kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Konservatuvar star çıkarmaz
Konservatuvar star çıkarmaz
Oyunculuk hayalimiz burada bir adım daha ileri gidiyor
Özel hayatım niye merak edilsin?

Konservatuvar star çıkarmaz

Med Yapım'ın patronu Fatih Aksoy, starlık kavramına ilişkin düşüncelerini anlattı. Keremcem'in 10 yılın starı olduğunu söyleyen Aksoy'a göre iyi eğitimli biri star olamaz.

Şu sıralar evliliğiyle gündeme gelen Fatih Aksoy'un da bir okulu var. Hatta Aksoy'un tiyatrocu Haldun Dormen'le birlikte temellerini attığı Med Akademi adlı okul geçtiğimiz günlerde ilk mezunlarını verdi. 14 kişinin mezun olduğu akademiden seçilen beş oyuncu, Fatih Aksoy tarafından Med Yapım'ın kadrosuna alındı. Bu gençler önümüzdeki sezon şirket tarafından hazırlanan dizilerde rol alacak. Biz de Aksoy ile yeni oyuncularını ve projelerini konuştuk...

* İlk mezunlarınızı verdiniz. Onları nasıl buluyorsunuz? Bu seçtiğimiz arkadaşlar Haldun Abi'nin yönettiği bir oyunda oynadılar ve çok iyi bir performans sergilediler. Ben oyunculuğun öğrenilebilir bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bu tür okullar böyle yetenekli insanların, yeteneklerini nasıl kullanabileceğini gösterir. Bu beş arkadaş Med Yapım'ın yapacağı işlerde yer alacak. Küçük rollerden söz etmiyorum, başrol oynayabilecek durumdalar. Büyük bir star olmak 10 binde bir ihtimal. Bunu en son Hülya Avşar başardı.

* Sektörde yeni yüzlere ihtiyaç var mı? Dünyada müzik ve televizyon sektörü yeni yüzler üzerine kurulu. Aslolan oyunculuk, iyi şarkı söylemek falan değil. İyi şarkı söyleyen çok kişi var ama aynı şeyi 10 yıl boyunca satamazsınız seyirciye. Çünkü sıkılıyorlar. Bir bu seneki Oscar ödül törenine, bir de başka ödül törenlerine bakın... Adını duymadığınız kişiler ödül kazanıyor. İnsanlar yeni birilerini keşfetmeyi çok seviyorlar. Bizim buradaki işimiz beş star bulalım, onun üzerinde çalışalım değil. Yeni insanlarda var olan yetenekleri ortaya çıkarmamız gerekiyor. Her elimizi attığımız kişi de kıyamet koparmaz ama geçen sene Keremcem'le bir dizi yaptık, herkes ona bayılıyor. Keremcem önümüzdeki 10 yılın starıdır bence.

* Star olmanın sırrı nedir? Bir sırrı var ama ne olduğunu bilmiyorum. Ama eğitimle hiç ilgisi olmadığını biliyorum. Eğitim yalnızca kaybolmamanızı engeller yoksa konservatuvarlar star yetiştirmez. Çoğunlukla starlar konservatuvar eğitiminden geçmiş insanlar değildir. Çünkü onlar çok iyi eğitim almamışlardır. Zor koşullara rağmen yaşamış, ölmeleri beklenirken ölmemişlerdir. Onların özellikleri toplumda aranan ve istenen özelliklerdir. Bizim özlediğimiz şeyler Okan Bayülgen çıktığında, Beyazıt Öztürk ve Cem Yılmaz çıktığında başka başka şeylerdi. Tarkan star olduğunda ve Keremcem'de başka bir özlem yaşadık. Toplumların ihtiyaçları değişiyor. Herkes kendisi gibi olmalı çünkü hiçbir taklit star olamaz.

* Yeni sezonda hangi tür diziler rağbet görecek? Bu sene kent dizilerinin daha iyi sonuçlar vereceğini düşünüyorum. Köy ve ağa dizileri ortadan kalkacak demek yanlış olur. Televizyon modadır. Bir dönem yarışma programları, bir dönem sit-com moda olur. Köy dizileri giderek azalıyor.

* Akademi dışında başka projeleriniz var mı? Doğu Avrupa, televizyonculuk açısından Türkiye'den çok geri. Orada oturup televizyon seyretmeye kalksanız çok sıkılırsınız. Romanya, Bulgaristan, Polonya ve Macaristan televizyonculuk açısından bizden çok gerideler. İlk etapta Romanya, Ukrayna ve Bulgaristan ardından da Polonya ve Çek Cumhuriyeti'nde yapım şirketleri kuruyorum. O ülkeler için televizyon programları yapacağım. Med Yapım'ın şubeleri olacak. O ülkenin standartları ve beğenisinde programlar yapacağım. Bu ay içinde şirketler kurulmuş olacak.

SONAT BAHAR HABER MERKEZİ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Konservatuvar star çıkarmaz
 Minik Serçe'nin tercihi Yeşim Salkım
 Yeşilçam, Hollywood'un pabucunu dama atacak!
 Tüketim çılgınlığına karşı freeganizm
 Kaşipeği anlatan en güzel desen
 Frank Sinatra'nın zamanı
 Tıpkısının aynısı
 İşsiz kaldılar binlerce kadına umut oldular
 Gümbet sahilleri güzel kızlarla kaynıyor
 Türk damadı alıp Japonya'ya götürecek
 Çocukça serinlik
Nakil diyaliz hastasının ömrünü üç kat uzatır
Nakil diyaliz hastasının ömrünü üç kat uzatır
En iyi diyaliz yöntemi bile bir böbreğin yaptığı işin ancak yedide...
Haklı olmak mı, mutlu olmak mı?
Haklı olmak mı, mutlu olmak mı?
Kendinize soracağınız en önemli sorulardan biri; 'Haklı mı olmak...
Popom patlarsa yine yaptırırım!
Popom patlarsa yine yaptırırım!
Kendisini 'Türkiye'nin en seksi kadını' ilan eden şarkıcımanken Aysu...
Yeni rolü problemli
Yeni rolü problemli
'Dün Gece Bir Rüya Gördüm' adlı filmdeki çıplak sahneleriyle...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.