kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Midye Salma Pilavı (İzmir)
Seyyar tezgâhından AB'ye
Midye Salma Pilavı (İzmir)

Midye Salma Pilavı (İzmir)


Tijen İnaltong'un 'Her güne bir yemek' tariflerinden evde de uygulayabileceğiniz bir seyyar satıcı tarifi sunalım: 1 kg temizlenip yıkanmış midye 2 su bardağı pilavlık pirinç 1 su bardağı sızma zeytinyağı 2 rendelenmiş tarla domatesi 1 ufak doğranmış soğan 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 su bardağı kaynar su tuz, karabiber ve az tarçın (4-6 kişilik) Midyeleri temizleyip yıkadıktan sonra hafifçe haşlayın, süzülmeye bırakın. Dondurulmuş midyeler için bu işlem gereksiz. Tencereye zeytinyağı ve soğanı koyup, beş dakika kavurun. Pirinçle midyeleri ilave edip, kavurduktan sonra diğer malzemeleri ekleyin, karıştırın ve çok kısık ateşe suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Ateşten aldıktan sonra tencereyle kapağın arasına iki kat kağıt havlu koyup 10 dakika dinlendirin. Sıcak, ılık veya soğuk olarak servis edebileceğiniz pilavınızı domates, maydanoz ve diğer yeşilliklerle süsleyin Batılı ülkelerde içinde 'r' harfi olan aylarda yenirmiş midye. Mart-nisan aylarında yumurtlayan midyeler çok tuzlu sularda yağlanamaz, yaz aylarında ise tuz oranının düşük olduğu yerleri, derinleri tercih ederlermiş. Midye tavacılar ya da midye dolmacılara duyurulur. Bugün artık temizlenip dondurulmuş olarak midye bulmak mümkün. Ancak işin uzmanları diyor ki suyun filtresi olan midyenin temiz sulardan toplanmış olması şart.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Tarihi köşkte ızgara keyfi
 Ummanda mutfak derdi olmaz!
 Şöhretli aşçıların bavulunda ne var?
 Bahçe vaha gibi yemekler vasat
 Ailelerin de gittiği esnaf lokantası
 Boğaz'a nazır lezzet mekânı
 Yüz milyon yıllık tarih kitabı: Şarap
 Sabahtan akşama kadar süren keyif
 Uskumru dolması en kral meze seçildi
 Türk mutfağının çağdaş yüzü
 Manzara mükemmel mönü esprili
 Cankurtaran'da balık keyfi
 Kebap ve tatlı dünyasında bir dev
 Başkentin ünlü lezzet durağı
 Şampiyon artık Bodrum'da
 700 kişilik 'butik' kebapçı
 Ölmeden önce tatmanız gereken 50 lezzet
 'Şimdiki müşteri tahsilli'
 Bize ait domates bile kalmadı
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
Harvard'da bir Türk mimar
Harvard'da bir Türk mimar
Ağahan Vakfı ödüllü mimarımız Han Tümertekin, eylül ayında...
Her şeye rağmen yaşam...
Her şeye rağmen yaşam...
Savaşa rağmen yaşam devam ediyor. Alışveriş de, yürüyüş ve nargile...
İdeefixe 'şimdilik' satılmıyor
En büyük alışveriş sitelerinden Ideefixe'in büyük rakamlara...
'Evlere servisimiz vardır'
İstanbul'da artık evden çıkmadan her türlü ihtiyacınızı gidermek...
Dünya Güreş Gösterileri şirketi iftiharla sunar!..
Dekoru sağlam, seyri zor, ritmi hızlı, türün meraklıları için keyifle...
Maço erkeklere dersler veren film!..
ABD'de son haftalarda beklenmedik düzeyde iyi iş yapmış bir film. Ama sanırım...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.