kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İsrail bombalıyor çocuklar ölüyor
Lübnan Başbakanı Sinyora Rice ile görüşmesini iptal etti
Lübnan Devlet Başkanı Lahud: Katliamdan ABD sorumlu
Saldırıya dünya tepkili
İsrail Lübnan'a kara harekatını genişletti

İsrail bombalıyor çocuklar ölüyor

İsrail uçakları Lübnan'ın Kana kasabasını vurdu. Olayda en az 22'si çocuk 55 kişi öldü.

Ölenlerin 22'sinin çocuk olduğu belirtilirken, bölgede yıkılan binaların kalıntıları arasından sürekli cesetler çıkarılıyor. Gece boyunca, sınırın Lübnan tarafındaki Kana kasabasına 50'den fazla füze fırlattığı bildirilen İsrail ordusunun, Kana'daki birçok evi yerle bir ettiği bildirildi.

Sivillerin toplu olarak saklandığı bir binanın vurulması sonucu, enkaz altından çıkarılan ölülerin sayısı 22'si çocuk olmak üzere 55'i geçti. El Cezire televizyonu, kalıntıların altından çoğu çocuk ve sivillere ait cesetlerin çıkarılmasını naklen ve iki saatten fazla süren canlı yayınıyla ekranlara getiriyor. Kana'da vurulan bölgedeki birçok evin ve evlerin yakınındaki caminin tümüyle yerle bir olduğu gözlendi.

Yıkıntıların
arasından sağ kurtulanlar, kasabada Hizbullah gerillalarının bulunmadığını, zaten bölgeden birçok kişinin göç ettiğini, kalanların da binalarda saklanmaya çalıştığını belirttiler. Saldırıya uğrayan ve sivillerin toplu halde saklandığı binalarda 100'den fazla kişi bulunduğu öne sürülüyor.

İsrail ordusu, saldırıyı doğrularken, ordudan bir yetkili, Yediot Ahronot'un internet sitesine yaptığı açıklamada, bu bölgenin İsrail'inkuzeyindeki kentlerinden Nahariye'ye yönelen Hizbullah'ın Katyuşa füzelerinin fırlatılma bölgesi olduğunu, gerillaların, İsrail'e bölgeden füze saldırısı gerçekleştirdikten sonra, köydeki binalara kaçtıklarını öne sürdü. ''Biz, diğerleri gibi, bu köyü de biliyoruz. Siviller terk etmişti. Terk etmeleri için halka uyarılar yapılmıştı'' dedi.

Hizbullah'ın El Manar televizyonu da yayımladığı bir haberde, Hizbullah'ın sınır boyunca İsrail birliklerinin bulunduğu yerleri bombaladığını öne sürdü.
El Manar, Hizbullah gerillalarıyla İsrail askerleri arasında, Tayyibe bölgesi olarak adlandırılan ve sınırdan 3-4 kilometre içerideki alanda çatışmalar çıktığını duyurdu. Dün Bint Cbel'deki çatışmalar sırasında 6 İsrailli askerin yaralandığı, 26 Hizbullah gerillasının da öldürüldüğünü belirtilmişti.

LÜBNAN'DA 19 GÜNDE 750 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail'in Lübnan'da sürdürdüğü hava vekara saldırılarında, 19 günde 750 kişinin öldüğü bildirildi.Lübnan Sağlık Bakanı Muhammed Halife, ölü sayısının 750'ye ulaştığını kaydetti.İsrail'in bugün Kana'da düzenlediği saldırıda, 22'si çocuk 55 kişiölmüştü.

KARA HAREKATI

Bu arada, İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyine yeni bir kara harekatı için hazırlandığı kaydedildi.

İsrail medyası, ordunun, Bint Cbel'deki operasyonlarını tamamlayıp, cumartesi günü birliklerin çoğunluğunun Bint Cbel'den çekilmesinin ardından, yeni bir kara harekatına hazırlandığını bildirdi.

İKÖ: BOMBARDIMAN SAVAŞ SUÇU

İslam Konferansı Örgütü (İKÖ), İsrail'in Lübnan'daki Kana kasabasına düzenlediği saldırıları ''savaş suçu'' olarak niteleyerek, Lübnan'da ateşkes sağlanması için BM'yi ''acilen'' harekete geçmeye çağırdı.

İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, yayımladığı bildiride, ''İsrail'in bu katliamı bir savaş suçudur. Bu olay, İsrail'in uluslararası yasaları ve savaş zamanında sivillerin korunmasıyla ilgili 4. Cenevre Sözleşmesini tanımadığını göstermektedir'' dedi.

İhsanoğlu, BM Güvenlik Konseyini ''İsrail saldırganlığını sona erdirecek ve ateşkes ilan edecek bir karar için acilen harekete geçmeye'' çağırdı.

İKÖ Genel Sekreteri, Güvenlik Konseyine, ''Lübnan halkını İsrail zorbalığından korumak için gerekli önlemleri alması'' çağrısında da bulundu.

SURİYE DEVLET BAŞKANI ESAD İSRAİL'İN ''DEVLET TERÖRİZMİNİ'' KINADI

Bu arada, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad da İsrail'in Kana bombardımanını kınadı.Sana ajansının bildirdiğine göre, Esad, Lübnan Devlet Başkanı EmilLahud ile yaptığı telefon görüşmesinde, ''bu olaydan dolayı duyduğu şok ve üzüntüyü'' dile getirdi. Kana'daki ''korkunç kıyımı'' kınayan Esad, İsrail'i ''devlet terörizmi'' uygulamakla suçladı.Esad, Suriye halkının Lübnan'a destek ve yardıma hazır olduğunu dabelirtti.

Lahud da, Esad'a ''samimi duydularından ve on binlerce Lübnanlıyı kabul etmek için gösterdiği çabadan ötürü'' teşekkür etti.

BEYAZ SARAY'DAN İSRAİL'E UYARI

Beyaz Saray, Lübnan'a saldırılarını sürdüren İsrail'i sivil kayıplar konusunda uyardı.

Beyaz Saray'dan İsrail'in Lübnan'ın Kana kasabasını bombalamasınınardından yapılan açıklamada, 55 kişinin öldüğü Kana trajedisinin, sivil kayıplardan kaçınılması yönünde İsrail'in elinden gelen çabayı göstermesi gerekliliğini ortaya koyduğu belirtildi. Amerikan yönetimi, bölgede acilen ateşkese sağlanması yönünde bir kez daha çağrıda bulunmadı.

Açıklamada, bölgede bulunan Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın yakın zaman içinde kalıcı barışın sağlanması koşullarını oluşturmaya çalıştığı kaydedildi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 BM Güvenlik Konseyi acil olarak toplandı
 Endonezya'da 5.6'lık deprem
 Tacikistan'da deprem: 3 ölü
 Türk doktor emaille 40 hastayı kurtardı
 Çekilme beklenirken ABD asker artırıyor
 BM, İran'a sadece bir aylık süre tanıdı
 Alkol 'yoldan' çıkardı...
 Sıcaklar etobur yapacak
 İsrailli Bakan'a "taciz yasağı"
 Müslüman kadına evde 'dini tedavi'
 AIDS bağırsakta gizleniyor
 Beyin tümörüne akrep zehri ümidi
 Kırılan kemiklere kök hücre tedavisi
 Tazeliğini etiketten anla
 Paris sahili üstsüze kapalı
 Gerçek "iki yüzlü" kedi
 Bodrum Ege'nin St. Tropez'i
SOLİ ÖZEL
Şiddetin sınırı
Şiddetin ayrı bir şehveti olduğu doğru.
Gurbette süper derbi
Gurbette süper derbi
2005-06 Süper Lig şampiyonu Galatasaray ve Türkiye Kupası sahibi...
Tigana: Bu kez biz yeneceğiz
Tigana: Bu kez biz yeneceğiz
Geçen sezon G.Saray'a iki kez kaybettiklerini söyleyen Beşiktaş'ın...
MHP İl Başkanı'ndan Baykal'a övgüler
MHP İl Başkanı'ndan Baykal'a övgüler
Baykal'ı karşılayan MHP İl Başkanı Karakuş, "Altı oktan birisi...
PKK'yı dağdan indirme planı
PKK'yı bitirmek amacıyla uygulamaya konan bu en kapsamlı proje ile...
Kışlada kazan patladı: 4 şehit
Van'da Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Kışlası'nda buhar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu