kapat
   
09 Eylül 2006 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ağzıma bomba soktular
Cami İmamından Basına: Buralarda Dolaşmayın

Bre zındık sen artık kafirsin

"Sana ilmi biz öğrettik sen şalvarı cüppeyi çıkarttın, ne bıyık kaldı ne de sakal, olmuşsun sen bir çakal, artık sen de kafirsin".

ŞUBAT AYINDAKİ İFADE
Halen Sauna Çetesi lideri olduğu iddiasıyla tutuklu olan Kasım Zengin, geçen şubattaki ifadesinde bu sözlerle tehdit edildiğini anlattı. Zengin, İstanbul'daki linçle gündeme gelen İsmailağa Cemaati'nden önemli bir ismi suçlayarak şöyle dedi:

AĞZIMA BOMBA SOKTULAR
"Eşimle gittiğim markette de 7 kişi beni yere yıkıp, ağzıma bomba soktu. 'Bombayı yeni doğan çocuğunun ağzına sokarız, hemen marketi terk et' diyerek tehdit etti. Her şeyimi aldılar."


Ağzıma bomba soktular

Sauna Çetesi lideri Kasım Zengin'in, şubatta verdiği ifadesinde İsmailağa Cemaati tarafından, "Bre zındık, cüppeyi çıkardın. Ne bıyık kaldı ne sakal olmuşsun çakal" denilerek ağzına bomba sokulduğunu anlattığı öğrenildi.

İsmailağa Camisi'nde işlenen cinayet ve aynı adlı cemaat hakkında şok gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Türkiye'nin gündemine oturan İsmailağa Cemaati'yle ilgili tüyler ürpertici iddialara, şimdi de SABAH'ın ele geçirdiği Kasım Zengin'in ifadeleri eklendi. Tanık koruma programına alınan Muzaffer Ergin'in, cemaat tarafından ensesine silah dayandığını öne sürdüğü ve Sauna Çetesi lideri olduğu gerekçesiyle yargılanan Kasım Zengin'in, geçen şubatta verdiği ifadede, "Ulan zındık sana ilmi biz öğrettik. Sen şalvarı cübbeyi çıkardın" denilerek "ağzına bomba sokulduğunu" iddia ettiği ortaya çıktı.

'İSTİHBARAT TOPLA'
Zengin olayları anlattığı dönemin Emniyet Genel Müdür Vekili Ertuğrul Çakır'ın da, "Bunları tarikatçı aranı bozma, istihbarat topla" dediğini de iddialarına ekledi. Cemaatle bağlantılı iddialar, emniyet ifadelerine ilk 15 Şubat 2006 tarihinde geçti. Halen Sincan F tipi cezaevinde tutuklu bulunan Kasım Zengin, Ankara Organize Suçlar şubesinde Başkomiser Hasan Özkan'a ifade verdi. Zengin, Savcı Mustafa Kelkit'e, İstanbul'da İsmailağa Camisi'nin yakınlarındaki küçük bir camide tanık olduğu "şeriat yargılamasını" anlatan müteahhit Muzaffer Ergin'in "cemaatin ikinci adamı" olarak nitelediği Metin Balkanlıoğlu'ndan da bahsetti. Zengin, "Medreseden hocamdı" dediği Balkanlıoğlu'na, Ankara'da marketinin açılışını yaptırdığını anlattı.

