kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kavgasız ayrılmanın 10 yolu
Kavgasız ayrılmanın 10 yolu
Markalar zarar görür
Aileden vazgeçmeyin
Hakko'nun yolu McCartney'le kesişti

Kavgasız ayrılmanın 10 yolu

Cem-Bettina Hakko çiftinin olaylı boşanma sürecinin bir benzeri de İngiltere'de Sir Paul McCartney ile eşi Heather Mills arasında yaşanıyor. Çift birbirlerine ağır suçlamalarda bulunuyor Guardian gazetesi de bu tartışmadan yola çıkarak boşanma arifesindeki ünlü çiftler için 'İyi Boşanma Rehberi' hazırladı. İşte Hakko'larla gündeme oturan kavgasız, 'adam gibi' boşanmanın evrensel kuralları.

1 Reklam aracı yapmayın Bazen çok konuşmak başınıza umulmadık işler açar. En iyi avukatları da tutsanız; ünlü bir insansanız hakkınızda çıkan ufacık bir haber bile insanları etkileyebilir ve onların gözündeki yerinizi alt üst edebilir. Bu nedenle 'kamuoyu oluşturacağım' diye çok konuşma ve bütün olan bitenleri insanların önünde yaşama hatasına düşmeyin.

2 Avukatınıza kulak verin 16 yıllık eşinden 250 bin pound tazminat vererek ayrılan, boşanma avukatı Jeremy Levison, yeni evleneceklere 3 tavsiyede bulunuyor: Sakın evlenmeyin! Yok illaki evlenecekseniz evleneceğiniz insanın da en az sizin kadar varlıklı olduğundan emin olun. Evlenmeden önce mutlaka bir evlilik sözleşmesi yapın ve kendinizi garantiye alın.

3 İyi bir muhasebeci bulun Boşanmak isteyenler, avukatlarına PR danışmanlarının telefonları yerine muhasebecilerininkini vermeli. Çünkü iyi bir muhasebeci, malvarlığınız hakkında her şeyi bilir. İki tarafı da tanıyan biriyse özellikle avukatları da para meseleleri hakkında yönlendirebilir.

4 Ayrı odanız olsun Avukatlar müşterilerinin çoğunun yuvarlak masa toplantılarına tahammül edemediklerini söylüyor. Yüz yüze konuşulurken bazen sinirler gerilebiliyor. Böyle hallerde binada 3 ayrı oda olmalı. Biri kadın ve onun avukatı için, diğeri adam ve onun avukatı için, diğeri de iki avukatın bir araya gelip konuşabilmesi için...

5 Çocuklarınızı düşünün Eğer eşinizle aranızdaki tartışma alevlenirse çocuklarınızın yanınızda olduğunu düşünün. Onların bu konuşmalardan nasıl etkilenebileceğini düşünmek tartışmanın hararetini düşürecektir. Çünkü anne ve babalar artık birbirlerini sevmeseler bile çocuklarını her zaman severler ve üzmek istemezler.

6 Bol bol konuşun, görüşün 'İnsanlar konuşa konuşa hayvanlar koklaşa koklaşa' demişler. Ayrıldıktan sonra da dost kalabileceğinizi unutmayın. Hatta dost kalın! İrtibatı kesmeyin ve boşanmanın tadını çıkarın. Belki birbiriniz için iyi bir eş olamamışsınızdır. Ama iyi birer dost olabilirsiniz.

7 Para hırsını anlayın Eşinizin boşanırken neden illa da para' diye tutturduğunu anlamaya çalışın. Belki aynı gelir düzeyinden değilsinizdir. Ya da karşınızdaki insan çocukluk yıllarında para sıkıntısı çekmiştir. Para kimdeyse güç onda! Kimse, hele bir de sonradan görmeyse bu güçten olmak istemiyor.

8 Çocuklar minnettar olsun Araştırmalar boşanmaların her yaşta çocuğu etkilediğini gösteriyor. Medeni bir şekilde boşanmayı başarırsanız ileride bir gün çocuklarınız size bunun için teşekkür edecektir. Bruce Willis ile Demi Moore'u örnek alın. Ayrıldılar ama Bruce, Demi'nin düğününe bile gitti!

9 Mahkemeden uzak durun Mahkemeler ilişkilerin bittiği ama tartışmaların başladığı yerlerdir. Bırakın avukatlarınız katılsın ve olayları size aktarsın. Aksi halde çıkan karar bir tarafı üzdüğü için, sert tartışmalar yaşanıyor ve sinirler geriliyor. Hırs basıyor insanları... Olay bir savaşa dönüyor.

10 Düğününe birlikte gidin Medeni bir şekilde boşanın, bunları yapın ve ileride bir gün ayrılmış olsanız bile çocuğunuzun düğün fotoğrafında birlikte yer alın. Çünkü ne olursa olsun o ikinizden bir parça. İsterseniz ve emek verirseniz mutlu evlilik olmasa da mutlu bir boşanma gerçekleştirebilirsiniz.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Kavgasız ayrılmanın 10 yolu
 Bana göre Türkiye'nin iki leydisi Oya ile İnci!
 Aşkın rahatsız mı? Ah canım! Geçmiş olsun
 Sonat'tan 'Ayrılık Şarkıları'
 Ağlamak için omuz arayanlara
 Beklenmeyen misafir kocasını unutturdu
 Çevreyi kirletti azarı yedi
 Aşkına karşılık bulamadı
 Kendi doğum günü partisine geç geldi
 Karagün dostu
SEDA KAYA GÜLER
Pınar'ın savunmasını erkekler üstlendi!
Sibel'in,...
AYŞE TÜTER
Mutfakta Lezzet Güneşi
* 30 gr. tereyağı
* 1 adet...
Eyvah bizim çocuk aşık olmuş galiba!
Eyvah bizim çocuk aşık olmuş galiba!
Minik oğlunuz bir anda komşunun kızına aşık olduğunu söylerse panik...
Doğal yağ yakıcılar: Fatburner
Doğal yağ yakıcılar: Fatburner
Fazla kilolardan kurtulmak için ne buzdolabına kilit takmak, ne de...
Engelliler için sosyeteden tam 29 bin YTL toplandı
Engelliler için sosyeteden tam 29 bin YTL toplandı
Reina bünyesindeki işletmeler, hasılatı Yavuz Kocaömer'in başkanı...
Denizkızı gibi!
Denizkızı gibi!
Moda Polisi
Adnan-Ayşe Polat çiftinin kızları Azer Polat da artık...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.