kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Top modelliği bırak Tuğba bence model bile değil!
Top modelliği bırak Tuğba bence model bile değil!
Hıncalım'ın top model adayları
İnanamıyorum!
AYŞE: Top 5
HINCAL: Top 5

Top modelliği bırak Tuğba bence model bile değil!

Popstar', 'Dans Star', 'Oryantal Star' derken, şimdi de 'Top Model' yarışması başladı. Deniz Akkaya, Cengiz Abazoğlu, Uğurkan Erez ve Armağan Çağlayan jüride; yarışmada tartışılan konular da gündemin baş köşesinde! Kısa boyu ve çarpık bacaklarıyla Kate Moss dünya çapında top model olurken, yarışmada "Çarpık bacaklı top model olmaz" diye çıtır kızların kalbi kırılıyor. 15 yaşındaki manken adaylarına "Göğsün küçük, kalçan geniş" eleştirileriyle, estetik ameliyat öneriliyor. Ve asıl tartışma "Magazinde yer almadan top model olunur mu, olunmaz mı?"dan patlıyor. Bu pazar konumuz bunlardan oluşuyor. Hadi başlayalım...

* AYŞE: Hıncalım top model kimdir? Nasıl top model olunur? Kafamız karıştı yaniii! HINCAL: Top model olunmaz, böyle bir top model olma yolu yok!

* Top model doğulur mu yani? Yani 'Ben karar verdim doktor olacağım' dersin ve olursun. Ama 'Ben top model olacağım' diye bir şey yok! Top modellik 'oluşur' ve bütün dünya seni kabul eder. Cindy Crawford'u ya da Naomi'yi kim top model yaptı? Bunlar top model olduklarını kabul ettirdiler.

'CINDY'Yİ KİMSE İNKÂR EDEMEZ'

* Peki top model olduğunu nasıl kabul ettireceksin? Çünkü birçok güzel kadın var ama on tane top model var.
Birçok neden var; güzellik, etkileyici olmak, elbise taşımak, aranır olmak, en büyük firmalar tarafından paylaşılamamak... Bunlar bir araya geldiği zaman top modellik bir sihir gibi oluşur. 'Top model Cindy Crawford' dediğin zaman da kimse itiraz etmez.

* Yarışmada Armağan Çağlayan "Top model olmak için magazin basınında yer almak şart" diyor. Deniz Akkaya da "Hayır, yabancı dergilere kapak olmak, ünlü modacıların defilelerinde yer almak şart" ve "Tuğba Özay top model değildir" diyor. Tuğba Özay model bile değil bana sorarsan. Ben herhangi bir firmanın sahibi olsam; Tuğba Özay'ı defilelerimde tanıtımlarımda, kataloglarımda kullanmam. Bırak top modelliğini, modelliğine bile itirazım var.

* Neden? Bacaklarının arasına karpuz koyup resim çektiren birisi benim için bitmiştir.

* Tuğba bu yüzden mi model bile olamaz sizce? Tabii... Sen Cindy Crawford'u üstü çıplak, bacaklarının arasında kıpkırmızı ortadan açılmış bir karpuzla düşünebiliyor musun? Bu ne bu? Bu resim ne? Bacakları açık çıplak çektirseydi çok daha anlamlı olabilirdi.

'BUNU BANA ANLATMASIN'

* Tuğba Özay, Deniz Akkaya'nın sözlerine "Ben Türkiye'de en çok çalışan mankenlerden biriyim" diye cevap verdi...
En çok çalışan manken olması bir şey ifade etmez. İş almak için mankenlerin hangi yöntemleri kullandığı bilinir. Mafya sevgilisi de var. Bunu bana anlatmasın.

* Tuğba "BBC'den gelip benimle Türkiye'nin top modeli olarak röportaj yaptılar, dünya standardında kataloğum var" da diyor... Çekim yapabilirler. Hangi uluslararası firma, hangi marka Tuğba'yı defilesine çıkarttı?

* Bilmiyorum, görmedim! Türkiye'de dışarıdan teklif alan mankenlerin sayısı belli. Onlar da top model falan değil, sadece model! Sayıları da beşi geçmez.

* Top model olmak için magazinel olmak şart mı? Bence şart! Çünkü medyada görmediğim mankenin nasıl top model olduğu kanısına varabilirim ki? Tabii, medyatik olmazsan nasıl dünya senin varlığından haberdar olacak? Gazeteler, dergiler, televizyonlar hepsinde yer almalı. Dünyada milyonla manken var ama dergiler kapaklarına kaçını çıkarıyor?

* Bazen de dergi kapağına çıkan top model olmayabiliyor... Benim favori top modelim Tülin Şahin. Sizce Türkiye'nin top modelleri kimler? Dışarıdan teklif alanlardan bir tanesi Nihan Akkuş. Escada'dan teklif aldı. Bana sorarsanız hakikaten Avrupa'da top model olma adayıydı ama bıraktı, başka şeyleri tercih etti. Kimse bir şey diyemez.

* Tülin de yurtdışında çalışıyor... Gördün mü bir Avrupa dergisinde?

* Gördüm... Ralp Lauren'in billboardlarında bile gördüm. Top model diye yazıyor mu altında?

* Valla yabancı firmalarla en çok çalışan modelimiz. Benim top model dememle top model olmaz. Ajda Pekkan'a biz süperstar dedik, dünyada star diye adı geçti mi?

* Geçmedi de ben sizin Türkiye'deki top modellerinizi sormuştum... Türkiye'de top model dersen, benim adaylarımın bir numarası; Tuğçe Güder. Muhteşem bir kız. Bir top modelde olabilecek tüm özelliklere sahip. Ama Türk medyası nedense bu kızla değil, bacak arasına karpuz koyanla meşgul.

* Tuğçe Güder bir numara, ya iki? Devamını aklıma geldiği sırayla söylüyorum ama Tuğçe bir numara. Güzide Duran önemli bir isimdi benim için fakat Pierre Cardin defilesinde eli memesinde dolaşmasıyla sihrini kaybetti. Top model 'ben transparan gözükmem' dediği anda biter benim için.

* Başka? Başka? Tuğçe Kazaz çok iyi olabilir fakat çok dengesiz bir yaşamı var. Keyfine göre takılıyor ve günleri de geçiyor.

* Kate Moss'un da çok dengesiz bir yaşamı var. Kokain çekerken fotoğrafları bile yayınlandı! Naomi de önüne geleni pataklıyor. Ama modelliğinden ödün vermiyor. Tuğçe kafasına göre takılıyor, önce mesleğine takılmalı. Cansu Dere sevmiyor, sevse top model olacak. Ama ruhsuz ve çoğu zaman 'Bir an evvel gitsem' diye bakıyor podyumda. Varlığını hissettirmiyor, yürürken orada değil. Top modelin olduğu defilede gözün kapıda olacak; ne zaman çıkacak diye!

* Tuğçe dedik, Güzide dedik, Cansu dedik... Ece Sükan! Çok iyi olabilirdi...

* O moda editörlüğüyle ilgileniyor galiba. Hedefi büyük değil gibi geliyor bana. Bunlar podyuma çıksınlar, üç beş kuruş kazansınlar, etraflarında hayran çevresi oluşsun, bu çevreden iyi flörtler seçsinler...

* Bir mankenin hedefinin büyük olduğunu nasıl anlayacağız? Yurtdışına gitmek için mi uğraşmalı? Hedef bu; "Ben top model olacağım arkadaş" diyeceksin ve bütün yaşam planını ona göre düzenleyeceksin. Çoğu modelliği araç olarak kullanıyor... Popüler olmak için, koca bulmak için, zengin olmak için, şarkıcı olmak için. Mankenliği hepsi aşağılık ve geçici bir meslek olarak görüp, ciddiye almıyorlar. Başka kim vardı top model? Tülin'le Nihan'ı da söyledik.

* Deniz Akkaya top model miydi peki? Hayır. Deniz Akkaya sansasyonel yaşamıyla, üstelik yapılan şovu da çalan biri. Yani Deniz Akkaya'nın katıldığı defileden sonra medyayı izleyin; açın bakalım Cengiz Abazoğlu'nu mu yazıyorlar, Deniz Akkaya'yı mı?

'AŞAĞILIK KONUŞMALAR...'

* Yarışmaya katılan genç kızlara "Memen büyük git ufalt", "Kalçan geniş yağlarını aldırt" diyorlar. Gencecik kızlara estetik öneriyorlar. Bence yanlış.
Birini manken yapacaksan eğitimini 13-14 yaşlarında başlatacaksın, mankenlik istiyorsan eğitimi bu yaşta başlar.

* Elite Model gibi... Evet, dünyanın her yerinde bu tip yarışmalar yapılıyor buna itirazım yok.

* Ameliyat önerilerine? Onun ötesindeki konuşmalar; Türk televizyoncularının reyting almak için yaptıkları aşağılık konuşmalar! Ama bu o programın kusuru değil. Reyting uğruna her türlü aşağılık işler yapılıyor ve denetleyen bir mekanizma yok!

* Ve iş bu boyutlara kadar varıyor. Çocuklar güzellik uğruna estetik ameliyata teşvik ediliyorlar. Türkiye'de çoluk çocuğa söylenmeyecek her şey söyleniyor. Çocuklara kötü örnek her türlü programda var.

AYŞE & HINCAL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Top modelliği bırak Tuğba bence model bile değil!
 Kiloları verdim kapılar açılıyor
 Kortlar podyuma dönüştü
 Kate'in yokluğunda oyuncak bebeğine sarılıyor
 Ufukta evlilik görünmüyor
 Oğlu için ninni besteledi
 Sıcaktan hastanelik oldu
 Havada aşk kokusu var
SEDA KAYA GÜLER
Hoş ama boş bir kadın!
Fatih Aksoy demiş ki; "Sosyal...
Işıl ışıl bir cilt için somon sağlıklı saçlara yengeç
Işıl ışıl bir cilt için somon sağlıklı saçlara yengeç
Pırıl pırıl saçlar ve ışıldayan gözler için yalnızca pahalı...
Dr. Ali Kerim Diler: Hayatı genç kalan ellerinizle tutun
Dr. Ali Kerim Diler: Hayatı genç kalan ellerinizle tutun
Karşı cinsin ilk neresine bakarsınız?' sorusuna verilen cevaplarda,...
İstanbul geceleri kan ağlıyor!
İstanbul geceleri kan ağlıyor!
İstanbul geceleri geleneksel yaz rehavetine girdi. Bir elin...
Lacivertin gizemi
Lacivertin gizemi
MODA POLİSİ
Leyla-Çebi-Hakkı Talu'nun düğününde gördüğüm...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.