kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ÖZKÖK’TEN BÜYÜKANIT’A: ARTIK KOYU FENERBAHÇELİLİK YOK.... Kıbrıs resepsiyonunda Büyükanıt, kendisini sigara içerken görüntülemeye çalışan kameramanlara takıldı. Özkök, Büyükanıt’a Artık koyu Fenerbahçelilik yok. Bütün takımlara eşit mesafedesin diye espri yaptı.
TSK'da Büyükanıt dönemi erken başladı
"YAŞ'ı rahatlattık"
Fanatik Fenerli ve sigara tiryakisi
Gözler diğer terfi ve ordudan ihraçlarda
Reuters: Sert ve eski ekole mensup şahin bir komutan
SMS'lerle son dakika kampanyası

Krize karşı
erken atama


Hükümet, Büyükanıt’ı Genelkurmay Başkanlığı’na atayan kararnameyi teamülden farklı olarak YAŞ’tan önce yolladı.

Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı Genelkurmay Başkanlığı'na atayan kararname, bugünkü Yüksek Askeri Şura toplantısı beklenmeden dün Bakanlar Kurulu'nda imzalandı ve Çankaya'ya yollandı. Cumhurbaşkanı Sezer de kararnameyi hiç bekletmeden aynı gün imzaladı.

TEAMÜL ASKERİ ŞURA SONUNU BEKLETMEKTİ
Köşk'ten
yapılan açıklamada Büyükanıt'ın 30 Ağustos'tan itibaren yeni Genelkurmay Başkanı olduğu duyuruldu. Teamül, kararnamenin Yüksek Askeri Şura sonunda çıkarılmasıydı. Bunun tek istisnası Özal'ın Org. Öztorun yerine Torumtay'ı atadığı 1987'de yaşanmıştı.

"PAŞA'NIN ÖNÜ KESİLECEK" SÖYLENTİLERİNE ÖNLEM
Hükümetin
Yüksek Askeri Şura boyunca olası spekülasyonların önünü kesmek istediği ve bu amaçla kararnameyi hızlandırdığı belirtiliyor. Org. Büyükanıt, yaş haddi 67 olduğu için, bu görevde dört yıl yerine iki yıl kalacak.

FANATİK FENERLİ
İstanbul Eyüp doğumlu Yaşar Büyükanıt 66 yaşında. Evli, bir çocuğu var. İki tutkusu Fenerbahçe ve sigara. Geçmişinde onu üzen olay, üvey kardeşinin, genç bir subayken cinayete kurban gitmesiydi...


TSK'da Büyükanıt dönemi erken başladı

Hükümet, teamüllerden farklı olarak, Kara Kuvvetleri Komutanı Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanlığı'na atanması kararnamesini YAŞ toplantıları başlamadan Köşk'e gönderdi, Sezer de bekletmeden imzaladı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanlığı'na atanması yolunda aylardır süren spekülasyonlar, daha Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantıları başlamadan yapılan atamayla noktalandı. Hükümet, teamüllerden farklı olarak, Orgeneral Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanı olarak atanmasına ilişkin kararnameyi, YAŞ başlamadan Çankaya Köşkü'ne gönderdi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de bekletmeden onaylayıp, tek cümlelik açıklamayla, Büyükanıt'ın 30 Ağustos'tan itibaren yeni Genelkurmay Başkanı olduğunu duyurdu.

2008'E KADAR GÖREVDE
Ankara,
dün güne sakin başlarken, öğleden sonra Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamayla hareketlendi. Dünkü Bakanlar Kurulu'nda imzaları tamamlanan Genelkurmay Başkanlığı kararnamesi, Çankaya Köşkü'nden jet hızıyla geçti. Köşk'ten yapılan açıklamada, "Genelkurmay Başkanlığı'na 30 Ağustos 2006 gününden geçerli olmak üzere Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Sayın Yaşar Büyükanıt'ın atanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı Sayın Cumhurbaşkanımızca bugün (dün) imzalanmıştır" denildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün 30 Ağustos'ta yaş haddinden emekliye ayrılmasının ardından bu göreve gelecek olan Orgeneral Büyükanıt da yaş haddi sınırında. Büyükanıt bu nedenle, görevi 4 değil, 2 yıl yürütecek ve 2008 yılında emekli olacak. Teamüllere göre, Genelkurmay Başkanlığı'na yapılan atama YAŞ sonrasına bırakılıyor. YAŞ boyunca spekülasyonların sürmesini istemeyen hükümet, toplantılar öncesinde "Paşa'nın önü kesilecek" iddialarına son vermek için kararnameyi daha önce Köşk'e göndermeyi tercih etti.

TEK İSTİSNA TORUMTAY
Bugün başlayacak YAŞ toplantıları 4 Ağustos'ta sona erecek. Diğer atama ve terfilerin Çankaya Köşkü'ne, geçmiş yıllarda olduğu gibi YAŞ'ın son günü sunulması bekleniyor. Org. Büyükanıt'tan önce, Org. Necip Torumtay'ın da Genelkurmay Başkanlığı kararnamesi da, YAŞ öncesi Bakanlar Kurulu'ndan geçerek dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından imzalanmıştı. 1987 yılında Genelkurmay Başkanlığı'na Org. Necdet Öztorun'un atanması öngörülürken, dönemin Başbakanı Turgut Özal Öztorun'un kararnamesini imzalamamış, yerine Org. Torumtay getirilmişti.

ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 'Spekülasyon çıkaranlar bugün mahçup olmalı'
 'Acılardan, gücü elinde bulunduran sorumlu'
 Başbakan Erdoğan "kan emici kene" karikatürünü affetmedi
 MHP'de büyük ihraç başlıyor
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Bir Emirgan çocuğu
Dün sabah, cep telefonuma gelen...
MUHARREM SARIKAYA
"Tepki birikimi patlaması..."
Ordu'da önceki gün 100 bin...
YAVUZ DONAT
Başbakan'a mektup
Geçen hafta Çanakkale'nin Çan...
Yoldaki kum kaza yaptırdı
Beşiktaş'ta motosikletli iki genç, şerit değiştirirken kaza geçirip,...
Yangın havuzu anne ve 2 çocuğa mezar oldu
Denizli'de yangın söndürme havuzuna giren çocuğu kurtarmak isteyen...
Büyük kaçış
Büyük kaçış
İsrail'in Kana'daki katliamından sonra halk "can" derdine düşünce...
CIA'ye çalışan Türk kim?
CIA'ye çalışan Türk kim?
1986-1989 döneminde CIA'nın İstanbul'daki ofisinde Şef Yardımcısı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu