kapat
   
28 Ağustos 2006 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rumlar şikayete hazırlanıyor
Yalçıntaş: Kıbrıs davası için riske değer

Rumlar şikayete hazırlanıyor

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 14. yarışı olan Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sini kazanan Ferrari pilotu Felipe Massa'ya kupasını KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın vermesi, KKTC'lileri sevindirdi.

Ödülü Talat'ın vermesi Rum basınında ise tepkiyle karşılandı.
Gazeteler, Rum yönetiminin, durumu ilgili mercilere şikayet edeceğini yazdı.
Rum Kesimi Hükümet Sözcüsü Hristodulos Pashiardis, bugün Lefkoşa'da Rum gazetecilere yaptığı açıklamada, dün İstanbul'da düzenlenen Formula 1 yarışında birinci olan Brezilyalı pilot Felipe Massa'ya birincilik ödülünü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın, vermesini eleştirdi.
Pashiardis,
Kıbrıs Rum Kesimi Hükümeti'nin söz konusu eylem ile ilgili olarak resmi şikayette bulunacağını söyledi.

RUMLARI KIZDIRDI

İstanbul'da dün düzenlenen Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sinde birinci gelen Ferrari pilotu Felipe Massa'ya
kupayı KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın vermesi, Rum basınında geniş yer buldu. Gazeteler, Rum yönetiminin, durumu ilgili mercilere şikayet edeceğini yazdı.

Formula-1 yarışının politik amaçlı kullanıldığını öne süren Fileleftheros
gazetesi, Rum yönetiminin, ödül töreninde Talat'ın ''KKTC Cumhurbaşkanı'' olarak anons edilmesini ilgili tüm uluslararası kuruluşlara şikayet edeceğini belirtti.

Haberde, Rum yönetimi sözcüsü Hristodulos Paşardis'in gazeteye yaptığı
açıklamada, ''Grand-Prix organizatörlerinin bu eyleminin herkes için bir
kışkırtma olduğunu ve cevapsız kalmayacağını'' söylediği ifade edildi.
Politis gazetesi de Talat'ın dünyanın en popüler sporlarından olan ve birçok ülkede canlı yayımlanan Formula-1 yarışının ödül töreninde kürsüye çıkarak, ''KKTC Cumhurbaşkanı'' olarak ödül verdiğini ve canlı yayında milyonlarca izleyiciye ulaştığını yazdı.

Gazete, Talat'ın KKTC Cumhurbaşkanı olarak ödül vermesinin, Rum devlet radyo ve televizyon kanalında yayımlandığına da dikkat çekti.

KKTC'DE SEVİNÇ

Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube
Şubesi'nin daveti üzerine Bursa'ya gelen KKTC Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Genel Başkanı ve aynı zamanda KKTC Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Ertan Ersan, 203 ülkede yaklaşık 2 milyar kişinin
izlediği görüntülerin kendilerini çok mutlu ettiğini bildirdi.

Birincilik ödülünü KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın takdim etmesinin yerinde bir karar olduğunu ifade eden Ersan, ''Bu konuda, bu işe kim el attıysa ve kim organize ettiyse Allah ondan razı olsun. Cumhurbaşkanımız sayın Talat'ın öyle bir ortamda kupayı vermesi bizleri çok sevindirdi'' dedi.

Ersan, kupa töreniyle birlikte tüm dünyanın Türkiye'nin her zaman KKTC'nin yanında olduğunu gösterdiğini ifade ederek, ''Anavatanımız her zaman bizimle olduğunu yanıbaşımızda gösterdi. İnanının hepimiz çok sevinçliyiz'' diye konuştu.

ÖDÜLÜN VERİLİŞİNİN PERDE ARKASI

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Formula 1 PO Türkiye Grand Prix'inin galibi Felipe Massa'nın ödülünü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın vermesinin, kendi fikri olduğunu ve tartışma olmaması için yarış başlayıncaya kadar bunu hem Talat'tan hem de Formula yöneticilerinden sakladığını açıkladı.

Formula yöneticilerinin bir gece önceden ödül verecek ismi sorması üzerine Hisarcıklıoğlu, "Protokolden kimin gelip gelmeyeceği henüz belli değil" diyerek, Talat sürprizini son ana kadar sakladı.

"SİYASİ TARTIŞMA OLMASIN DİYE SAKLADIM"

Hisarcıklıoğlu, ödülü Talat'ın verişinin perde arkasını anlattı. "Benim fikrim" diyen Hisarcıklıoğlu, geçen hafta Talat'ı yarışlara davet ettiğini ifade etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın salı günü bir misafiri olacağı için yarışlara gelemeyeceğini bildirdiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, "Ödülü Talat'ın vermesini düşündüm fakat açıklamadım, açıklasaydım işin içine siyaset girecekti, verir-veremez tartışması olacaktı, yarışlar başlayıncaya kadar sakladık" diye konuştu.

TALAT: SIKINTIYA SOKMAYAYIM

Ödülü Talat'ın vermesini kendisine dahi söylemediklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, yarışlar başlarken, Talat'a teklif götürdüklerini bildirdi. Hisarcıklıoğlu, Talat'ın. "Sizin için uygunsa olur. Ancak sizi sıkıntıya sokmayayım" dediğini aktardı. Hisarcıklıoğlu'nun sorun olmayacağını söylemesi üzerine Talat, ödülü vermekten memnun olacağını söyledi.

FORMULACILARA PROTOKOL OYALAMASI

Formula yöneticilerinin bir akşam önceden yarışın galibine ödül verecek ismin belirlenmesini istediğini anlatan Hisarcıklıoğlu, "Protokolden kimin gelip gelmeyeceği belli değil" dediğini aktardı. Hisarcıklıoğlu, Formula yöneticilerine ödülü Talat'ın vereceğini yarışlar başlarken söylediklerin kaydetti.

"TEPKİYİ YANSITMADIK"

Formula yöneticilerinin tepki gösterdiği iddialarına karşılık, "Hiç kimse bir şey söylemedi" diyen Hisarcıklıoğlu, "O zaman yöneticilerin tepkisi size yansımadı öyle mi?" sorusuna da "Yansısa da yansıtmadık" yanıtını vererek, tartışmayı kendi içlerinde çözdüklerini ifade etti.

Ödül sürprizi ile 203 ülkede yayınlanan yarışmada tüm ekranlarda Talat'ın yer aldığını ve "KKTC Cumhurbaşkanı" diye sunulduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, buna yarışmayı dünya çapında izleyen yaklaşık 2 milyar kişinin tanıklık ettiğini ifade etti. KKTC'nin gündeme gelmesinin uluslararası arenadaki önemine işaret eden Hisarcıklıoğlu, AB sürecinde, Kıbrıs'ın yoğun olarak tartışıldığı 2003 yılında KKTC'ye bir çıkartma yaparak dönemin Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a açık destek verdiklerini de anımsattı.

"PUTİN'E DE SÜRPRİZ YAPMIŞTIM"

KKTC'ye verdiği desteği benzer bir sürprizle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önünde gerçekleştirdiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

"Bir buçuk sene önce, Putin'in önünde, yanıma aldığım Kıbrıs Sanayi Odası Başkanı'na konuşma yaptırdım. Orada da yine önceden tasarlamıştım. Böylece ambargonun kaldırılması isteği Putin'in önünde dillendirilmiş oldu. Putin de buna karşılık destek vereceğini açıkladı. Bir hafta sonra, Güney Kıbrıs Rum Kesimi bakanları soluğu Moskova'da aldı."

(AJANSLAR)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 F.Bahçe Kezman ile 4 yıllık sözleşme imzaladı
 Anelka resmen Bolton'da
 (A) Milli Futbol Takımı'nın kadrosu belli oldu
 F.Bahçe Murat Hacıoğlu'nu Ankaraspor'a verdi
 Real Madrid Beckham'ın sözleşmesini 2 yıl daha uzatacak
 Beyaz gölge: 2-1
 Yardımcı puana 'kan' doğradı
 Siftah gecesi: 1-0
 Acil toplantı
 İstanbul'da samba
 Ünlüler geçidi
 Herkes eşit
 Rico'ya özel program
 Pardon hemşehrim
 Geliyorlar
 Sivas'ın güney keyfi
 Büyükşehir çalışıyor!
 Türk lokumu iyi geldi
 Manisa fırtına gibi
 Bursa, Rize fobisini yendi
 PSV Eindhoven'a şok yenilgi
 Mardin zor kurtardı
 Gençler evinde durdurulamadı
 Diğer sonuçlar
 Günün içinden
LEVENT TÜZEMEN
Fener'e lider lazım
Zico'yu futbolcu olarak 1982...
GÜRCAN BİLGİÇ
Ustalar susunca
Ardı ardına patlayan transfer...
İSKENDER GÜNEN
Deplasmanda 3 puan
Trabzonspor, Süper Lig'de ilk 3...
CAHİT YAVUZ
Federer'e düşen yandı
Yılın son Grand Slam Turnuvası...
Kâbe'de kadın-erkek ayrımı dine aykırıdır
Kâbe'de kadın-erkek ayrımı dine aykırıdır
Suudi Arabistan'da, izdiham gerekçe gösterilerek kadınların Kâbe'yi...
Sırf kadın olduğum için 8 yıl büyükelçi olmayı bekledim
Sırf kadın olduğum için 8 yıl büyükelçi olmayı bekledim
Türkiye'nin Japonya Büyükelçisi Solmaz Ünaydın: "Dışişleri'nde kadın...
'Dalmaçyalı' modası
'Dalmaçyalı' modası
Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen moda fuarında, 51 ülkeden...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu