kapat
   
15 Ağustos 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
SAVAŞ NEDENİYLE ŞÖLEN YOK.... AK Partinin 5inci kuruluş yıldönümü Ortadoğuda süren savaş, artan terör olayları ve şehitler nedeniyle şölensiz kutlandı. Genel Merkezdeki kutlama, Erdoğanın icraatları değerlendiren konuşmasıyla sınırlı kaldı. Genel Merkezin uyarıs nedeniyle, taşra teşkilatlarındaki kutlamalar da basın toplantısıyla yapıldı.
Kuru sıkı atmayın sabrımızı sınamayın
Milli Görüş'ün sakıncalılarını "bahane olur" diye reddetmiş
Başbakan'a yaklaşan sabıkalı çıktı

Kuru sıkı atmayın sabrımızı sınamayın

AKP'nin 5'inci kuruluş yıldönümünde konuşan Erdoğan, terörle mücadele yöntemine ilişkin eleştirilere karşı "Kuru sıkı atıyorlar" yanıtı verdi, teröre destek veren ülkeleri de "Sabrımızı taşırmayın" diye uyardı.

AK Parti'nin 5'inci kuruluş yıldönümü Filistin ve Lübnan'da yaşanan dram, artan terör olayları ve şehit cenazeleri nedeniyle şölensiz kutlandı. Bunun yerine, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Genel Başkan ve Başbakan Tayyip Erdoğan, kuruluşundan 15 ay sonra iktidara gelen partisinin 5 yıllık icraatını anlattı. Partililer, milletvekilleri ve bakanların katıldığı toplantıda yaklaşık 2 saat süren bir konuşma yapan Erdoğan, terörle mücadele ve Ortadoğu'da yaşananlara ağırlık verdi.

KARŞILIK BEKLİYORUZ
Türkiye'nin uluslararası terörizme karşı ortak mücadelenin gerekliliğine daima inandığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "Biz üzerimize düşeni yerine getiriyoruz. Aynı kararlılık ve samimiyeti diğer ülkelerden de beklemek en tabii hakkımızdır. Bölücü teröre karşı her türlü tedbiri almaya, hangi zemin ve şartlarda olursa olsun mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu kurusıkı atmakla olmuyor. Samimi olacaksınız, güven vereceksiniz." Başbakan Erdoğan, dost ve komşu ülkelerden beklentilerinin terör örgütüne güvenli sığınak imkanı sağlamamaları olduğunu belirterek, "Terörle mücadele konusunda yavaş davrananlar, işbirliği arayışlarını yanlış değerlendirenler bilsinler ki, bugünün dünyasında herkes güvende değilse, hiç kimse güvende değildir. Hiç kimse evlatlarımızın kanı dökülürken, sabrımızı denemeye kalkmamalıdır. Komşu ülkelerden de beklentimiz terör örgütüne sığınak ve yardım sağlamamalarıdır" dedi. Ortadoğu'daki savaşa da değinen Erdoğan, "Biz BM'nin daha da güçlendirilmesini ve küresel düzenin evrensel değerler temelinde işlemesini arzuluyoruz" dedi.

AZ ZAMANDA ÇOK İŞ
Partisinin icraatlarını anlatırken, kısa sürede katettikleri büyük mesafenin heyecanlarını daha da artırdığını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Cumhuriyetimizin mayasında olan 'az zamanda çok ve büyük işler başarma' iradesi, bugün tam anlamıyla yeniden ülke yönetimine hakim. Daha önceki iktidarların halkla yönetim arasında açtığı mesafeyi kapatmak elbette kolay iş değil. İşte biz bunu başardık. O mesafeyi kapattık. Biz halka fildişi kulelerden bakmıyoruz, biz halkın içinde yaşıyoruz." Güç sahibi olmak için güçlü bir demokrasiye sahip olmak gerektiğini, bunun altyapısını hazırlama gayreti içinde olduklarını vurgulayan Erdoğan, ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti, "Ancak mesele geliyor insana dayanıyor" diyerek, bir hastane ziyareti sırasında gördüklerini şöyle anlattı:

BATAKÇILAR SIRADA
"Akşam bir hastaneye gittim. Röntgen ve ultrason için bekleyenler var. Niye bekliyorlar diye sordum, yukarı katta acil bir durum olmuş olabilir, dediler. Biraz daha dolaştım, sonra baktım hala bekliyorlar. O sırada elinde çay bardağıyla bir bayan geliyor. Görevli! Hastalar beklerken nasıl gidersin? İnsaf yahu insaf!.. İstediğin kadar modern bina yap, mesele insan meselesi. Özel hastanede bunu yapamaz ama er ya da geç bunu da halledeceğiz." Başbakan Erdoğan konuşmasında fındık sorununa da değindi, Fiskobirlik'in bağımsız bir kuruluş olmasına karşın üreticiyi mağdur etmemek için TMO'nun alım yapacağını söyledi. Erdoğan, diğer üreticilerin de aynı talepte bulunmaya başladıklarını belirterek, "Batakçıları biz mi temizleyeceğiz?" dedi.

SEÇİME DÖNÜK ÇALIŞIN
Erdoğan, seçimin 2007 Kasım'ında yapılacağını yineledi ve tüm teşkilatlardan seçime hazırlık yapmasını istedi, "Türkiye siyasetinin merkezinde AKP vardır. Bu merkez herkese açıktır" dedi. Daha sonra tüm partililerin tek tek elini sıkan Erdoğan, kurmaylarıyla partinin 5 yılını değerlendirme toplantısı yaptı.

ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 'Bardakoğlu Türkiye için bir şans'
 Ağar başbakan gibi karşılandı
 AKP'li Gülle yıldönümünde hayata döndü
 CMK avukatına 35 milyon YTL
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Mehmetçik Hizbullah diyarında
Dün Başbakanlık'ta...
YAVUZ DONAT
Toroslar'da "Tekir" diye bir yayla
Eskiden "deniz...
Maganda, polis memuru çıktı
Isparta'da bir düğünde görev yapan piyanist Hakan Savaş Kutlu maganda...
Almanlar Tülin'i 'Cindy' zannetti
Alman gazeteciler, sokakta yürüyen Tülin Şahin'i, Cindy Crawford...
İstanbul depreminde 200 bin kişi işsiz kalır
İstanbul depreminde 200 bin kişi işsiz kalır
Olası İstanbul depreminin ekonomik etkilerini uluslararası...
Ayı öldüren başkana para cezası geliyor...
Ayı öldüren başkana para cezası geliyor...
Kalaşnikofla ayı öldüren belediye başkanı Salih Kara hakkında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu