kapat
   
14 Eylül 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Diyarbakır'da katliam: 10 ölü
Baydemir: Açıkça siviller hedeflenmiş

Diyarbakır'da katliam: 10 ölü

Diyarbakır'da otobüs durağında dün dece meydana gelen kanlı patlamada ölü sayısı 10'a yükseldi. Patlamada hayatını kaybeden 7 çocuktan biri henüz 12 aylık bir bebek..

Patlamadan sonra Diyarbakır polisi alarma geçti. Patlama çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polis, kimseyi olay mahaline yaklaştırmadı. Diyarbakır'da patlama nedeniyle geç saatlere kadar insanların dolaştığı Koşuyolu Parkı ile Ofis Çarşısı'nda insan kalmadı.

Bu arada patlamada ölen Rojhat Aslan'nın akrabaları Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültsi önünde kriz geçirdi.

Aslan'nın
kardeşi güvenlik görevlisine sarılarak teröre lanet okudu. Acil Servis'e gelen DTP'li Belediye Başkan Vekili İlhan Diken ve ilk kademe belediye başkanları yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.

ÇOCUKLARDAN BİRİ BEBEK

Patlama sonrası cadde savaş alanına döndü. Ölen 7 çocuktan birinin bebek olduğu öğrenildi. Bombanın cep telefonuyla patlatıldığı öne sürüldü. Bir iddiaya göre de bomba teröristin elinde patladı.

BOMBALI KATLİAM

Diyarbakır'da otobüs durağına bırakılan bombanın patlaması sonucu 7'i çocuk 10 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerden bazıları paramparça oldu.

Diyarbakır'ın Bağlar Beldesi'deki Koşuyolu Parkı'nın Hatboyu Caddesi tarafındaki orta giriş kapısı yakınında dün saat 21.15 sıralarında büyük bir patlama oldu. Vatandaşların yoğun olduğu bölgede gerçekleşen patlamada ölen çocuklardan birinin 1 yaşında olduğu öğrenildi.

TERMOSA YERLEŞTİRİLEN BOMBA TAŞINIRKEN PATLAMIŞ

Diyarbakır Valiliği, gece meydana gelen patlamayla ilgili yapılan ön araştırma ve incelemede, ''Patlamanın el yapımı ve termos içerisine yerleştirilmiş uzaktan kumandalı düzeneğin taşınması sırasında gerçekleştiğini'' bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, dün Koşuyolu Caddesi'nde meydana gelen patlamada, olay yerinde bulunan 7'si çocuk 10 vatandaşın hayatını kaybettiği, halen 4 vatandaşın hastanede tedavilerinin sürdüğü, diğer yaralıların taburcu edildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
''Bu insanlık dışı terör eylemini nefretle ve şiddetle kınıyor; vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, aile ve yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Patlama olayı ile ilgili yapılan ön araştırma ve incelemede, patlamanın el yapımı ve termos içerisine yerleştirilmiş uzaktan kumandalı düzeneğin taşınması sırasında gerçekleştiği elde edilen bulgulardan anlaşılmıştır. Olayla ilgili çalışmalar sürdürülmektedir.''

AKSU: BU SALDIRILAR GÜVENLİK KUVVETLERİMİZİ ASLA YILDIRAMAYACAK

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Diyarbakır'da 10 kişinin ölümüne, 16 kişinin de yaralanmasına yol açan ''hain saldırıyı gerçekleştiren mihrakların çirkin emellerine asla ulaşamayacaklarını'' belirtti. Aksu, ''Bu saldırılar sağduyulu vatandaşlarımızı ve güvenlik kuvvetlerimizi asla yıldıramayacaktır'' dedi.

İçişleri Bakanı Aksu, dün gece Diyarbakır'ın Bağlar Semti Koşuyolu caddesinde meydana gelen patlamayla ilgili yazılı açıklama yaptı.Aksu, patlama sonucu aralarında kundaktaki bebeğin de olduğu 7'si çocuk 10 vatandaşın hayatını kaybettiği, 16 vatandaşın yaralandığı olaydan ötürü derin üzüntü içerisinde olduklarını belirtti.

Patlamada yaralanan 12 kişinin taburcu edildiğini ifade eden Aksu, halen 4 kişinin hastanedeki tedavilerinin devam ettiğini bildirdi. Aksu, şunları kaydetti:
''Daha önce de çeşitli vesilelerle söylediğim gibi; dünyanın hiçbir yerinde bu şekilde terörle, kalleşçe tertiplerle bir amaca, bir yere ulaşmak, bir sonuca varmak mümkün olmamıştır. Ülkemizde de bu hain saldırıyı gerçekleştiren mihraklar çirkin emellerine asla ulaşamayacaklardır. Sonları hüsran olacaktır. Hainler tarihin karanlık sayfalarında yer alacaklardır.

Her karış toprağı aziz şehitlerimizin kanları ile yoğrulmuş olan bu güzel vatanımızı bölmeye, birlik ve beraberliğimizi bozmaya, devletimizi ve demokrasiyi yıkmaya yönelik her türlü girişimi, bu aziz vatanın bağrından çıkmış kahraman güvenlik güçlerimiz, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bertaraf edecek güçtedir.

Hainler bilmelidirler ki; bu saldırılar sağduyulu vatandaşlarımızı ve güvenlik kuvvetlerimizi asla yıldıramayacaktır. Hiçbir eylem, güvenlik kuvvetlerimizin, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlama konusundaki azmini asla kıramayacaktır.

Bu menfur saldırı olayını şiddet ve nefretle bir kez daha lanetliyor, saldırı sonucunda hayatlarını kaybeden masum vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, Aziz Milletimize ve kederli ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Topbaş: Trafik kazadan
 Kağıthane'de pastaneye saldırı
 Kanser ilacı da ödeme listesinden çıkarıldı
 Belediye istemiş, THK cami arsası vermiş
 Belli ki görevliler kusurlu
 El Kaide'ci Türk teknik direktör çıktı
 Terör örgütünün "merkezine" darbe
 Düşen F-16'nın enkazına ulaşıldı
 Fethi Dede'nin davası başladı
 Bombalı katliam
YILMAZ ÖZDİL
Büyüdük...
Bir bilmecem var çocuklar...
ERGUN BABAHAN
Darbeler ve siyaset
Kendinizi devletin gerçek sahibi...
MEHMET BARLAS
Türkiye başarılı olunca sevinmek ayıp mıdır?
Türkiye'yi...
BALÇİÇEK PAMİR
300 bin hastaya 20 oda
Türkiye'de sakatlar tecrit...
FATİH ALTAYLI
Linçi unutturma beklentisi mi var?
İsmailağa...
UMUR TALU
Ne mümkünse!
6-7 Eylülleri hazırlayan, kışkırtan gazete,...
ERDAL ŞAFAK
Şahinlerin kini
Gönüllerinde iktidar aslanı...
ABD Büyükelçiliği'ne Suriye'de kanlı saldırı
Haftalardır süren ABD-Suriye gerginliği kana bulandı. Dün Amerika'nın...
'ABD ve Almanya peşmerge eğitiyor'
SABAH'a konuşan üst düzey KDP'li yetkiliye göre, Barzani...
Ali Sami Yenerdi: 0-0
Ali Sami Yenerdi: 0-0
Bu sezon iki galibiyetini de Sami Yen'de alan Galatasaray,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu