kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mankenler arasında lady yok
Mankenler arasında lady yok
Erkeğin de lady'si makbul!

Mankenler arasında lady yok

atv'nin yeni yarışma programı Super Lady'nin sunuculuğunu Hıncal Uluç'la beraber yapacak olan Esra Eron oldukça heyecanlı... 4 yıl önce Avrupa Güzellik Yarışması'nda 'Zarafet Güzeli' seçilen sunucu: Türkiye'de mankenler arasında 'lady' yok. Ben de bir lady değilim!.

atv'nin yeni yarışma programı 'Super Lady' İzmir elemeleri ile start aldı. Yüzlerce kişinin akın ettiği yarışmada tek tek jürinin karşısına çıkan 'lady' adayları, ilk sınavlarında oldukça heyecanlıydı... atv'de ekrana gelecek olan 'Super Lady' bugün yapılacak Antalya elemeleriyle devam edecek. FM Yapım'ın yapımcılığını üstlendiği programın sunucuları ise Esra Eron ve Hıncal Uluç... Cemil İpekçi, Gaye-Sait Sökmen ve Yonca Ebbuziya'nın jüri üyeliğini üstlendiği programda; Uluç, sunuculuğun yanında jüride de yer alacak. Oldukça heyecanlı olan diğer sunucu Eron, 4 yıl önce Avrupa Güzellik Yarışması'nda 'Zarafet Güzeli' ödülünü almıştı ancak güzel sunucu kendisinin bir 'lady' olmadığını ama Türkiye'de mankenler arasında 'lady' bulunmadığını da sözlerine ekliyor.

ZARAFET GÜZELİYDİ

* Projeyi sizden dinleyebilir miyiz?
Bu zamana kadarki formatlardan farklı bir yarışma. Yarışmacılar her hafta farklı bir formatta yarışacak. En önemlisi; bu bir mankenlik ya da güzellik yarışması değil. Güzelliğin yanında zarafet ön planda.

* Bu projede sunucu olarak seçilmenizde Avrupa'da Zarafet Güzeli seçilmenizin etkisi olmuştur... Herhalde olmuştur. Avrupa Güzellik Yarışması'nda 'Zarafet Güzeli' ödülünü almıştım. Sonuçta bu da lady'lik yarışması, burada olmam mutluluk verici. Kültür, oturma, kalkma, insan ilişkilerimden dolayı o yarışmada zarif seçilmiştim.

* Super Lady'de sizi çeken ne? Çok çok iyi bir jürimiz var. Birçok şey öğrenebileceğim insanlarla çalışmak çok önemli. Hıncal Uluç'lu bir programda sunuculuk yapmak mükemmel bir şey. Gaye Sökmen ve Sait Sökmen zaten işlerinde usta isimler. Onların dans derslerine ben de katılabilirim. Zaten Avrupa Güzellik Yarışması'nda kazandığım ödül için 'Acaba ne zaman işime yarayacak' diye düşünüyordum. Türkiye'de bu tarz şeylere çok önem verilip ön planda tutulmadığı için, ilk kez bu derecemin bana bir getirisi olduğunu hissetmek beni çok mutlu etti. Bunun dışında çok değişik bir yarışma. Lady kavramı farklı bir şey. Orada bütün kızlar prensesler gibi olacaklar. Bu yarışma bana çok romantik, sempatik ve güzel geldi.

* Yarışmanın adı Super Lady... Ama 'lady' kavramı Türk insanına çok yakın bir kavram değil aslında... Peki bu kavramın içinde neler var? Bana göre bir bayanın konuşması, giyinmesi, yemek yemesi, sosyal aktiviteleri ve sosyal çevresinin tam olması bence onun zarif olmasını getiren bir şey. Lady'lik biraz insanın içinde olan bir şey.

* Lady dendiğinde benim aklıma Türk filmlerinde, başında kitap yürümeye çalışan bayanlar ya da çatal bıcak kullanmak için cebelleşenler geliyor. Biz Türk halkı olarak 'Beni baştan yarat' tarzındaki filmleri hep sevmişizdir. Mesela dizilerde 'Bir İstanbul Masalı' buna örnekti. Çünkü her zaman dik durmak bayanları zarif gösterir. Kaba bir lady olamaz. Çatal bıçak nasıl kullanılması gerekir ya da yemek nasıl yenir? Bütün bunları bilmesi gerekir. Güzel diksiyonu olmalı, kültürlü ve okumuş bir insan olmalı. Bence bütün bu kavramları barındıran insan lady'dir.

* Bütün bunların dışında yanılmıyorsam yarışmacılara verilen eğitimler her gün atv ekranlarında yayınlanacak. Yani bir anlamda ekran başındakileri de eğiteceksiniz... Tabii ki kamptaki görüntülerin yayınlanması çok önemli. Bunları izleyen bir insan çok şey öğrenebilir. 15-16 yaşında bir genç kız izlediğinde kendine pek çok artı katabilir. Sonuçta bu sadece güzelllik üzerine kurulmuş bir yarışma değil, aynı zamanda eğitici bir yarışma. Bizim aradığımız 1.80 boyunda 90-60- 90 manken vücutlu bayanlar değil. Hiçbir kriterimiz yok. Katılanlar için çok büyük bir şans. Muhteşem ödüllerin yanı sıra dizilerde oynama fırsatını da yakalayacaklar.

ZARİF BİR TARAFIM VAR

* Peki siz iyi bir lady misiniz?
Yok canım ben lady değilim. Ben sadece zarafet ödülü aldım. Ama bu ödülü bana layık gördüklerine göre zarif bir tarafım var.

* Bu yarışma ile beraber Türkiye'de lady'lik tartışılmaya başlayacak. Sizce Türkiye'de kim lady? Oyuncu olarak söylemem gerekirse Filiz Akın'ı söylerim. Filiz Akın hem çok güzel hem çok alçak gönüllü hem de her zaman çok güzel giyinen, sosyal projelerde yer alan bir hanım. Ve bana göre çok güzel konuşuyor.

* Mankenlerden lady var mı? Yok. Mankenlerden seçmek zorunda kalsaydım Azra Akın'ı seçerdim. Sosyetik isimlerden de Oya Eczacıbaşı'nı çok beğenirim. Bence her şeyiyle bir lady.

* Sizin açınızdan baktığımızda bu herhalde en ciddi projeniz... Daha önce de sunuculuk yaptım ama böyle bir formatta, bu kadar büyük bir prodüksiyonlu yarışmayı ilk defa sunacağım. Çok heyecanlıyım ve başarılı olmak istiyorum. Sahnede zarif bir Esra Eron olacak. Bu yarışmadan alnımın akıyla çıkacağım.

MUSTAFA KIZIL MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Tanınmak istedi bana kazık attı!
 Ezo Gelin'e eş bulundu
 Artık dünyayı kurtarmayacak
 Altın Portakal'da yarışmak isteyenlerin 14 günü kaldı
 Çocuğunuz bu filmi tek başına izlemesin
 Sana layık değilim ne olur terk et beni!
 Ev sahibim iftira atıyor
 Süperstar yine çok seksiydi
 Şarkıcı olmak için evden kaçtı
 Mankenler arasında lady yok
 Pakize podyumu kıvıramadı
 Yeniden evlenmeyi düşünmüyor
 Shakira 'Ada'yı sallıyor
 Sinemaya geri dönüyor
 Jackson bir başına kaldı
 Lopez, Dallas filminden ayrıldı
 Annelik ona yaramadı
 Kıyafet uğruna satılık
 Terk ettiğine pişman etti!
 Halk Ne Diyor?
RAHŞAN GÜLŞAN
Gelme diyemedim
Sinirden kulaklarımdan dumanlar çıkacak...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Pınar'a niye inanalım ki? (2)
Daha iki hafta önce bir...
SEDA KAYA GÜLER
Bal gibi feministti...
Hıncal Uluç bunu hep yapıyor;...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Çoko kurvasanlı ıslak...
Uyuşturucu çok ama ilacı yok
Uyuşturucu çok ama ilacı yok
Avrupa'da uyuşturucu tedavisinde kullanılan ilaçların Türkiye'de...
Migren iyileşir mi?
Migren iyileşir mi?
*Uzun yıllar migren hastalığından çektim. Hayatımı tam bir...
Piştinin böylesi!
Piştinin böylesi!
21 Ağustos'ta işletmeci sevgilisi Emre Ergani ile nişanlanacak olan...
Çapkınlar ortak oldu
Çapkınlar ortak oldu
38 yaşındaki Amerikalı Suzanna Murphy ile yeni bir aşka yelken açan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.