'MARKETİ BİZE DEVRET'
Marketin önceleri iyi para kazandığını anlatan Zengin, kazancı sayesinde arabalar satın aldığını, ancak 2001 yılında patlak veren devalüasyon nedeniyle zor duruma düşünce Metin Balkanlıoğlu'ndan borç aldığını söyledi. Zengin, daha sonra cemaatin markete nasıl el koyduğunu ise şöyle anlattı: "Metin Balkanlıoğlu, Davut Yavuz isimli bir şahsıDÖRT KİŞİ SERBEST BIRAKILDI İsmailağa Camisi’ndeki cinayet sonrası, Hizbul Tahrir üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan kişi, sorgularının ardından serbest bırakıldı.gönderdi. Bu şahıs bana 'Sen market yönetmeyi bilmiyorsun, bu şirketi bizim üzerimize geçir, market borçlarını öderiz ve geri sana teslim ederiz' dedi. Ben de hemen Balkanlıoğlu'nu aradım. Bana 'Ben neysem, Davut Yavuz da odur, marketi devret' dedi. Ben de aynı gün marketi devrettim." Kasım Zengin, eşiyle birlikte marketten alışveriş yaptığı bir gün kendisinden para istendiğini ve tehdit edildiğini belirterek şunları söyledi: "Davut Yavuz'un yanına müdüriyete gittim. Burada 2'si Çeçen 7 kişi vardı. İçeriye girince silahlarını çekerek beni yere yatırdılar. İçeride bulunan Türkler başıma silah dayadı, Çeçenler de ağzıma bomba soktu. Bu esnada Davut Yavuz masada oturup olan biteni keyifle izliyordu. Benim başıma silah dayayan Türk şahıs, 'Seni bir daha market civarında görmeyeceğiz, aksi takdirde ağzına soktuğumuz bombayı, yeni doğan çocuğunun ağzına sokarız' dedi. Ben de Metin Balkanlıoğlu'nun sesini duymak istediğimi söyledim. Balkanlıoğlu'nu aradılar. 'Hocam buradakiler bana silah çektiler, tehdit ediyorlar' dedim.

'PİS KANINLA KİRLETME'
Balkanlıoğlu da bana, 'Bre zındık sana ilmi biz öğrettik! Ama sen şalvarı cüppeyi çıkarttın, ne bıyık kaldı ne de sakal, olmuşsun bir çakal. Artık sen de bir kafirsin! Müslüman olarak domuzdan kıl kopartmak helaldir, orayı terk et, kendini öldürtüp pis kanınla kirletme' dedi. Hemen oradan ayrıldım. Markette kazandığım para ve arabalar bu adamlarda kaldı. Benim adıma olan çekleri ödemedikleri için bana da hacizleri geldi."

Göksel ÇAĞLAV -ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Din dersinde Alevilik reformu
 İşte bilinmeyen dördüncü sevgili
 Türkiye üniversiteye girişte son sırada yer aldı
 Türkiye'de Alman üniversitesi kurulacak
 Yollarda 'okul başlıyor' alarmı
 Okul dayağını gizli kamerayla ispatlayacak
 Hilton'a kelepçe
 Meryem'in yaralarını devlet saracak
 Yatakta kısa erkek daha iyi, uzun erkek ise aldatıyor
 İtalyan dağcıların cesetlerine ulaşıldı
 Düğün magandası polis memuru çıktı
 Testereli katile müebbet
 Dalmaz Center'a kumar baskını
 Öğretmenlere 425 YTL eğitime hazırlık ödeneği
 "Günahlarımızdan" yıkanarak arınıyoruz
 Bitkisel hayattakiler hayal kurabiliyor
 8 milyon doları 10 dakikada çaldılar
 Köprü altında intihar girişimi
 Yavrusunu düşüren panda bunalıma girdi
 Ayıdan korkan 265 koyun uçuruma atladı
 Hindileri beyzbol topu yaptılar
 Ramazan'da iftar yemekleri mobil büfelerden
 Ertegün, İslam'ı popa döndürdü
 Yeni Galata Köprüsü 12 Eylül'de 3.5 saat kapalı
 Avrupa yakasında dört ilçede elektrik kesintisi
 Kasımpaşa'ya kan merkezi
 İSKİ'de e-imza dönemi başlıyor
 Türkiye'nin ilk enerji marketi Avcılar'da açıldı
 Polise tarihi eser satarken yakalandı
 İlk fotoğraf
 '0 beden' veto yedi
 Shapplin'den Türkçe türkü
 'Hülya'nın bayan arkadaşları zararlı'
 Berrak, erkek gibi poz verdi
MAHMUT ÖVÜR
Yasa uygulansa Serdar Ortaç 2 yıl ceza alır!
Önceki gün...
HINCAL ULUÇ
Salına da salına da gel!..
Ne kadar tatlı, ne kadar...
Ben geldim kriz bitti
Ben geldim kriz bitti
Galatasaray'ın yeni transferi Junichi İnamoto, gelişiyle birlikte...
Doğuştan Aslan'ım
Doğuştan Aslan'ım
Mehmet Topal: "Fanatik Galatasaraylı bir aileden geliyorum. En büyük...
Gerçek aydın sustu magazin aydını çıktı
TBMM Başkanı Arınç, gerçek aydınların sessizliğinden ortaya bilgi...
Perinçek: MHP'liler bile artık bize geliyor
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Türk devrimini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu