kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Seda Kaya Guler @ SABAH
 
Lütfen görünce selam verme bana!
Tatlandırıcı toplayan sevgili

Lütfen görünce selam verme bana!

Büyük bir aşk yaşadığınız eski sevgilinizi, "Lütfen, görmeyeyim seni bir yerlerde! Karşıma çıkma sakın!" diyerek mi anarsınız, yoksa aşkınız bitse bile hayatınızdan gitmemesi için çaba mı gösterirsiniz? İnsanoğlu gariptir. Kimi bir türlü unutamadığı için eski sevgiliyi görmek ister, konuşmak, iyi olup olmadığını bilmek. Kimi konuşmasa da ne kadar mutlu olduğunu gösterip yeni sevgililerle nispet yapmak. Kimi gerçekten dost ve arkadaş kalmak, bitmesine rağmen aşk, bir zamanlar aşık olunan o özel kişiyle dostluğu sürdürmek. Kimi de bırakın dost olmayı, konuşmayı hatta karşılaşmayı bile istemez! Hepsine rastladım. Ayrıldığı sevgilisiyle karşılaştığında, sevgilisi selam verirse üzülecek olanına ise hayır... Ta ki Nazan Şoray'a kadar Diyor ki Bayan Halhal; "Selam verirse eğer sıradan biri olurum. Herhangi biri. Özelliğim kalmaz..."

AŞKLARI 10 YIL SÜRÜYOR
Anladığınız gibi o 'özel' olmak istiyor. Hep güzel hatırlanmak, hep iç çekilmek, hep özlenilmek... Bu yüzden ilişkiyi tüketmeden, en yoğun anda, zirvedeyken bitirmeyi tercih ediyor. Bitecekse eğer, ki biteceğini biliyor; bitmesine izin vermeden bitiriyor. İlişkinin devamını anılarda yaşamayı tercih ederek bitmesine izin veriyor. Eski sevgilileriyle anılarda buluşuyor, güzel anları, anıları yad ediyor, ilişkiyi bir anlamda yaşıyor hâlâ. Karşı tarafın da aynı şekilde yaşamasını istiyor. İşte bu yüzden, selam vermesi, bir şey ifade etmediği anlamına geliyor ki, bunu yaşamayı hiç istemiyor. Yaşamamış da... Dolayısıyla Nazan Şoray'ın aşkları en az 10 yıl sürüyor. İlişkiye hemen başlamıyor, uzun bir hazırlık dönemi gerekli. Bakışmalar, bir şey var mı-yok mu diye merak etmeler, karşılıklı oyunlar oynamalar... Nihayetinde başlangıç, gelişme ve yükselme dönemi! Bu son dönem, kavgalar ve çatışmaların da yaşandığı bir dönem. Aşk zirvede ama her an her şey olabilir! Sonun başlangıcı olabilir! Ve işte bitiş döneminin geldiğini hissettiren gerileme dönemine girildiği anda çöküşün yaşanmasına izin vermeden bitiriyor ilişkiyi. Ya da karşı tarafın bitirmesini sağlıyor. Sonrasında da yumuşama, taviz verme yok. Kesin bitiş! Görüşme, konuşma yok ama aşk sürüyor. Tam olarak yaşanmadığı ve bitmediği anılarda yaşanıyor. Kimi zaman bir yıl, kimi zaman üç yıl sürüyor bu dönem. Kimi zaman da ömür boyu!

MİMİKLERİYLE KONUŞUYOR...
İlginç bir kadın, ilginç bir aşık Nazan Şoray. Bugüne uygun biri olmadığı kesin. O romantik ve şifreli aşk mektuplarının yazıldığı, karşılıklı oyunların oynandığı, 'Seviyor mu, sevmiyor mu? Ne demek istedi?' diye kafaların yorulduğu, el ele tutuşmak, öpüşmek için yıllarca beklenildiği dönemlere ait bir kadın! Çok da güzel... Özellikle gözleri... Mimikleri ve bakışlarıyla öyle güzel konuşuyor ki... Sinema ve televizyoncular onu niye kullanmıyor; hayret doğrusu! Nazan'la aşk ve kadınlara dair, bugün ve yarın elmax'ta...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Alışkanlık değil bağımlılık hali   / 12-09-2006
 Kadın boyun eğmeyince evlilik sona eriyor   / 10-09-2006
 Evlilik yanlısı olanlar ve olmayanlar   / 05-09-2006
 Ayak yıkama meselesi   / 03-09-2006
 Hüzünlü bir aşk...   / 29-08-2006
 Artı ve eksi hesabı   / 27-08-2006
 Devrimci kadınlar   / 22-08-2006
 Pınar'ın savunmasını erkekler üstlendi!   / 20-08-2006
 Beş parasız kadınlar   / 15-08-2006
 Güllerin Savaşı   / 13-08-2006
HAKAN & UTKU
Seren'in eşinin üstündeki ne izi?
Seren Serengil'in...
SEDA KAYA GÜLER
Lütfen görünce selam verme bana!
Büyük bir aşk...
AYŞE TÜTER
Pudingli ekmek tatlısı
Tuzsuz peksimetleri bir kat halde...
A vitamininin fazlası sinsi tehlike
A vitamininin fazlası sinsi tehlike
Bilinçsizce kullanılan vitaminler, görülmeyen ancak kalıcı...
S.O.S veren cildinizi yenilemenin tam zamanı
S.O.S veren cildinizi yenilemenin tam zamanı
Deniz, güneş ve kum üçlüsü ile yaşadığımız tutkulu beraberlik sona...
Akdilek'e rötarlı kutlama
Akdilek'e rötarlı kutlama
İstanbul'un elitleri güneye göçtüğü için iki ay önceki doğum gününü...
Erkeklere pırlanta!
Erkeklere pırlanta!
in-out
Bu köşede neredeyse her zaman kadınları ilgilendiren...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.