kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Antalya Piyazı
Ummanda mutfak derdi olmaz!
Antalya Piyazı

Antalya Piyazı


Tarif: Fasulyeleri akşamdan tuzlu su içinde bekletin, şişsinler. Fasulyelerin fazla beklemeden şişmesini istiyorsanız tuzlu bol su içinde beş dakika kaynatın. Kaynama suyunun içinde bir saat bekletin. Şişmiş fasulyeleri orta ateşte tuzlu su içinde yaklaşık 20-25 dakika ön haşlamaya tabi tutun. Haşlama suyunu dökün, fasulyeleri yıkadıktan sonra tekrar tencereye koyun. Fasulyeleri ikinci kez, yarık yarık olup iyice pişinceye ve tencerede çok az haşlama suyu kalıncaya kadar haşlayın. Soğumaya bırakın. Pişmiş fasulyelerden iki-üç kaşık alın, çukur bir kaba koyun. Çatalla iyice ezin ve üzerine ezilmiş sarımsak, tahin, kimyon, limon suyu, sirke, tuz ve zeytinyağı katın. Bütün malzemeleri güzelce karıştırarak tenceredeki fasulyelerin üzerine dökün, harmanlayın. Fasulyeleri çukurca bir servis tabağına aktarın. Kıyılmış taze soğan, kıyılmış maydanoz, pul biber katarak karıştırın. Üzerini domates dilimleri ve ikiye bölünmüş haşlanmış yumurtayla süsleyerek servis yapın.

Malzemeler:
2 bardak kuru fasulye
2 limon suyu
4 diş sarımsak
2 kaşık sirke
2-3 kaşık tahin
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon, tuz.

Üst malzemeler:
1 tatlı kaşığı pul biber
1 demet kıyılmış taze soğan
2 domates Yarım demet maydanoz
2 haşlanmış yumurta
DİĞER GURME HABERLERİ
 Manzara baş döndürüyor
 Guruba karşı bir keyif
 Rakılı ve biberliden sonra isotlu dondurma
 Tarihi köşkte ızgara keyfi
 Şöhretli aşçıların bavulunda ne var?
 Bahçe vaha gibi yemekler vasat
 Ailelerin de gittiği esnaf lokantası
 Seyyar tezgâhından AB'ye
 Boğaz'a nazır lezzet mekânı
 Yüz milyon yıllık tarih kitabı: Şarap
 Sabahtan akşama kadar süren keyif
 Uskumru dolması en kral meze seçildi
 Türk mutfağının çağdaş yüzü
 Manzara mükemmel mönü esprili
 Cankurtaran'da balık keyfi
 Kebap ve tatlı dünyasında bir dev
 Başkentin ünlü lezzet durağı
 Şampiyon artık Bodrum'da
 700 kişilik 'butik' kebapçı
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
'Aşktan daha faydalı konular işliyoruz'
'Aşktan daha faydalı konular işliyoruz'
Hafta içi her gün Kanal 1 ekranlarında Ece ile Erkendenadlı programı...
Kış akşamlarının en büyük eğlencesi başlıyor
Kış akşamlarının en büyük eğlencesi başlıyor
Televizyon kanalları önümüzdeki hafta yeni yayın dönemine başlıyor.
Kadınlar ondan vazgeçemiyor
Yüzyıllardır masumiyetin ve zarafetin simgesi olan inci, bu yıl da...
Hem gösterişli hem de şık
Yıldızların giyim sırlarında, bu hafta şık ve kadınsı tarzıyla...
Cannes'daki otelde gönül oyunları
Başına buyruk ve kararlı genç bir kadın... Uzatmalı sevgilisinden sıkılmış...
93 sefer sayılı uçakta tarih yazanların hikâyesi
11 Eylül 2001 tarihinde yaşanan facia ile ilgili çok şey yazıldı çizildi, ancak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.