kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Seks filmi çevirecek beceri bende yoktu!
Seks filmi çevirecek beceri bende yoktu!
Sahneye mayoile çıkmıştım...

Seks filmi çevirecek beceri bende yoktu!

21 yıl sonra sinemaya dönen usta tiyatrocu Nevra Serezli: Seks filmlerinde hiç oynamadım, bende o beceri yoktu! Seks filmi çevirenlerin kalbine, ruhuna bakmak lazım. Namuslu geçinenlerin çoğu onlar gibi duygulu değil.

Tiyatro kökenli oyuncu Nevra Serezli, 'Yeşilçam'a saygı' sloganıyla çekilen 'Unutulmayanlar' ile 21 yıl aradan sonra kamera karşısına geçti. Göksel Arsoy, Altan Erkekli gibi ünlü isimlerle rol paylaşan usta oyuncu; bunca yıl hiç film çevirmeyişini iki kelimeyle özetliyor: "Çünkü kimse bana teklif getirmedi!" Ayhan Sonyürek'in yönettiği sinema filminde; eski bir seks yıldızını canlandıran Serezli; 80'li yıllardaki seks filmleri furyasıyla ilgili de şunları söylüyor: "Seks filmi çevirmem için teklif gelmedi ama gelse de oynamazdım. Çünkü bende o beceri yoktu. Ancak o filmlerde oynayanları da yadırgamıyorum." 'Seks yıldızı Leyla' tiplemesiyle sinemaya dönüş yapan Nevra Serezli, bakın neler anlatıyor:

YAŞLANMIŞSINIZ DİYORLAR

* En son hangi filmde oynadığınızı hatırlıyor musunuz?
İşte onu tam olarak bilemiyorum. O kadar uzun zaman oldu ki! Can Gürzap ve Türkan Şoray ile oynadığım 'Metres' sanırım son filmdi. Bizim Kemal Sunal'lı, Levent Kırca'lı filmlerimizi üst üste o kadar çok oynatıyorlar ki insanlar yeni sanıyor. Onları izleyen taksici "Aa yaşlanmışsınız ayol" diyebiliyor. Bu arada yaşlandık da tabii!

* Neden sinemaya bu kadar uzun ara verdiniz? Ben de bilmiyorum neden olduğunu! Çünkü teklif gelmedi. Çok samimi söylüyorum, gelmedi teklif. Akıllarına gelmedim sinemacıların. Aslında beni hatırlamalarını isterdim. Geniş bir yelpazede tipleme yapabilirim ama bizde oyuncular genelde kategorize ediliyor.

* Sizi hangi rollere uygun görüyorlardı? Tatlı, şen şakrak anne, konuşkan, hareketli, zengin vıcı vıcı bir kadın olunca; 'Nevra oynar' deniyor. Bu filmde alışılmış 'Dudu Teyze' dışında başka bir kadını oynayacağım. İçinde komplekslerini atamamış bir kadın. Yüreğinde duyguları var. Derinliği olan bir karakter.

SİNEMAYA TUTKULU DEĞİLDİM

* Siz de sinemaya çok önem vermediniz galiba; sadece 15 tane filminiz var...
Tiyatroya çok zaman ayırdım ama iyi filmler de yaptım. Kemal Sunal ile 4-5 film çevirdim. Şener Şen, Levent Kırca ile oynadım ama gençlik dönemimde sinemaya çok tutkulu olmadım. Şimdiyse film çevireceğim için çok heyecanlıyım.

* 'Unutulmayanlar' filmiyle sizin öykünüz benzeşiyor değil mi? Evet öyle denebilir. Film de zaten bu durumu anlatıyor. Eski Yeşilçamcılar yeniden film yapmaya kalkıyor... Birbirlerini unutmamışlar. Aslında dostluk, iyi insan ilişkileri işleniyor. Film içinde film çekiliyor. Eski Yeşilçam'ı özleyenlere hitap edecek. Psikolojik ve insan ilişkilerini irdeleyen ve ince komedisi olan bir film olacak.

