kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şimdi şişme erkek devri
Şimdi şişme erkek devri
Reina'yı filan kapattınız da...
Tito Nientes

Şimdi şişme erkek devri


HABERDE şöyle deniyor: "Bir otomobilin torpido gözüne sığıyor, kendisini kullanan kadının işi bitince düğmeye dokunması yetiyor. Özellikle gece yalnız araç kullanan kadınlar onunla kendilerini güvende hissediyor." Konu şişme erkek. Bir İngiliz firması kadınların güvende hissetmeleri için geliştirmiş. Gereksiz muhabbet yok; çay yap, su getir, yemek hazır mı, bunun tuzu eksik geyikleri yok; gereksiz siyaset, memleketi kurtarma senaryoları yok; futbola filan da takılmıyor. Her kadının yanında isteyeceği, hem güvenliği sağlayan hem de sessizce oturan bir erkek. Sor yıllarda Bill Clinton ve Saddam kuklaları ve biblolarıyla başlayıp, Baba oğul Bush'ların göründüğü Dumb and Dumber tişörtlerine uzanan, acayip para yapan, yükselen bir sektör var. Buna ne isim vermek lazım bilemiyorum. Güncel siyaset promosyonları demek lazım herhalde. En son bir arkadaşıma Hizbullah tişörtü pazarlayan birilerinden e-posta gelmiş. Hizbullah militanı silueti var, bir elinde Kaleş, bir elinde bebek tutuyor. Tüm bunlar aslında bir şekilde insanın kendini ifade etmesine yarıyor herhalde, yorum yapmıyorum. Bizde ifade dedin mi kulaklar dikilir. Her Allah'ın günü lanetlediğimiz Amerikalı kendi başkanını istediği gibi eleştirmekte özgür; gruplar/şarkıcılar/ sanatçılar konsere çıkıp adama ağzına geleni söylüyor, dalga geçiyorlar. Kendilerini ifade ediyorlar. Ama bizde sıkıysa yapın bakalım Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül'le Dumb and Dumber tişörtü. Bu tahammülsüzlük öyle bir şey ki dünyanın en çirkin karikatürü bile günlerce gündemde kalıyor, mühim bir şey haline geliyor. Hatırlarsınız, şu kedili olan Valla ben bu sektöre girme konusunu ciddi ciddi düşünmeye başladım. Malzeme bol. Eylülde beklenen ekonomik krizde büyüme şansı bile var. İlk ürünlerim şunlar: Şişme 1 serisi, 'Kendini şişirerek ifade et' sloganıyla karşınızda. Toptan alımlarda indirim yapılır.

ŞİŞME REHA MUHTAR:
Kahvaltı kadınlarına özel. Konuşmuyor, yazı yazmıyor, sadece duruyor. Arzu edildiğinde bir düğmeyle sönüp çantaya giriyor. Sabah sabah Aşşk Cafe'de, Mangerie'de, House Cafe'de ve bilimum mekanlarda ciddi süksedir, lezzettir. Kredi kartlı (hesap ödeyen) versiyonu (sınırlı sayıda üretilmiştir) her olgun kadının hayali. Hanımlar! Hanım arkadaşlarınıza en iyi doğum günü hediyesidir. Kadın dergilerine promosyon da olur. Kampanya stoklarımızla sınırlıdır.

ŞİŞME CÜNEYD ZAPSU:
Başbakan için özel olarak hazırlanmış bu 'custom' model istenirse resmi makamların da gayreti ve teşvikiyle bakanlıklar, tüm dış temsilcilikler ve Yavruvatan'a da rahatlıkla pazarlanabilir (muhtemelen ihale AK bir şirkette kalır, biz o noktada saf dışı kalırız.) Durduk yerde fikir beyan etmiyor, gizli görüşme yapmıyor, rol çalmıyor. Düğmeye basıldığında istenirse dört dilde tercüme yapabiliyor, namaz saatlerini kendiliğinden haber veriyor. İşiniz bitince bir düğmeyle sönüp çantaya giriyor. Bu model özellikle seyahat boyuyla AK Partililer arasında hayli popüler olabilir.

ŞİŞME SERDAR TURGUT:
Penis, hafif uyuşturucular, rock'n roll, teknokratlar hükümeti... Zengin bir konu yelpazesinde dijital arşive sahip bu sevimli modelde, 1 gigabaytlık bellekteki tüm yazıları anında tematik olarak çağırabiliyorsunuz. Sesli komut özelliği de mevcut. "Penis" dediğinizde tak diye yazıları döküyor dijital ekranına. Konu sıkıntısı çeken gazetecinin kara gün dostu, yazı masasının vazgeçilmezi. Yazı bittikten sonra karşılıklı viski içme imkanı için bardak koyacağı da var. Sahile götürmek için özel tekerlekli oturak hediye

ŞİŞME KADİR TOPBAŞ:
Tünel kazmıyor, geçit yapmıyor, kavşak ve park düzenlemiyor, kaldırım ihalesi açmıyor. Bu modelin ekstra donanımı yok. Hiçbir şey yapmadan durarak kişiye kendini güvende hissettiriyor. Bir düğmeyle 'hızlı sönme' özelliğine sahip. Tahmin ettiğiniz gibi bir anda havasını kaybettiğinden hızla savrularak gözden kayboluyor. Bu noktada çocuklar için de eğlencedir, candır. Yüzdeki gülme efekti 'default' özellik.

ŞİŞME ZEKERİYA BEYAZ:
Göz kısmı özel tasarlanan modelde Zekeriya Hoca'yı sağa sola salladığınızda siyah göz bebekleri fırıl fırıl oynuyor. Yanaklar silikonla desteklenmiş, istendiğinde makas alınabiliyor, hanımlarımız tarafından ısırılabiliyor. 5 ayrı konuda, Ramazan'da sevişerek oruç açma da dahil, düşüncelerini söylüyor. Yeni konular internetten download edilebiliyor. Ürün skalamı Tayyip Erdoğan ve kabinenin değerli bakanlarının ve eski siyasetçilerimizin tişörtleriyle zenginleştirmek istiyorum. Bahara inşallah.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Sahil otellerinin 'Kare As'ı
 Güngören'in graffiticileri polisten kaçmıyor
 Bu orkestra barış istiyor
 Şaraplı kültür gezileri
 'Erkekler beni taklit etmeye başladı bile'
 Sokak tatlarının 'Kare As'ı
 'Televizyondan sıkılan tiyatroya gidiyor'
 Şimdi herkes kendi domatesini yetiştiriyor
 'Battal Gazi bana fikir aşılar'
 Haftanın filmleri
 Gözünüz onda olsun
 Bu aletin bir uçmadığı eksik
 Birinin hayatında melek etkisi yarattım
 Kralın ağacı, 127 yıl sonra sevindirdi
 Plajlarda en fazla izleyiciyi onlar topluyor
 Çocuklar için en iyi yerler
 Yaz mevsiminin serinletici ikramı
 Canım sıkkın, üzerime gelmeyin
 Yazlık sinema tutkunu yönetmen şiddeti sorguluyor
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
    Ajanda
  » Güncel
    Gezi
ATİLLA DORSAY
Nasıl böyle dikizci bir toplum olduk
Yaz mevsimi yavaş...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.