kapat
   
13 Eylül 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şansal Büyüka’nın konuk olarak katıldığı Serbest Kürsü’de yazarlarımız, Türk futbolundaki gelişmeleri masaya yatırdı.
Daum Kartal'a gelir mi?
Büyüka'dan lig değerlendirmesi
Tek cümlede Milliler
Yattara olsaydı...
Ulusoy gitmeli
Kanat futbolu bilmiyor

Daum Kartal'a gelir mi?

Şansal Büyüka: "Beşiktaş'ın Daum ile ilgilendiği söylentileri dolaşıyor. Resmi kaynaktan değil ama duyumlarım bu yönde" Levent Tüzemen: "Adnan Polat, Gerets'e fırça atıyor. Yöneticilerin futbol takımının içine bu kadar girmesi rahatsızlık yaratıyor" Ahmet Çakar: "Hakemler her geçen gün kötüye gidiyor. Haluk Ulusoy iki ay sonra Türk futbolunun başında olmayacak".

Serbest Kürsü'nün bu hafta bir konuğu vardı. Türk spor basınının duayenlerinden Şansal Büyüka kürsünün ilk misafiri oldu. Büyüka; Kazım Kanat, Levent Tüzemen, Ahmet Çakar, İskender Günen ve Gürcan Bilgiç ile birlikte Süper Lig, hakemler, federasyon ve Avrupa Kupaları hakkında birbirinden ilginç açıklamalar yaptı. İddia ediyoruz bu hafta Serbest Kürsü yine gündem oluşturacak ve çok konuşulacak.

* Ahmet Çakar: Genç hakemleri iyi bulmuyorum. Her maçta büyük hatalar yapılıyor. Denizli-G.Saray maçında Halis Özkahya'nın o penaltıyı nasıl verdiğine inanamıyorum. Demek ki içinde büyük takımlara karşı bir zaaf var. Bir pozisyonda sarı kartı veriyorlar. İlerleyen dakikalarda benzer belki daha sert pozisyonda es geçiyorlar. Bunları yapanlar hakkında ciddi endişelerim var. Golü atan futbolcunun yaptığı "Sus" işareti dünyanın her yerinde var. Tuncay da yapıyor. Bu harekete sarı kart gösterildiğine ilk defa şahit oldum. F.Bahçe- Antalya maçının hakemini göklere çıkartıyorlar. F.Bahçe en kritik anda el ile top indirip gol atıyor. Bunun dışında ilk yarıda Antalya'da atılması gereken Souza var. Mustafa Çulcu'nun yaptığı kendi ekibini kurma çabası olamaz. Önümüzdeki günlerde inanılmaz bir şekilde Haluk Ulusoy- Mustafa Çulcu savaşı yaşanır. Haluk Ulusoy iki ay sonra Türk futbolunda olmayacak. Acaba Çulcu bunu anladı mı?

*
Şansal Büyüka: Haluk Ulusoy'un geçen dönemden mahkemelik bir durumu var. Eğer savcı "Görev yapmasında sakınca var" derse Bakan duruma el koymak zorunda.

* Kazım Kanat: Maçtan sonra hakemlerin hepsi aynı şeyi söylüyor: "Teknik direktör ve futbolcu hata yapıyorsa elbette biz de yapacağız." Tigana'nın hatalarının yanında hakemlerinkinin lafı olmaz. Ulusoy'un federasyon başkanı olması Türk futbolunun üzerinde duran bir kara bulut gibi. Gittiği gün Türk futbolu kimliğini, kişiliğini bulacak ve Avrupa'ya açılacaktır.

* Ş.B: Peki bir ara gitti. Ne oldu o zaman, kaos bitti mi?

* A.Ç: Ulusoy sonrası Bıçakçı federasyonunun kaosu İsviçre maçları oldu. Hakem hataları oldu ama bunu kimse kötüye yormadı. Şu an oluşan ortam kadar gerginlik yaratılmadı.

* Levent Tüzemen: Ben Ulusoy'un her zaman için yüreğini ortaya koyduğuna inanıyorum. Seçimleri kazanmış bir insan. Bu da delegeler tarafından isteniyor demek. Haluk Ulusoy'un her şeyine kefilim.

* Gürcan Bilgiç: Ulusoy'un 2002 Dünya 3.'lüğü dışında övünebileceği hiçbir şeyi yok.

* K.K: Delegeleri sen bedava Kore'ye götürürsen bu adamlar tabii ki sana oy atar. O dönemde neler çıktı karşımıza.

* L.T: F.Bahçe'nin sahada atamadığı golleri de Haluk Ulusoy mu engelliyor? 60. dakikada ortada bir şey yokken F.Bahçeli taraftarlar "Ulusoy istifa" tezahüratına başlıyorlar.

* G.B: O seyircinin psikolojisi. Oradaki söylem yönetimin değil. Taraftarın içinde biriktirdiği duygular.

* Ş.B: Antalya maçında seremonide F.Bahçe'nin 7 yabancısı yan yanaydı. Bu dikkatinizi çekti mi? Şöyle bir gerçek var. Yabancı ne kadar kötü oynarsa oynasın asla eleştiri almıyor. Bu tartışılması gereken bir konu. Trabzon karşısında Baki Mercimek sol tarafta kaderiyle baş başa kaldı. Önünde oynayan Ricardinho sahada yoktu. Yazık... Antalya'ya iki gol atan Lugano'yu yarın Türkiye'deki bütün takımlar ezberleyecek. O zaman ne olacak ? Randers bana göre çantada keklik bir rakip. Ama sen oynamazsan rakip önemli değil. F.Bahçe yumuşak bir takım, rakibini ısırmıyor. Avrupa'da başarı için ısırman gerekir. G.Saray'ın başarılı dönemini düşünün. Gürcan'ın yine burada söylediği "Zico gönderilmeli" fikrine katılıyorum. G.Saray'da iki Adnan ile Erik Gerets çalışamaz. Gerets'in bu sezon sonunu göreceğini sanmıyorum.

* K.K: Ne Gerets ne de Zico. Bir antrenör Tigana kadar hata yapamaz. Ricardinho'ya İbrahim Üzülmez'in görevini yaptırıyorsun. Beşiktaş'ın sol kanadını Gökdeniz paramparça ediyor. Ziya Doğan'ın sihirli değneği olsa Malatya küme düşmezdi. Maçı Ziya Doğan almadı; Tigana hediye etti.

* K.K: "Beşiktaş yıldız futbolcular aldı, stadını doldurdu. Korkum Tigana'nın futbol felsefesi" dedim. Bunu ilk günden beri söyledim. Tigana'nın yapılmış bir tane doğrusu yok. Trabzon maçında tek doğrusu Baki Mercimek'i oyundan almak oldu. Ama Beşiktaş; Tümer ve Sergen'i yollayıp takımı gençleştirerek devrim yapmıştır.

* Ş.B: Bu arada Daum, Beşiktaş'a gelecek iddiaları var. Resmi kaynaktan değil ama duyumlarım bu yönde.

* L.T:
Daum'un gelmesi enteresan olur.

* G.B: Daum ile konuştuğumda bana "Yarıdan takım almam" dedi.

* K.K: Beşiktaş'a iki kez geldi. İkisinde de yarıdan aldı. Bence Christoph Daum böyle bir şeye sıcak bakar. Beşiktaş, Christoph Daum'un yuvasıdır elbette gelebilir.

* A.Ç: G.Saray'da Gerets bir iki aya kadar gider. Takım Şampiyonlar Ligi'nde 4. olur. Gerets tam bir playboy gibi teknik direktörlük yapıyor. Geçen sene F.Bahçe karşısına çoluk çocukla çıktı; 4 tane yedi. G.Saray'ın yabancıları kontenjan dolduran yabancılar. Tigana sezon sonuna kadar devam eder. Şampiyon belli, ikincilik için mücadele olur. F.Bahçe rahat şampiyon olur.

* Ş.B:
Şampiyonluk yarışında F.Bahçe'yi bende açık ara favori görüyorum. İyi futbol oynamıyorlar ama Türkiye'de şampiyon olacaklardır.

* A.Ç: Kezman önemli bir transfer. UEFA'da F.Bahçe'nin çok ciddi çıkış yapacağını düşünüyorum. Finale kadar gidebilirler.

* L.T:
Kezman zirveden aşağı inen bir isim. Doymuş durumda. Bu transferler korkarım F.Bahçe'nin şampiyon olmasına etki edecek, Türk oyuncuları da karıştıracaktır. Tigana, Hagi'nin benzeri bir teknik adam. Takımla diyaloğunun çok iyi olduğuna inanmıyorum. Futbolcuları yerlerinde oynatmıyor. Gerets'in kredisi çok fazla. Ama G.Saray'ın yöneticileri uçakla maça gelmesinler. Kafa karıştırıyorlar. Kötü sonuçlar alınca garip garip futbolculara bakıyorlar. Bu da rahatsızlık yaratıyor. Futbolcu yöneticiyle fazla iç içe olmayı sevmez. Havaalanında Polat, Gerets'e fırça attı. Yönetici parayı ödesin, gerekeni yapsın. Takımın içine girmesin. Başkanın olaya el koyup buna müdahale etmesi lazım. Denizli maçının berabere bitmesi uyarı olmuştur. G.Saray, Avrupa kimliğiyle oynayarak Bordeaux maçını kazanır. Grupta şansı var. Liverpool ve PSV kötü durumda.

* A.Ç: G.Saray, Bordeaux'yu yenemez. Grupta 4. olur. Alkmaar, Kayseri'yi eler. Beşiktaş ve F.Bahçe rakiplerini eleyerek UEFA'da yoluna devam eder. En zor kurayı çeken Trabzon'un çoğunluğun aksine Osasuna'yı eleyeceğini düşünüyorum. İspanyol takımı eski gücünde değil.

* Ş.B: G.Saray, Bordeaux'yu yenecektir. Grupta 3. olacaklarını düşünüyorum.

* İ.G: Galatasaray'ın kazanabileceğini sanmıyorum. Fenerbahçe zayıf rakibini rahat geçer. Beşiktaş elenir. Trabzon ve Kayseri'nin işi gerçekten çok zor.

* G.B: G.Saray kazanamazsa grupta tüm ümitleri biter. Bence yenemez. F.Bahçe eler, Beşiktaş, Trabzon ve Kayseri de elenir.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Galatasaray: 0 Bordeaux: 0
 Süreyya Ayhan'a futbol desteği
 Alonso'dan Schumacher'e eleştiri
 "Zidane ve Materazzi'yi barıştırmak istiyorum"
 Fenerbahçe'nin rakibi Randers geliyor
 UEFA'dan Selçuk Dereli'ye görev
 Aslan Ligi'ne dönüyor
 Bir tek Yıldırım'ı çağırmadı
 UEFA alarmı
 Doğru yerdeyiz
 Aranan kan Doğan
 Gençlik aşısı
 Federer, Sampras'a 1 adım daha yaklaştı
 Bursa'nın gözü daha yüksekte
 Günün içinden
 Panorama
ÖMER ÜRÜNDÜL
Tarihi fark olabilirdi
Tigana'nın Trabzonspor...
Şehit kızı: Hani beni okula götürecektin!
Şehit kızı: Hani beni okula götürecektin!
Samsun'da çalıntı otomobille gezerken çarpıştıkları bir aracın...
Bombacılar isyan etti
Bombacılar isyan etti
Şehit bomba uzmanlarına Emniyet'te tören yapılmayınca polisler toplu...
Zincir modası
Zincir modası
Modacılar 2007 plaj kıyafetlerini çoktan tasarladı. Yeni...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu