kapat
   
17 Ağustos 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ana baba katiline 72 yıl hapis istemi
Ana baba katiline 72 yıl hapis istemi

Batıkentte sevgiliyle birlikte babasını, annesini ve ablasını öldüren Gülçin K. hakkında 54 yıldan 72 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Alınan bilgiye göre, olayla ilgili soruşturma tamamlandı ve Gülçin K. hakkındaki iddianame hazırlandı. Gülçin K'nın abisi Hüseyin K. da iddianamede müşteki olarak yer aldı ve babası, annesi ile kız kardeşini öldürenlerden şikayetçi oldu.

İddianamede, Gülçin K. sevgilisi Kamil Bayındır ile 2005 yılında tanıştığı, o tarihten sonra sık sık görüştükleri ve bir süre sonra da cinsel ilişkiye girdikleri ortam müsait oldukça da bu tür ilişkilerine devam ettikleri ancak Gülçin K'nın, Bayındır'dan bu konuda şikayetçi olmadığı belirtildi.

Kamil
Bayındır'ın Gülçin'in ailesi ile tanışmak istediğini sık sık dile getirdiği kaydedilen iddianamede, Gülçin'in de bir süre sonra değişik tarihlerde sırasıyla ablası Nilgün K, abisi Hüseyin K. ve annesi Fatma K. ve babası Kadir K. ile Bayındır'ı tanıştırdığı ifade edildi.

ÖLDÜRME PLANI

Gülçin K'nın, Bayındır ile görüşmelerine ailesinin razı olmadığını, bu yüzden ailesiyle aralarının açıldığını, ailesinin kendisini dövdüğü ve onlardan nefret ettiğini anlattığı kaydedilen iddianamede, Gülçin K'nın olaydan 3 hafta önce aile fertlerini öldürmek için plan yaptığını ve bunu tek başına başaramayacağını söyleyerek Bayındır'dan yardım istediği, planını en ince ayrıntısına kadar anlattığı ve evinin anahtarlarını verdiği belirtildi.

İddianamede, Kamil Bayındır'ın olay günü eve girerek, Gülçin K'nın babası Kadir K'yı beklemeye başladığı daha sonra evin yatak odasında göz göze geldikleri Kadir K'nın ''imdat'' diye çığlık attığı ve bunun üzerine Bayındır'ın, Kadir K'nın suratına yumruk attığı, göğüs kısmına basarak kaburgalarını kırdığı anlatıldı.

Bayındır'ın, Kadir K. öldükten 1 saat sonra onu oturma odasına götürerek, kanepeye yatırdığı ifade edilen iddianamede, Bayındır'ın burada Kadir K'nın kafasını ve yüzünü ıslak bezle sildiği, burnundan hala kan geldiği için tuvalet kağıdı ile burnuna tampon yaptığı ve daha sonra gizli numaradan Gülçin K'yı arayarak, babasını öldürdüğünü haber verdiği belirtildi.

''SESLERİ DUYULMASIN DİYE...''


Kamil Bayındır'ın daha sonra eve gelen anne Fatma K'yı döverek yatak odasına götürdüğü, kendisine engel olmaya çalışan Gülçin'in ablası Nilgün K'yı da ittiği dile getirilen iddianamede, Gülçin'in bu sırada anne ve ablasının çığlıklarının duyulmaması için önce bilgisayarın, sonra televizyonun sesini sonuna kadar açtığı ve daha önceden vestiyerin üzerine hazırladığı bıçakla Nilgün K'ya vurmaya başladığı belirtildi.

İddianamede, Nilgün K'nın bilincini kaybetmesi üzerine Gülçin'in bıçağı Kamil Bayındır'a vererek, annesini öldürmesini istediği, Kamil'in de Fatma K'ya bıçakla birkaç kez vurduktan sonra Nilgün K'nın yanına giderek birkaç kez de ona vurduğu, daha sonra ise her ikisinin Fatma ve Nilgün K'ya bıçakla vurmaya devam ettiği ifade edildi.

Yaşananlar sırasında Kamil Bayındır'ın ellerinden yaralanması üzerine kanın durması için Gülçin'in, Kamil'in ellerine şeker dökerek,yaralarını sardığı ve kanlı elbiselerini değiştirmesi için abisinin eşofmanlarını Kamil'e verdiği anlatılan iddianamede, Gülçin K'nın evden gitmek isteyen Kamil Bayındır'a, ''sen gidersen ben tek başıma abimi öldüremem'' diyerek engel olmaya çalıştığı kaydedildi.

İddianamede şöyle denildi:

''Alkol bağımlısı babasının asabi ve kırıcı olması, kendilerine bağırıp küfür etmesi, kız kardeşi Nilgün ile anlaşamayarak sürekli sorunlar yaşaması, Kamil ile arkadaşlıklarını tasvip etmeyen annesiyle de aralarının açılması sonucu Gülçin'in, onlara duyduğu kin ve nefretin aşırı boyutlara ulaşması üzerine olaydan yaklaşık üç hafta kadar önce aile fertlerini yok etmeyi planladığı, bu suça Kamil'i de azmettirdiği, şüphelilerin işin başından beri fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek, eylemlerini planladıkları şekilde gerçekleştirdikleri görülmüştür. Şüphelilerin fiili bu haliyle tasarlayarak adam öldürme suçunun tarifine uymaktadır''

''GÜLÇİN K'NIN CEZA SORUMLULUĞU TAM''

İddianamede, Gülçin K'nın avukatının talebi üzerine Gülçin'in yaş ve akli durumu konusunda gerekli incelemelerin yapıldığı belirtilerek,''Adli tıp raporunda Gülçin K'nın yaşının doğum kaydına uygun olduğu, herhangi bir psikopatolojik bulgu tespit edilemediği ve ceza sorumluluğunun tam olduğu görülmüştür'' denildi.

İddianamede, Gülçin K'nın eylemine uyan Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 82/1. maddesinin (a) bendinde düzenlenen ''tasarlayarak kasten öldürme'' suçundan üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

Bu ceza, Gülçin K'nın 18 yaşından küçük olması nedeniyle TCK'nın 31/3. maddesi gereğince 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasına dönüştürüldü. Böylelikle Gülçin K. hakkında 54 yıldan 72 yıla kadar hapis cezası istendi. Kamil Bayındır'ın aynı suçtan yargılanması üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Deprem kurbanları anılıyor
 MHP Genel Başkan adayına canlı yayında baskın
 Türk uçağı Polonya'da yanlışlıkla askeri havaalanına indi
 Kadına şiddette Ankara ilk sırada
 Silopi'de mayın patlaması: 1 ölü
 Hoca'nın istediği karar sumen altından çıktı
 Hedef 'Boğaziçi'ne cami'
 'Çernobil değil sigara öldürür'
 İstanbul'da deprem riski daha da arttı
 İstanbul depremi bağımsızlığı etkiler
 Polis, hırsızla mücadele için 'telekulak' istiyor
 ABD Dışişleri: Sınır değişikliği olmayacak
 Almanya'da ilk Türk Üniversitesi
 Koç, Hacı Bektaş-ı Veli törenlerini beğenmedi
 242 rambo sıcak bölgeye atandı
 ...Ve Aya İrini'de barış konseri...
 Zehirli gemi hileli geliyor
 Şehitlere Son Görev
 PKK için üç koordinatör
 Şehit köşesinin boş fotoğraf çerçeveleri
 "İran ordusu Kuzey Irak'a girdi"
 Polisin vurduğu iddia edilen çocuk öldü
 Eğitim Sen: Masa tahta ders aracıdır
 63 yaşını geçene şoförlük yasak
 İnternet bağımlılığı ders programında
YILMAZ ÖZDİL
Marmaris-Rodos...
Kıymetimi bilmeniz lazım...
Sırf...
ERGUN BABAHAN
Her savaş önce ahlaken kazanılır
Amerika Başkanı Bush,...
MEHMET BARLAS
Bir şeyi görmekle gerçeği anlamak aynı şey mi?
Kültürün...
UMUR TALU
Silahlı kuvvetler!
"Bölgesel bir güç...
FATİH ALTAYLI
Bu neyin koordinatörü?
ABD'nin teklifi ile "PKK ile...
ERDAL ŞAFAK
Ateşten gömlek
İktidar sözcülerinin mayınlı...
Hizbullah onaracak
Hizbullah'ı çökertmek için Lübnan'da taş üstünde taş bırakmayan...
Amerikalılar Bush'un başarısızlığını okuyor
ABD'de bu aralar en çok Irak'ta savaşla ortaya çıkan...
Tek yenilik Mehmet
Tek yenilik Mehmet
Milli Takım, Avrupa Şampiyonası eleme maçları öncesinde umut vermedi.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu