kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rahsan Gulsan @ SABAH
Tel:
NULL
Fax:
NULL
SMS:
4122-RG MESAJ
 
Lucca'nın inşaatında çalıştım
Pınar'ın parmağına dikkat!

Lucca'nın inşaatında çalıştım

İstanbul'a geleli 16 yıl oldu. Ama taşralılığımı üzerimden atmaya başlayalı dört beş yıl ya oldu ya olmadı. Dolayısı ile eğlence anlayışım hala Mersin'de ailemle yaşadığım yıllardaki gibi. Biz o yıllarda Mersin'deki Türkmen Oteli gibi büyük otellerin gece klüplerine giderdik.

PAKİZE SUDA İLE KAPIŞTI
Mesela Pakize Suda'yı ilk kez o zaman izlemiştim sahnede. Hiç unutmam, Suda'nın çok güzel bir afişi vardı. Fotoğrafta paten kayıyordu. Kaç yaşımda olduğumu hatırlamıyorum ama ayağındaki patenlere aşık olmuştum. Henüz Turgut Özal gelip soy soylayıp, ithalatı serbest bırakmamıştı ve benim patenim yoktu. Sonra gece Pakize Suda'yı izlemeye gittiğimizde, Suda bizden çok orkestra ile ilgilenince annemler "keman solo" diye tutturmuşlardı; Pakize Suda'da buna bozulunca sahnedeki Suda ve Annem arasında sağlam bir kavga yaşanmıştı. İşte İstanbul'da eğlence hayatını, Mersin'de olduğu gibi elinizin içinde tutmanız çok zor. Seçenekler sonsuz ama paranız yoksa siz de bu sonsuzlukta bir kum tanesinden farksızsınız.

SORUMLULUK ALMALI!
İşte durum böyle olunca, yani kısaca maddi olarak Sortie-Reina hadi bilemediniz Suada üçlüsünde kendime nezih bir yer yaratma şansım yok. Ancak ay başları civarında Bebek'teki Lucca Cafe- Bar'da nurlar içinde bir aura yaratma şansına sahip olabiliyorum. Hatta ilk gittiğimde, içinden Okan Bayülgen'de geçtiği maceramı sizinle paylaşmıştım. (Zaten tırnağıma taş değse gelip sizle paylaşıyorum:) Üç hafta önce bir akşamüstü haftalık olağan "Bir frozen'i en uzun sürede içip, çok şey içiyor izlenimi verme dünya rekorumu" egale etme denemesine girişmek için Lucca'ya uğradım ama kapı duvardı. Lucca kapanmıştı. Duvarlara yazdıkları yazılarda 1 hafta sonra açılacakları, dekorasyon yapacakları filan yazıyordu. Lucca'da yaşayan yerli halk umutsuz bir şekilde sağa sola dağılmıştı. Orada tanıştığım arkadaşlarımın ağzını bıçak açmıyordu. Arada bir Lucca'nın inşaatına gidip siyah çelenk bırakanlar hatta Türkiye'nin en popüler mahalle cafe'sinin haline bakıp duvar diplerinde ağlayanlar bile vardı. Bizim oralarda yardımlaşma adetleri vardır. Mesela; kırmızı biber mevsiminde salça yapacak olan komşuya tüm mahalle yardım eder. Ben de elimi taşın altına koymaya karar verdim. Tabii, hizmeti hep devletten beklememek lazım. Öyle frozen'ları lüp lüp içmekle geçmiyor hayat. Biraz emek vermek lazım. Marangozlarla konuşmak, boyaya yardım etmek ve tabii bir de dekorasyon konusunda ukalalık etmek lazım. Ben de gittim Lucca'nın inşaatına.

SALÇA YAPAR GİBİ
Ama biraz hayal kırıklığı yaşadım. Mimari dergilerden fırlamış gibi yeni bir Lucca beklerken, eskisinden daha sade bir mekan buldum. Mekanın sahibi Cem Mirap, burayı daha çok küçük çapta bir sergi salonu gibi de kullanmak istiyormuş. Hatta cuma günkü açılışta Ece Şükan'ın Londra'da moda fotoğrafçıığı yapan kardeşi 'Backstage Photographs' diye bir sergi açacakmış. Ama asıl açılış salı günü olacakmış. Ben yerleri silerken farkında olmadan bir de türkü tutturmuşum: "Manda yuva yapmış, Lucca'nın dalına, yavrusunu Pınar Altuğ kapmış gördün mü? Tiridine bandım..."

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ankara'dan durum raporu   / 29-08-2006
 Bugün X-large sizsiniz!   / 24-08-2006
 Devrimci olan Pınar değil; Pilot Burçin   / 22-08-2006
 Aşkın ve zarafetin senfonisi...   / 17-08-2006
 İbo'dan rövanşımı aldım ben!   / 15-08-2006
 Ona bir şey olmaz!   / 10-08-2006
 Gelme diyemedim   / 08-08-2006
 İlk yirminci yılı kutladık   / 03-08-2006
 Konserde elle tacize uğradım!   / 01-08-2006
 Nurseli İdiz: İyi malzeme   / 27-07-2006
RAHŞAN GÜLŞAN
Lucca'nın inşaatında çalıştım
İstanbul'a geleli 16 yıl...
HAKAN & UTKU
Kıbrıs sorununa alternatif çözümler
Vallahi Türk'ün...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Gülen köfte

Kıyma, soğan ve...
Organ naklisorununun faturası 13 milyar dolar
Organ naklisorununun faturası 13 milyar dolar
Karaciğer naklinin duayeni Prof. Dr. Münci Kalayoğlu'na göre;...
İştahı kapatmanın yolu az ve sık yemek
İştahı kapatmanın yolu az ve sık yemek
Diyet yapmak isteyip, iştahına engel olamayanlar; iştahın...
Nazlı dinini değiştirdi mi?
Nazlı dinini değiştirdi mi?
Tuba Ünsal'ın evliliğin eşiğinden döndüğü ex sevgilisi, işadamı Aksel...
İstanbul'un elitleri Garih'i evinde andı
İstanbul'un elitleri Garih'i evinde andı
25 Ağustos 2001 günü aramızdan vakitsiz ayrılan Alarko Şirketler...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.