kapat
   
12 Eylül 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Asli Aydintasbas @ SABAH
SMS:
ASA yaz
boşluk bırak
mesajını yaz
4122'ye gönder
 

Söğüt'te neler oldu?

Söğüt'te yaşanan dehşet dakikalarını, önce Başbakan'ın hemen yanıbaşındaki birinden dinleyelim:
"Başbakan protokol bölümüne geldiği andan itibaren karşı tribünde saldırgan protesto eylemleri başladı. Bir ara, protokol tribününün arkasında korumalar sigara içiyordu. İçlerinde Ali Erdoğan da vardı. Bir grup kesici aletlerle korumaların üzerlerine yürüyüp saldırdılar. Ali'nin (Erdoğan, başbakanın yeğeni ve koruması) yüzüne muşta geldi. Bir diğer korumanın eli kesildi ve ikisinin de hastane raporu var. Di ğer korumalar müdahale etti ve o saldıran şahıslar etkisizleştirildi. (Dövüldüler mi yani?) Zaten bir kavga anından söz ediyoruz. Korumalar karşılık veriyor. Bu insanları kim, nasıl oraya aldı? Orası tel örgüyle kapalı bir yer. Soruşturmayı yürütenler yerel bir emniyet yetkilisinden şüpheleniyor. Ancak sonra olanlar daha can sıkıcı. Saldırganlar yerel emniyete veriliyor, ama nasılsa onların elinde buharlaşıyorlar. Bu ülkücü grup güya polisin elinden kaçıyor. Nasıl olur? Bu konuda soruşturma devam ediyor. Adamlar kaybolduktan sonra yakalanmaları için talimat veriliyor. Eskişehir yolunda DB (Devlet Bahçeli'yi ima ediyor) plakalı bir araç 'dur' emrine uymayarak polisin üzerine sürüyor. MHP Genel Merkezi'ne kayıtlıymış. Polis önce yakalıyor, sonra serbest bırakıyor. Aynı araba Ankara yolunda da çevriliyor. Ama nasılsa yine bırakılıyor."
Orada bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural'ın versiyonu ise farklı:
"Gazeteler olayı MHP'liler yapmış gibi veriyor. Oysa orada askerlikle ilgili sözlerinden dolayı Tayyip Erdoğan'a yönelik yoğun bir protesto vardı. Memlekette protesto ne zamandır yasak? Yalnızca hükümeti alkışlamak mı gerekiyor? Yaklaşık bin kişilik bir kalabalık, protokol tribününün karşısında Erdoğan'a pankart açmıştı. Sloganlar var. 'İsrail Başbakanı' falan diyorlar. Polis ve Ali Erdoğan'ın başı çektiği özel bir ekip, o insanların arasına girip saldırdı. Bibergazı atıldı. Başbakan da konuşmasında grubu tahrik etti. Bizim edindiğimiz bilgi, ilk saldırının Ali Erdo ğan ve oraya doğru giden 5-6 kişiden geldiği. Tribünde protesto edenlerden birkaçını çekip arkada dövmüşler. Onların arkadaşları da gidip bunlara saldırmış. Ali Erdoğan hangi sıfatla orada? Kim bu adam? Saldırıları tasvip etmiyorum ama ne hakla vatandaşın bir bölümünü, protesto ediyor diye, tribünden çekip dövüyor? Özel güvenlik örgütü mü oluşturdu? Dayak yiyenler ülkücü bile olsa vatandaş değil mi?"
Ve Söğüt'te bulunan muhabirimiz Cengiz Uysal anlatıyor:
"Bir grup MHP'li, bir gece önceki Zara konseri sonrasında stadyumda yatmış, iyice bilenmişlerdi. Stadın üçte ikisi AK Parti'liydi, ama kalanlar protokolün tam karşısında Başbakan'ı protesto ediyordu. Özellikle 'İsrail başbakanı' sözü protokol tribünündeki Erdoğan'ın canını çok sıktı. Ali Erdoğan ve diğer korumalar protokol arkasındaydı. Sonra baktık, Bahçeli'nin yanındaki bazı korumalar da orada. Karşılıklı küfürleştiler. MHP'liler Ali Erdoğan'ın kendilerine küfür ettiğini iddia etti, ama ben orada olmadığım için ilk kimin başlattığını görmedim. Yumruklar atıl maya başladı. Bahçeli'nin adamları müdahale etti. Ali düştü. O düşünce, bir sürü başka adam yere düştü. Gömleği kan olmuştu. Burnu da fenaydı. Gömlek değiştirdiler. Sonra duydum ki Ali Erdoğan'ı döveni de dövmüşler ama biz oraları göremedik. Korkunç anlar yaşandı."
Son olarak, MHP'li Vural'ın "Kalabalıktan bazılarını çekip dövdüler" iddiasını yine Başbakan'ın çevresine soruyorum:
"MHP tribününden gelen slogana müdahale söz konusu değil. Tribünde protokole el kol hareketi yapan ve ana avrat küfreden birkaç ki şi vardı. Onları polis götürdü. Ama götürülürken mukavemet gösterdilerse ve polis de karşılık vermişse bilmiyorum. Ama dehşet anları ya şandı. Terör estirdiler. Kameralarda tespit edilen bir görüntü var ki dehşet. MHP'lilerden bir şahıs yanındaki adamla kavga ediyor ve adamın kafasını alıp betona vuruyor."

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 PKK oyununa gelmemek   / 10-09-2006
 İran, Amerika, Türkler ve okurlar   / 07-09-2006
 Tezkere geçmeli çünkü...   / 05-09-2006
 Teröre anlamlı cevap   / 31-08-2006
 Yaz bitti, pastırma yazı mı var?   / 30-08-2006
 Devir teslim şifreleri   / 27-08-2006
 Mehmetçik Hizbullah diyarında   / 15-08-2006
 Lübnan'da Mehmetçiği bekleyen zorluk   / 13-08-2006
 Yaşasın! Kral kadın eli sıktı!   / 10-08-2006
 Bu ateş bizi nasıl yakar?   / 08-08-2006
MUHARREM SARIKAYA
İşte önerilen üç yer
Lübnan'a insani yardım...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Söğüt'te neler oldu?
Söğüt'te yaşanan dehşet...
YAVUZ DONAT
İlginç bir vakıf
Konya'da "sivil toplum örgütü"...
'Esrar içip, cübbeyle kamufle eden var'
Çarşamba'nın mini etekli muhtarı Neriman Memiş: Burada kimsenin...
Çarşamba'daki olay camiye SABAH girdi
Sauna Çetesi lideri olmakla suçlanan tutuklu Kasım Zengin'in...
Şehit kızı: Hani beni okula götürecektin!
Şehit kızı: Hani beni okula götürecektin!
Samsun'da çalıntı otomobille gezerken çarpıştıkları bir aracın...
Bombacılar isyan etti
Bombacılar isyan etti
Şehit bomba uzmanlarına Emniyet'te tören yapılmayınca polisler toplu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu