kapat
   
16 Eylül 2006 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İstanbul’un en gözde semtlerin den Ulus’taki  bu korunun değeri trilyonlarla ölçülüyor
Prensin mirasçısı çaycı Bolat malını istiyor
Jeneolojist Kılıçarslan: Birçok dava açılacak
1995 yılı milat oldu

Prens mirası çaycıya

K.Maraş Göksun'da çay ocağı işleten Sinan Bolat, İstanbul Ulus'taki 22 dönümlük koru için "Osmanlı ailesine mensup Prens Sabahattin'den miras kaldı" diyerek veraset davası açtı. Prens Sabahattin'in ikinci eşi Kamuran Kafkaslı'nın büyük halası olduğunu söyleyen Bolat, "Elimde belgeler var" diyor.

Prensin mirasçısı çaycı Bolat malını istiyor

K.Maraşlı Sinan Bolat, Ulus'taki 22 dönüm koruyu, Neslişah Sultan ise üzerinde 4 mahalle, cezaevi ve bir mezarlık bulunan bin 700 dönüm arazi ile Hekimbaşı Çiftliği'ni alabilmek için dava açtı.

Osmanlı Hanedanı'nın mirasçıları, Hazine'ye devredilen ya da zamanla işgal edilen toprakların peşine düştü. İstanbul'un en önemli bölgelerinde bulunan ve 5 ila 2 bin dönüm arasında değişen arsalar ile korular için art arda tespit ve tescil davaları açılmaya başlanırken ailenin hayattaki son temsilcilerinden Osman Selaheddin Osmanoğlu'nun Kadıköy'de açtığı davayı kazanması emsal oldu. 2. Abdülhamit'in kız kardeşi Seniha Sultan'ın oğlu, fikir adamı Prens Sabahattin'in mirasçısı Sinan Bolat, Ulus'ta deniz manzaralı 22 dönüm korunun peşine düştü.

"Elimde belge fotolar var"
II. Abdülhamit'in kızkardeşi Seniha Sultan'ın oğlu ve ünlü fikir adamı Prens Sabahattin'in ikinci eşi Kamuran Kafkaslı, Kahramanmaraş Göksun'da çay ocağı işleten Bolat'ın halası. Babasının, askeri okulda öğrenci iken halasının yanında kaldığını anlatan Bolat, hukuk mücadelesine 3 yıl önce başladı. Sinan Bolat, halasının ölümüyle babasına, ardından da kendisine geçen mirasta yer alan Ulus'taki TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü binasının hemen altında bulunan denize sıfır 22 dönüm koru alanını için Sulh Hukuk Mahkemesi'ne veraset ve terekenin tespiti davaları açtı. Bolat'ın yanı sıra aynı arazi için Prens Sabahattin'in bir başka mirasçısı olarak eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut'un korumalığını yapan emekli komiser Ahmet Akyüz'ün eşi de dava açtı.ABDÜLAZİZ’İN AV KÖŞKÜ... Ümraniye’deki bu av köşkü Hekimbaşı Çiftliği olarak da biliniyor. Şimdi bu değerli yer davalık...Bolat, miras için 3 yıldır uğraştığını anlatarak, "Ulus'ta deniz manzaralı 22 dönüm koru büyük halamdan bize kaldı. Diğer akrabalarımız da mirasçı ancak onlar ekonomik durumları iyi olduğu için ilgilenmiyor. Elimde tarihi belgeler ve fotoğraflar var. Hakkıma düşen mirası alabilmek için elimden geleni yapacağım" dedi. Osmanlı Hanedanı'ndan Nilüfer Hatun'un mirasçısı Neslişah Sultan (Osmanoğlu) ise Ümraniye'de bulunan ve Sultan Abdülaziz'in Av Köşkü olarak bilinen Hekimbaşı Çiftliği ile çevresinde bulunan bin 700 dönüm araziyi almak için hukuk mücadelesi veriyor. Hekimbaşı Çiftliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce 7 yıldır restore edilmeye çalışılıyor. Söz konusu bin 700 dönüm arazi üzerinde ise 4 mahalle kurulu. Bölge 2B Yasası'yla orman vasfını kaybettiği gerekçesiyle Hazine arazisine dönüştürülmüştü. Arazinin üzerinde ayrıca bir mezarlık ve Ümraniye Cezaevi de bulunuyor.

"Parayı tahsil ettik"
Osman Selaheddin Osmanoğlu'nun Kadıköy'deki davalarını yürüten Avukat Ömer Köker, orman arazisinin alınamadığını belirterek, "Bugünkü tapu da olsa orman arazisi alınamıyor. Hazine'ye geçenlerin ise ormanla ilgisi yoksa alınabiliyor. Vakıf arazisinde ise vakıf geçerliliğini yitirmişse belli bedeli alınıyor. Biz Kadıköy İETT Garajı'nın bulunduğu araziyi kazanmıştık. Belediye ödemeyince Merdivenköy'deki mallarına haciz koyduk. Daha sonra parayı tahsil ettik" dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Camide linç olayı polis teşkilatını da sarsıyor
 Densiz Papa ve Diyanet'in tepkisi dünyada manşet
 Erdoğan PKK'yı adres gösterdi
 27'nci katında gizli kumarhane
 Hrant Dink'e ceza onaylandı
 İETT şoförleri, okulların ilk günü iş yavaşlatma eylemi...
 Ankara'dan 'El Kadı' feragati
 'Politikacılar cemaatlere üye'
 Yakıtı kontrol etmedi, uçağı fabrikaya çarptı
 Hollanda, Kesbir'i iade etmeyecek
 Van'da bir asker ile bir korucu şehit
 Şerefcan'ın annesine suç duyurusu
 Kasım Zengin ifade verdi
 MLKP'de 3 tutuklu daha
YILMAZ ÖZDİL
Plüton...
Yolunuz Dalaman'a düşerse, Tarım İşletmeleri...
MEHMET BARLAS
Sana dün bir başka açıdan baktım dünya!..
Herkes her...
FATİH ALTAYLI
Modern mi dediniz!
Çağdaşlaşmayla, modernleşmeyle...
ERDAL ŞAFAK
Akıl ve inanç
Batı'daki sağduyu ve izan...
MEHMET ALTAN
Amerika'dan...
Washington-Tarım Bakanı Mehdi Eker,...
İtalyan yönetmen: İslam Batı'yı yutacak
Yönetmen Martinelli İslam'la ilgili ağır eleştirileri olan filmini...
NATO asker göndermeme krizinde...
Kuzey Atlantik İttifakı (NATO) Irak Savaşı'ndan sonra Afganistan'a da...
En çok G.Saray'dan çektik
En çok G.Saray'dan çektik
"Galatasaray'la niye ittifak kurayım. Beşiktaş son 10 yıldır en çok...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu