kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Geleceğin aşçı adayları
Ece'den mutfak dersleri
Geleceğin aşçı adayları
Aşçılığın kuralları

Geleceğin aşçı adayları

Betül Yıldırım (22)
"Ailem Altınoluk'ta yaşıyor, babam zeytinyağı üreticisi. Onun damak tadı çok gelişmiştir, bir biber almak için kilometrelerce yol gider. Benim aşçılık okumamda o ısrarcı oldu. İyi ki de olmuş! Ece Hanım müthiş bir öğretmen. Bizi İstanbul'daki lokantasına da götürdü, orada da harika yemekler yapılıyor. Ben ileride bir çiftlik kurup kendi hayvanlarımdan aldığım süt, yumurta ve yağ ile yemekler yapmayı hayal ediyorum. Mezun olduktan sonra yurtdışında uluslararası mutfaklarla ilgili eğitim alabilirim."

Murat Dirgen (23)
"Yozgatlıyız, ailede herkes iyi yemek yapar. Ben de eniştemin Ankara Ulus'taki kebap lokantasında çalışıyordum. Amcam elimin bu işe yatkın olduğunu, ama önce diploma almam gerektiğini söyleyince okumaya karar verdim. Tencere yemekleri ve çorbalarda iyi sayılırım. Ama Ece Hocamız her şeyi çok güzel yapmamızı istiyor. Buradan mezun olunca kendi lokantamı açmayı planlıyorum."

Şahin Çan (18)
"Ben baba mesleğini seçtim. Babam uzun yıllar İsviçre'de büyük bir firmanın mutfağında aşçıbaşı olarak çalıştı. Şimdi de İstanbul'da mesleğine devam ediyor. Ben güzel yemekten her zaman anlardım. Ama bu okula gelene kadar yemek yapmayı bu kadar sevdiğimi bilmiyordum. Şimdi çok doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum."

Ferhat Tosun (21)
"Kayseri'den geldim. Liseyi bitirdikten sonra bir un fabrikasında çalışmaya başlamıştım ama babam devam etmemi istemedi. Bir aşçının yanına verd benii. Önce istememiştim ama sonra mutfağı ve yemek yapmayı çok sevdiğimi fark ettim. O sırada üniversite sınavlarına hazırlanıyordum. İlk tercihim burasıydı. İleride beş yıldızlı otellerde çalışıp, çok iyi bir aşçı olmak istiyorum".

Mesut Güllü (21)
"İstanbul Kasımpaşa'da doğup büyüdüm ama ailem Kayserili. Elim yemek yapmaya hep yakındı, özellikle de hamur işlerine. Arkadaşlar bana 'Patisserie Mesut' diyorlar zaten. Buraya gelmeden önce Taksim'de bir restoranda çalışıyordum. 'Hiç olmazsa doğru düzgün okuluna gideyim ve aşçılığı meslek edineyim' dedim. Böylelikle para kazanırım belki."
DİĞER GURME HABERLERİ
 Bardacık inciri başka
 Birahanede tarihi yudumlama zevki
 Bu kirazlar, vişneler kulağınıza küpe olsun
 Yazın en serin içkisi
 Unutulan bir tat: 'Gül gibi şarap'
 Bir kitap okudum dünyam değişti (2)
 Yemek düşmanlığının altın çağındayız
 Japon mutfağı sadece suşiden oluşmuyor
 Bu yoğurdu sarmısaklasak
 Yazın salata yenir
 Gıda zehirlenmesi tezgâhlarda...
 Yaz aylarının leziz dumanı
 Dünyanın en lezzetli fıstığı
 Bize özgü lezzetler hangileri?
 Prensesi uyutmayan minik yeşil tane
 Tavuklarımıza lezzet geldi
 'Baklava bizimdir bizim kalacaktır'
 Kahvaltıda Van lezzeti
 Bulgur sonunda sınıf atladı
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
AHMET ÖRS
Bardacık inciri başka
Kuru incirin bir öğün yemek kadar...
Cemaat ve ardındakiler
Cemaat ve ardındakiler
Nurculuk'un kurucusu Bediüzzaman Said-i Nursi'dir. Said-i Nursi...
'Cemaat dediğin kapatılınca bitmez'
'Cemaat dediğin kapatılınca bitmez'
Barış Müstecaplıoğlu üniversitede okurken Fethullah Gülen cemaatiyle...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.