kapat
   
21 Ağustos 2006 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ormanlarımız yanıyor!
Selçuk'taki Meryemana evi 5 metreyle kurtuldu
"Kuşadası'ndaki yangın kontrol altına alındı"
Sıcaklar ve düşük nem yangın riskini artırıyor

Ormanlarımız yanıyor!

Orman yangınları yurdun çeşitli yerlerinde devam ediyor. Didim, Kaş, Manavgat, Adana, Osmaniye başta olmak üzere 20 ayrı nokta cayır cayır yanarken yangın söndürme çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Bazı bölgelerde köyler boşaltılırken, yüzlerce hektar alan kül oldu.

MANAVGAT'TA 15 HEKTAR ALAN TAHRİP OLDU


Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınında, 15 hektar orman alanının yanısıra 85 hektar otluk, çalılık ve tarım alanının yandığı bildirildi.

Manavgat Kaymakamı Fikret Dayıoğlu'dan alınan bilgiye göre, Oymapınar Barajı bölgesindeki Bucakşıhlar ve Dikmen köyü sınırında çıkan yangın tamamıyla kontrol altına alındı. Bölgede, soğutma çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.
Kaymakam
Fikret Dayıoğlu, ilk belirlemelere göre, yangında, 15 hektar kızılçam orman alanının yanısıra 85 hektar otluk, çalılık ve tarım alanının yandığını söyledi. Kesin hasarın, yapılacak tespit çalışmalarından sonra belirleneceğini dile getiren Dayıoğlu, yangında zarar gören vatandaşların zararlarının karşılanması yolunda da çalışma yapılacağını kaydetti.
Yangın söndürme çalışmalarında 4 helikopter, 14 arazöz, 20 itfaiye aracı, 4 dozer ve 25 iş makinesinin çalıştığını ifade eden Dayıoğlu, 150 kişilik yangın söndürme ekibinin yanısıra jandarma ve köylülerin de çalışmalarda görev aldıklarını kaydetti.
Yangında can kaybı olmamasının büyük şans olduğunu ifade eden Dayıoğlu, ''Orman yangın söndürme ekiplerimiz, vargücüyle çalışarak büyük bir başarı örneği göstermişlerdir'' diye konuştu.
Dayıoğlu, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini ve bununla ilgili çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

KAŞ'TAKİ ORMAN YANGINI SÜRÜYOR

Antalya Orman Bölge Müdürü Ahmet Gedikağaoğlu, Kaş ilçesindeki orman yangınının sürdüğünü, Serik ilçesinde de yeni bir orman yangınının başladığını bildirdi.

Gedikağaoğlu, yaptığı açıklamada, Kemer köyü, Kıbrısderesi mevkiinde 19 Ağustosta başlayan yangının devam ettiğini kaydetti. Sarp arazi nedeniyle karadan müdahalenin güçlükle sürdürüldüğünü belirten Gedikağaoğlu, arazözlerin bölgede hazır bekletildiğini söyledi.

Gedikağaoğlu, yangın söndürme helikopterlerinin bugün de çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

SERİK'TE ORMAN YANGINI BAŞLADI

Öte yandan, Serik ilçesinin Pınargözü bölgesinde dün gece orman yangını başladı. Karaçam alanı olan bölgeye bir helikopter ve kara ekipleri müdahale etti. Kısmen kontrol altında olduğu belirtilen yangında, şu ana kadar 10 hektar alanın tahrip olduğu bildirildi.

DİDİM'DEKİ YANGIN

Aydın'ın Didim ilçesinde çıkan yangın kısmen kontrol altına alındı.

Yangında, 200 hektar tarım arazisi, fundalık ve zeytinlik alan yandı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Didim Kavakdere mevkisinde dün öğle saatlerinde tarım arazileri ile hazineye ait fundalık ve zeytinlik alanda çıkan yangının kısmen kontrol altına alındı. Yangında şu ana kadar 200 hektar tarım arazisi, fundalık ve zeytinlik alan zarar gördü.

Yaklaşık 19 saattir devam eden yangına, 4 arasöz ve üç ekip ile müdahaleye devam edildiğini ifade eden yetkililer, yangının bir tehlike arz etmediğini kaydettiler.

OSMANİYE'DE ORMAN YANGINI

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde çıkan orman yangınında, ilk belirlemelere göre yaklaşık 2 hektarlık alanda zarar meydana geldiği belirtildi.

Osmaniye Orman İşletme Müdürü Mustafa Eroğlu, Yeşilyurt köyünde, meşelik alanda çıkan yangına 2 helikopter, 4 arazöz, 100 orman işçisi ve köylülerin müdahalede bulunduğunu ve kısa sürede kontrol altına alındığını bildirdi. Soğutma çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Eroğlu, ilk belirlemelere göre çobanların ateş yakması sonucu çıktığı sanılan yangında yaklaşık 2 hektarlık alanda zarar meydana geldiğini ifade etti. Eroğlu, soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

ADANA'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINAMIYOR

Adana'nın Yüreğir ilçesi Eyciuşağı köyü yakınlarında başlayan orman yangını kontrol altına alınamıyor. İlk belirlemelere göre yangında 50 hektarlık alan yanarken yangın içinde kalan bir keçi sürüsünün de telef olduğu belirtildi.

Saat 11.30 sularında Eyciuşağı köyü yakınlarında çıkan ve ilk olarak güneye doğru ilerleyen yangın bu noktada kontrol altına alındıktan sonra rüzgarın da etkisiyle doğuya doğru ilerlemeye başladı.

Yangına ilk müdahaleyi Adana Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri karadan ve havadan yaptı. Yangının büyümesi üzerine Kahramanmaraş Orman İşletme Müdürlüğü'nden yangın söndürme helikopteri istendi.

Yangına halen Adana ve Kahramanmaraş'tan gelen 2 helikopter ile 24 arazöz müdahale ediyor. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nden de araç ve personel takviyesi istendi. Yangına orman teşkilatının yanı sıra Kozan, İmamoğlu, Adana'dan gelen itfaiye ekipleri de müdahale ediyor.

Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, ilk belirlemelere göre 50 hektarlık alanın yandığını söyledi.

Mersin ve Kahramanmaraş'tan helikopter ve ekip takviyesi istediklerini kaydeden Yılmaz, "Turunçlu, Hocalı, Eyciuşağı, Kepektepe köylerine sıçrama ihtimali var."dedi. Sözkonusu köyler boşaltılmazken ormanlık alanda çadırlarında yaşayan göçerler aileler çadırlarını sökerek eşyalarını daha güvenli bir bölgeye taşıdı. Hocalı Köyü Muhtarı Hasan yavaş verdiği bilgiye göre yangın sırasında göçerlere ait keçi sürüsünün bir kısmı telef oldu. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

DÜZCE'DE 20 DÖNÜM ÇAM ORMANI YANDI

Düzce'nin Tokuşlar köyü mevkisinde elektrik trafosunun patlaması sonucu çıkan yangında 20 dönüm çam ormanı yandı. Edinilen bilgiye göre, Düzce'nin kalıcı konutlar yolu mevkisi Tokuşlar köyünde yüksek gerilim hattına bağlı elektrik trafosunun patlaması sonucu orman yangını çıktı.

Düzce Belediyesi itfaiye ekipleri ile Orman İşletmesine bağlı ekiplerin müdahalesi ve çevreden gelen vatandaşların yardımıyla yangın kontrol altına alındı. Yangında, 20 dönüm çam ormanı tahrip oldu.Soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

MUĞLA'NIN MİLAS İLÇESİNDE DE ORMAN YANGINI ÇIKTI

Muğla'nın Milas ilçesinde orman yangını çıktı. Yangın söndürme çalışmalarına 5 helikopter ve orman işçileri katılıyor. Muğla'nın Milas ilçesinin Kısırlar köyü mevkiinde orman yangını çıktı. Yangın söndürme çalışmalarına Muğla ve Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne ait 5 yangın söndürme helikopteri ve orman işçileri ile çok sayıda arazöz katılıyor.

Muğla'nın Bodrum ilçesinin Mumcular beldesinde çıkan orman yangını ise devam ediyor.

(Ajanslar)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Mersin'de aşırı sıcak can aldı
 Kadınlar arasında silahlı kavga: 1 ölü
 OKS 2. yerleştirme kayıtları başladı
 Duygu Asena The Times'ta
 Hatay'da 16 kilo esrar ele geçirildi
 Ligde sıcak kâbus
 On Numara çekilişi yapıldı
 Efes'e yangın tahliyesi
 Kovulsam da Pınar'ın arkasındayım
 DNA testiyle öz çocuklarını kaybedecekti!
 Kayıp Moldovalı kızda 'chat' şüphesi
 Yanlış piste inme cezası
 Abisinin organlarını gazilere bağışladı
 Maganda kurşunu yine öldürdü
 Tuncer Necmioğlu öldü
 Halk 'gurbetçi Büşra'yı seçti
 Düğün fabrikada yemek 'Ottoman'da
 Eski eşiyle sahneye çıktı
 Zayıflayınca, kaset tarihini öne aldı
 Sağlıklı bir erkek olmanın 10 yolu
 Alman imam: İnanmış eşcinseller evlenebilir
 Salıncağının ipiyle boğulup öldü
 Eski kocanın namus cinneti
 Karpuz soğutmak isterken nehire düştü
 Köprüden atladı şans eseri kurtuldu
 970 mil yol yaptı Türkiye'yi tanıttı
 İsimsiz İngiliz bakanın kaçamakları kitap oldu
ÜLKÜ TAMER
Fildişi kuleye kapatılan bir halk sanatçısı
Devlet...
Futbolsuz 3 puan: 2-0
Futbolsuz 3 puan: 2-0
Beşiktaş İzmir'de oynadığı maçta idare etti. İlk 15 dakika etkili...
Bir sene sonra tekrar ilk ikide
Bir sene sonra tekrar ilk ikide
Geçen sezon üçüncü haftayı ikinci sırada geçtikten sonra zirveye uzak...
Talabani'ye Köşk vetosu
Cumhurbaşkanı Sezer, Irak Cumhurbaşkanı Talabani'yi Türkiye'de...
'Oğlumun imam hatipli olmasından gururluyum'
Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları'nın pikniğine katılan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu