kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Ozyilmazel @ SABAH
SMS:
4122-AYSE MESAJ
 
Sinema bileti mazi oldu
Nasıl yani?
Korku tüneli

Sinema bileti mazi oldu

İfil ifil gezelim, sokakta yemek yiyelim, dergi-kitap alıverelim, e hadi Kanyon'a gidip cumartesi akşamını şenlendirelim. Levent'in arka sokaklarında dönüp dolaşma faslından sonra çok şükür Kanyon'a vardık. Kapıdaki güvenlik görevlileri nasıl ciddi nasıl ciddi, sanırsınız alışveriş merkezine değil NASA'ya geldik yani. Önce yemek yiyelim. Şu Japon eriştesi yapan Wagamama baştan pas. Neden? Denedik, sevmedik de ondan. Hem bakıyorum kapısından yürüyen merdivenlere dek uzanan kuyruklar da bitmiş mi ne? Masa bulmak için yarım saat dikilen müşteriler nerde? Şeytan aldı götürdü mü acaba? Başka ne mama var? Sushico, Konyalı, McDonald's falan filan. Aaa! Gözlerime inanamıyorum! Açmaz açmaz dediniz açmış işte. Kanyon'un sineması, Mars sinemaları açılmış... (Hani G-Mall'dakinden) Hemen koşup içeri dalıyorum. Püfür püfür klima, üstünde mor renkte filmler ve seanslar yazan panolar dört bir yanda. Camsız gişeler solda.

DOKUZ SALON VAR
"Ay gişeci insan, ne zaman açtınız ne zaman?" İki hafta olmuş. Yemekten sonra bir filme girelim, salonları deneyelim istiyorum. Bakalım bu kış rüzgardan uçacak mıyız, uçmayacak mıyız belli olmayan Kanyon'un, sinemalarına dadanacak mıyız? Vizyon'da 'Superman' vaaaar, 'Karayip Korsanları' vaar, varoğlu var. Benimki tutturdu 'Angela'ya gidelim diye. "N'olur yapma, siyah-beyaz filmle cumartesi gecesi ateşime turp suyu sıkma. Hem sinema yazarımız Atilla Dorsay da filme çocuksu demiş, beğenmemiş" diyorum; dinletemiyorum. Num Num'da salata otlamanın ardından hedefimiz 'Angel-a.' Bir kere fuaye alanı çok geniş ve sinema bölümü iki katlı. Dokuz tane salon var. Bizimki altıncı salon olduğundan yürüyen merdivenlerle yukarı çıkıyoruz. Salonu kontrol etmek için "Tatlım biletler nerede?" diye soruyorum, bana bir kağıt uzatıyor. Hayatım o bilet değil, fiş! Hoppa, fiş miş değil, resmen biletmiş. İster bir kişi gidin, ister on bildiğiniz alışveriş fişi misali, bir kağıtta toplanıyor hepinizin bileti. Salon kapısındaki ekrana barkot okutuluyor, içeri giriliyor.

'ANGEL-A' HARİKA!
Teknolojiymiş! Şimdi sevgilisiyle ilk sinema biletlerini 'bir sana bir bana' usulü bölüp, saklayan gönüller ne edecek? Ayrılığın ardından sinema biletine bakıp bakıp kim iç çekecek? Kim bilet biriktirecek? Neyse, bir sinema seyircisi olarak fikrimi sorarsanız; (Sorun, sorun) salon güzel, perde kocaman, koltuklar tahminimce ergonomik cinsinden, fuaye alanındaki kırmızı koltuklar pek rahat, tuvaletler çok şık. Biz Kanyon sinemasına bayıldık. Filme gelince; Atilla Dorsay çok çocukça bulsa da gözümü kırpmadan izlediğimi, 1,80'lik insan mı yaratık mı belli olmayan fıstık Rie Rasmussen'in masum yüzüne hayran olduğumu. Erkek kahraman Jamel Debbouze'nin zeytin gözlerine vurulduğumu. Gelmiş geçmiş tüm melekli filmler içinde en çok 'Angel-a'yı tuttuğumu, her sahnesini ayrı ayrı sevdiğimi çiziktirmek isterim. Ben de sizin gözünüzde çocuk mu sayılırım Atilla Abi, orasını bilmiyorum tabii.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Gerçeklerin er meydanı; Açıkbüfe   / 28-07-2006
 Demet evli Yalın partili   / 26-07-2006
 Türkbükü'ne gidelim hani benim Isabelle'im?   / 24-07-2006
 Gizli partisi konseri solladı   / 14-07-2006
 Sean Paul'ü Helin mi kaçırdı?   / 12-07-2006
 Poseidon'dan kaçan Cadde'ye tutulur   / 10-07-2006
 Butik otel üstü Alaçatı   / 07-07-2006
 Güzide geçer Yeşim bakar...   / 05-07-2006
 Bikkini Adası patladı!   / 03-07-2006
 Doyamadık baka baka işte Paul Anka!   / 30-06-2006
AYŞE ÖZYILMAZEL
Sinema bileti mazi oldu
İfil ifil gezelim, sokakta yemek...
HAKAN & UTKU
Havaya silah sıkanlarla mücadele
Silahın icat olması ve...
AYŞE TÜTER
Çilekli sarma
Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın,...
Yeni nesil bekaret yaşını 12'ye düşürdü
Yeni nesil bekaret yaşını 12'ye düşürdü
Uğruna cinayetler bile işlenen bekaret, yeni kuşak için tabu olmaktan...
MS hastaları tatil için sonbaharı bekleyin
MS hastaları tatil için sonbaharı bekleyin
Dünyada milyonlarca insanın yakalandığı, kesin tedavisi olmayan MS...
Sosyete Göcek'e demirledi!
Sosyete Göcek'e demirledi!
İstanbul cemiyet hayatının ağır topları, hafta sonu Belma Simavi'nin...
İkisi de teselliyi club81'de buldu!
İkisi de teselliyi club81'de buldu!
Birlikteliklerini geçen hafta bitiren Pınar Altuğ ile Tony...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.