kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ben bir günahkarım hiçbir şey için şükretmedim
Ben bir günahkarım hiçbir şey için şükretmedim
Kazık yemiştim, psikolojik olarak da çok güçsüzdüm...
Hayattan intikam alıyorum

Ben bir günahkarım hiçbir şey için şükretmedim

Ben bir günahkarım çünkü şükretmedim! Akıl var, güzellik var, kültür var ama sahip olduklarının kıymetini bilmiyorsun. Sömüreceksin kendini; tüketmek anlamında değil, üretmek anlamında. Benden ne çıkar, ben ne yaparım diye... Ama alkole saplandığında ne varsa tüketiyorsun. Allah'a ihanet etmiş gibi hissediyorum kendimi.

Otuzaltı yaşında, daha yolun yarısında... Ama koca bir hayatı devirip bitirmiş kadar çok yaşamış. Şöhretin zirvesine de çıkmış, en dibe de vurmuş... Boğaziçi'nden pavyonlara düşüşün bir hikayesi aslında bu; ama silkelenip çıkışın, kurtuluşun, kendine güvenmenin, savaşmanın aynı zamanda... Onu yıllar önce 'Uçurtmayı Vurmasınlar' filmiyle tanıdık; 'Boğaziçili' oyuncu olarak girdi hayatımıza... Boğaziçi Üniversitesi bilgisayar mühendisliği mezunuydu, Tübitak matematik yarışmasında ikincilik, fizik yarışmasında üçüncülük almıştı. Aynı zamanda şehir tiyatrolarının kadrolu oyuncusuydu. Yarışma programı sundu, dizilerde oynadı, 'Abuzer Kadayıf'ta rol aldı... Sonra o da çarkın içine girdi, şarkıcı olmayı denedi. Hatta 99 yılında iki şarkılık single çıkardı, albümünün tanıtımını da iç çamaşırlarıyla yaptı. Tutunamadı. Tutunamadıkça da alkol bağımlısı oldu. Kendi deyimiyle 'iş basitleştikçe' o da Anadolu gazinolarına, pavyonlarda şarkı söylemeye kadar düştü. İçkinin dozu da her gün biraz daha arttı. En son geçen sene kendi isteğiyle alkol tedavisine başladı ve başardı. Yeni bir başlangıç yaptı. Önce 'Yaşanmış Şehir Hikayeleri', şimdi de atv'nin yeni sezon dizilerinden 'Gözyaşı Çetesi'yle setlere döndü. Herkes gibi ben de merak ettim; Boğaziçi'nde başlayan bir hayat nasıl pavyonda kendine yer bulur? Neler yaşanır, nasıl sürüklenilir oralara? "Hayatıma baktığım zaman ben de kendimi çok tutarlı görmüyorum. Hakikaten soruyorum, neden böyle oldu diye" diye başladı ve ekledi: "Herkesin kafasında olan sorular benim kafamda da var. Sonuçta şuna karar verdim, herhalde kaderim çatlak. İnsanın bazen elinde olmayan birtakım şeyler olabiliyor hayatta..."

BABAMI AZ HATIRLARIM

* Sizin hikayeniz nasıl başlıyor?
İstanbul'da doğdum. Babam Denizlili, annem Eskişehirli. Taksim İlkokulu'nda okudum. Avusturya Kız Lisesi'ni kazandım ama babamın işleri nedeniyle Cenevre'ye gittik. Orada bir sene okudum; İngilizce, Fransızca öğrendim. Sonra geldik, Şişli Terakki'ye geçtim. Annem ev hanımı, babam sıfırdan gelmiş bir ticaret adamı. Sonradan çok para bulmuş bir adam. Bolluk içinde yaşadık, para vardı baba yoktu! Babamı gördüğüm zamanları çok az hatırlıyorum. 3 ablam, bir de üvey abim var annemden. Herhalde kadınlar arası kıskançlıklar, çatışmalar yüzünden kardeşler birbirlerine pek yakınlaştırılmadı. Tek büyüdüm; çok disiplinli, asla okulu kırmayan, 40 derece ateşle bile okula giden, naif bir genç kızdım. Çok çalışırdım , o yüzden asosyaldim. Sonra Boğaziçi bilgisayarı kazandım. Çok idealisttim, bilgisayar mühendisliğini de en yüksek puanlı yer diye seçmiştim.

* Adapte olabildiniz mi? Üniversiteye girdiğim sene şehir tiyatrolarına da başvurdum. Liseden beri sanatın her dalına meraklıydım. Sinema, resim, her şey.. Akademik bir tarafım vardı; İngiliz kütüphanesine gider, dergi okurdum, tiyatrolara giderdim. Gencay Gürün'ün de bu dikkatini çekti; bana 'Bir Yalan Çemberi' oyununda rol verdi. O kadar başarılı oldum ki, kadrolu yaptılar. Bizim yanımızda Hülya Uçansu oturuyordu. Bir gün bana 'bir kast ajansına gitsene, güzel bir yüzün var' dedi. Yaşar Alptekin çok meşhurdu ve film çekmek için bir bayan arıyordu, beni seçmişler. Çok hoşuma gitti. Tabii üniversite notları düştü, sonra af sınavları filan... (gülüyor)

*
Bitirdiniz mi okulu? Bitirdim, kimse inanmak istemiyor ama diplomam elimde!

* Kendinize bir yol çiziyor muydunuz o dönemler? Tabii, ben bu işe devam edeceğim diyordum. Çünkü sonradan açıldım, sosyalleştim. Belki de sosyalleşmek için bu yolu seçtim! Yani sanki o tarafta işim bitti benim. Düşünsene, 52 matematik sorusu vardı üniversite sınavında, 51 net yapmışım. Daha ne olsun ki hayatta!

* Hayatınızdaki düşüş ne zaman başladı, hangi noktada yanlış yaptınız? Şov dünyasında çok zeki olmaya gerek olmadığını çok geç fark ettim! Azıcık geri zekalı olma yeter! Bana hep sordukları soru bu; 'bu kadar zekisin de niye buralardasın?' Eğer bu; zekayla, IQ'yla becerilebilen bir iş olsa, şu anda tek olmam gerekirdi. Halbuki kadınlığını da kullanman gerekiyor.

İNANCIMI YİTİRMİŞTİM

* Kadınlığınızı kullanmadığınız, zekanızla var olmak istediğiniz için mi başaramadığınızı söylüyorsunuz?
Ben başarısız olduğumu düşünmüyorum. Hem bu işin çok içinde olamadım, hem de çok dışında kalamadım; bu camiayı şaşkınlıkla izliyorum.

* Okul bitti, şov dünyasına girdiniz, ne oldu da bocalamaya, teselliyi alkolde aramaya başladınız? Benim çıktığım dönemde, bilgisayar mühendisi bir kızın bu işe başlaması daha kıymetliyken seneler geçtikçe bu böyle olmamaya başladı. Yani atıyorum, birdenbire bir furya başladı bütün dizileri türkücüler, şarkıcılar çekmeye başladı. Bir anda şaşaladım. Geçenlerde biriktirdiğim haberlerime baktım. Ben de merak ettim; duygularım neymiş, nerede tökezlemeye başlamışım? İnancımı yitirmeye başladığım zaman tökezlemeye başlamışım. Her şeyin para olduğunu, çalışmadan bir şeylerin yapıldığını gördüğüm zaman...

* Şarkıcılığa neden başladınız? Bunu çok reddediyordum; sonra ben de deneyeyim, milletin bir bildiği var herhalde, biraz da onların dediğini yapayım dedim. Sokma akılla ne kadar gidersin? Keşke yapmasaydım, hazır değildim. 2 sene şan dersi aldım, Türk Sanat Müziği dersleri aldım en önemli isimlerden, yırtındım. Ben hep buralarda yanıldım. Kim takar bunları, ders filan almayı?

* O dönem akıl verecek kimse yok muydu size? Çalışma diyenler oluyordu, 'sen ne anlarsın' diyordum.

* Maddi anlamda çok zorluk çektiniz mi o dönemde? Çok çektim, hala da çekiyorum.

ŞİRİN SEVER

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Ancak bu kadar yakınlaştılar!
 Tuvalet kağıdı değil negatif dönüyor!
 Yağmura niyet ettiler güneşe kısmet oldu
 Ajda sahnede gelin gibiydi
 Ne evlenmesi daha neler!
 'Entel festivali'nde halkın filmi
 Sevgilisiyle yakalanınca canı sıkıldı
 Okulunu bitirmek için gitti
 Ben bir günahkarım hiçbir şey için şükretmedim
 Havada nikahlarını kıyacak memur arıyorlar
 Zeki Müren 16 gün erken anılacak
 'Dünya Güzeli'nin seçilmesine az kaldı
 'Start The Fire' kliplendi
 Halk Ne Diyor?
 Kenan Işık'ı kaptırdı kendisi sunucu oldu
 Bedensel engelliler için hayat şimdi daha kolay
 Bornozla tamamlayın
 Yazlıklar bitiyor!
 Yapı sektörü fuarı
 Teknolojiden son haberler
RAHŞAN GÜLŞAN
Altın Portakal niye var ki?
Gerçekten Antalya'da her yıl...
HAKAN & UTKU
Bağırmayan taraftar yırtılsın gitsin!
Geçen sene Dünya...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Yalnızlık korkusu çok mu derin?
Diyelim ki gittiniz her...
SEDA KAYA GÜLER
Evlilik yanlısı olanlar ve olmayanlar
Kimse kimsenin...
AYŞE TÜTER
Damat paçası
Etleri kaynar suda 20 dakika pişirip,...
Frengi testi 6, AIDS testi 3YTL'ye yapılıyor
Frengi testi 6, AIDS testi 3YTL'ye yapılıyor
Kaçamak ilişki sonucu cinsel hastalığa yakalanan erkekler, eşlerine...
Menopozun ilacı egzersiz
Menopozun ilacı egzersiz
Kadınlar, egzersiz sayesinde hem menopozla ilgili...
Misilleme bir yıl sonra geldi
Misilleme bir yıl sonra geldi
Modacı Dilek Hanif ile eşi Mehmet Hanif, geçen yıl iki...
Süper yaratıcı!
Süper yaratıcı!
Formula 1 öncesi Reina'da verilen davet için İstanbul'a gelen dünyaca...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.