı açık büfe de iftar için iyi bir alternatif. Kişi başı fiyat 79 YTL.
Tel: (0212) 368 44 44

Polat Renaissance
Polat Renaissance'da her damak tadına uygun bir seçenek bulmak mümkün. Daphne Restaurant& Grill'in açık büfe iftar seçeneklerini veya Marmara Balık Lokantası'nda hazırlanan özel balık mönüsünü tercih edebilirsiniz. Doğu Anadolu'dan lezzetler sunan Daphne'de kişi başı iftar mönüsü 65, balık mönüsü ise 55 YTL.
Tel: (0212) 414 19 07

Ramada Plaza
Ramazan ayı boyunca Ramada Plaza İstanbul, zengin çeşitteki mönüsüyle misafirlerini ağırlayacak. Otelin bünyesindeki Pancaldi Restaurant'ta iftar açık büfesinin monü fiyatı 39 YTL. Ayrıca özel davetler ve grup yemekleri için de özel bir mönünün bulunduğu Ramada Plaza'da, kişi başı 35 ila 44 YTL arasında Ramazan sofrası kurabilirsiniz.
Tel: (0212) 315 44 45

Mövenpick Hotel
Mövenpick Hotel Istanbul'da Ramazan keyfi bu akşam start alıyor. Otelin içinde yer alan AzzuR Restaurant'ta çeşitli iftariyelikler, çorba, pide, börek, fıstıklı pastırmalı tavuk rulosu ve kuzu tandır gibi lezzetlerle orucunuzu açabilirsiniz. Ayrıca mekanda ayva tatlısı, cevizli incir dolması ve güllaç gibi geleneksel tatlıları da bulabilirsiniz. Kızılcık ve üzüm şerbetinin de yer aldığı mönünün fiyatı 70 YTL.
Tel: (0212) 319 29 29

Taksim Cartoon

Taksim Cartoon Hotel'in çatı katındaki The Moon Restaurant, yepyeni tatları ile misafirlerini bekliyor. Adını, açılır cam kaplı duvarlarıyla çatısından sunduğu eşsiz gökyüzü ve ay manzarasından alan mekanda iftar için özel bir mönü hazırlandı. Tarifi çok özel olan 'Neslişah Sultan Şerbeti de mönüde yer alıyor. Kişi başı fiyat, 50 YTL.
Tel: (0212)297 21 78

Dedeman İstanbul
Dedeman İstanbul'un iftar sofrasında; fasıl müziği eşliğinde iftariyelikler, çorbalar, komposto ve şerbetler, hamur işleri, yufkalı saray kebabı, enginarlı piliç dolması, beğendili kuzu tandır gibi ana yemekler ve tatlılar var. Özel misafir grupları için alternatifli mönü seçenekleri de sunuluyor. Fiyatlar 30 ila 40 YTL arasında değişiyor.
Tel: (0212) 274 88 00
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Konsere meditasyon yaparak hazırlandım
 Avşar Kızı Erzurum'a tenis kortu yaptıracak
 Yalnız 'ilk yapana' tasarımcı dersen, öylesi Türkiye'de yok!
 Bizimkiler de veto ediyor
 Ramazan sofraları kuruluyor
 Prensler adrenalini seviyor!
 Yeniden doğmuş gibi
 Rehabilitasyon merkezinden çıkarıldı
 Katie Holmes Victoria'yı oynayacak
HAKAN & UTKU
Ortaya karışık haberler
* Hepsi grubu bir şişe aile boyu...
Ramazan sofranızı bilimsel kurun
Ramazan sofranızı bilimsel kurun
Oruç tutarken çeşit çeşit yemeklerle donatılan iftar sofrasına...
Peeling mevsimindeyiz: Bebek tenine dönüş
Peeling mevsimindeyiz: Bebek tenine dönüş
Mevsim 'soyarak' güzelleşme mevsimi. Güneşin yakıcılığını yitirdiği...
Pırlanta ve güzellik buluştu...
Pırlanta ve güzellik buluştu...
Ramazan arifesinde davetlerin yoğunluğu nedeniyle bir gecede birkaç...
'Boyum 10 cm daha uzun olsaydı iyi olurdu'
'Boyum 10 cm daha uzun olsaydı iyi olurdu'
Son albümünde en güzel kadın şarkılarını söyleyen Levent...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.