* Siz eski bir seks yıldızını oynayacaksınız galiba... Evet benim rolüm bu! Eski bir seks filmi afişine benim kafam monte edilecek. Böyle bir afiş yapılacak. Yeşilçam'ın seks furyası döneminde bu tür filmlerde oynamak zorunda kalmış birinin hikayesi. Seks filmi çevirse de aslında iyi bir oyuncu. Yıllar sonhra normal bir filmde oynamaya hazırlanıyor. Eski aşkıyla karşılaşınca; iç hesaplaşma başlıyor. Gişe rekorları kırar mı bilemem ama seyircide buruk bir tat bırakacak...

GECE KULÜBÜNDE ŞOV YAPTIM

* Size seks filmi teklifi gelse oynar mıydınız?
Oynamazdım. Biz de maddi olarak imkansızlık içindeydik ama oynamazdım. Ben yapamazdım. O beceri yoktu bende.

* Peki siz maddi zorlukları nasıl aştınız? Çok zor durumlar yaşadık. Televizyon yoktu, sinema bitmişti. Dublaja giderdik. Tiyatroyla geçinmeye çalışırdık. Çok mutluyduk. Maddi açıdan rahatlamak için de Nurhan Damcıoğlu, Metin Akpınar, Zeki Alasya gibi isimlerle gece kulüplerinde şov yaptım. Skeçler oynuyorduk. Gece ikiden sonra içkili yerlerde çalıştım. Seyirci içkisini içer seyreder, tebrik eder giderdi. Nezih bir ortamdı. Ben gocunmuyorum hiç. Hayatımın en önemli tecrübelerindendi.

* Bazı tiyatrocular sadece para için dizilerde oynamayı kabul ediyor. Siz bu konuda ne diyorsunuz? Olur mu öyle şey? Kesinlikle kabul etmiyorum. 'Sadece para için oynuyorum' ne demek! Tamam para kazandırıyor ama o da oyunculuktur. Çok keyiflidir hiç farkı yoktur. Hele şimdi sesli çekimler yapılıyor. Tiyatrocu olmayan, ezber yapamayan, diksiyonu iyi olmayanlar zorlanıyor. Oyunculuğun yapıldığı yer önemli değil.

BÜLENT İPEK MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Deneme çekimi ile hayatı değişti
 Sabahları Tai-Chi gün boyu da rock
 'Deli Dumrul' filmi ile köprü zamları çakıştı!
 Seks filmi çevirecek beceri bende yoktu!
 Vatkalar yüzde 90 inceldi ceketler hafifledi
 Kalite ve lüksün temsilcisi altın ve kürk
 Sabancı Müzesi'nde küçük Rodinler yetişiyor
 2 Eylül'e Amasya'dan ödül
 Bol spor yaptılar taş' gibi oldular
 Mükemmel olan ben değilim yaptığım işler!
 Angelina Jolie yine kendini beğendiremedi!
 Annesini çok kıskanıyor
 İş kazasının bedelini dişiyle ödedi
 Janet ağabeyine çok kırgın
 Nardis yeniden kapılarını açıyor
 Bienal'den önce Oyun Atölyesi'ndeler
 Gaziantep Yemekleri Şenliği başlıyor!
 Halk ne diyor?
AYŞE ÖZYILMAZEL
Kör itin öldüğü yerdeyiz!
Yazıyoooo, yazıyooo ailenizin...
HAKAN & UTKU
Geleceğimiz bir dizi olacaksa
Yurdum televizyonlarına ne...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Kayısılı biftek
Kayısıları bir...
Dünya güzeli kızlar bakıyoruz AIDS çıkıyor
Dünya güzeli kızlar bakıyoruz AIDS çıkıyor
Türkiye'nin en gizemli hastanesi Deri ve Tenasül Hastalıkları...
Kadınlara özel 10 test
Kadınlara özel 10 test
Günümüzde hastalıklarla mücadele 'korunma' ile başlıyor. Son yıllarda...
Türban modasını aylar önce görmüş
Türban modasını aylar önce görmüş
MTV Müzik Ödülleri gecesinde, Jennifer Lopez'i türbanı...
Düğün mağduru!
Düğün mağduru!
Hande Ataizi ile 24 saat evli kalarak rekor kıran Fethi Pekin, Zeynep...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.