kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Sabah Çocuk
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Zapsu 'Onlar istedi' dedi, elçiler yalanladı
Yaptığı kayıtdışı siyasettir
Gül'ün yerine atanmalı

Elçiler de yalanladı

Zapsu'nun elçilerle temasında randevuyu elçilerin değil bizzat Zapsu'nun istediği ortaya çıktı.

Başbakan'ın danışmanı Cüneyd Zapsu'nun "Gölge Dışişleri Bakanı" gibi ABD, İngiltere, Almanya ve İsrail büyükelçileriyle görüşmesi büyük yankı yarattı. Erdoğan "Görüşmeleri kişisel" derken, Dışişleri "Basından öğrendik" açıklaması yaptı. Görüşme talebinin de Zapsu'dan geldiği öğrenildi. Zapsu ise bunun tam tersini söylemişti.

Zapsu 'Onlar istedi' dedi, elçiler yalanladı

Başbakan'ın danışmanı Zapsu, büyükelçilerle temasları tepki çekince "Talep onlardan geldi" demişti, ancak büyükelçiler "Görüşmeyi Zapsu istedi" dedi.

Başbakan'ın danışmanı Cüneyd Zapsu'nun iki gündür Ankara'da "gölge dışişleri bakanı" olarak anılmasına neden olan diplomatik temaslarının yarattığı kargaşa sürüyor. BM'nin terör listesinde yer alan Suudi işadamı Yasin El Kadı ile ortaklığı nedeniyle hedef gösterilirken Başbakan'ın sahip çıktığı Zapsu'nun "gizli" diplomatik temasları, Ankara'da rahatsızlık yarattı. Bakan Gül önceki gün İngiltere'de temaslarını sürdürürken, Zapsu'nun Ankara'da ABD, İngiltere, Almanya büyükelçileri ve İsrail Büyükelçiliği yetkilisiyle biraraya gelmesinden habersiz olduğu öğrenildi. Yakın çevresi Zapsu'nun Dışişleri Müsteşarı Ali Tuygan ile Başbakan'ın çevresini, temaslarıyla ilgili önceden bilgilendirdiğini iddia ediyor. Dışişleri kaynakları ise, hem Gül hem de Başbakan'ın, Zapsu'nun temaslarının gerçekleşme ve basına yansıtılma biçiminden rahatsız olduğunu belirtiyor. Gül'ün önceki gece geç saatlerde Ankara'ya geldiği ve hemen yakın çevresinden Zapsu'nun temasları hakkında ayrıntı istediği öğrenildi. Bu arada, Zapsu tepkilere karşı "Görüşme talebi büyükelçilerden geldi" derken, büyükelçiler bunu doğrulamadı. Talebin Zapsu'dan geldiğini belirten büyükelçiler, diğer görüşmelerden haberdar olmadıklarını söylediler. Sadece İsrail Büyükelçiliği müsteşarı Emmanuel Nahshon'ın Ankara'daki görevinden ayrılacak olması nedeniyle, görüşmek istediği belirtildi.

TEMASLARI
DÜN DE SÜRDÜ
Zapsu tepkilere rağmen dün de AK Parti Genel Merkezi'nde AB Dönem Başkanı Finlandiya Büyükelçisi Maria Serenius'u ağırladı. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Serenius, Türkiye-AB ilişkilerini ele aldıklarını söyledi. Büyükelçi, görüşmede El-Kaide ve diğer terör organizasyonlarına ilişkin konuların ele alınıp alınmadığı yönündeki soruya da "Bütün genel konuları el aldık, ama ana gündem maddesi Türkiye-AB ilişkileriydi. Normal bir görüşmeydi" yanıtı verdi.

GÜL: BOŞ VERİN BU İŞLERİ
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tan, dün Zapsu'nun temaslarından haberleri olup olmadığını soran gazetecilere "Haberimiz var elbette, ancak, basından takip edebildiğimiz kadarıyla" yanıtını verdi. Sözcü Tan'ın bu açıklamasının ardından, TBMM Camii'nde cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül "Namık Bey, bizim adımıza konuşmuştur. Boş verin bu işleri" demekle yetindi.

BAŞBAKAN: BİLEMİYORUM
El Kadı nedeniyle hedef gösterilmesi sırasında Zapsu'ya sahip çıkan Başbakan Tayyip Erdoğan ise, KKTC'de gazetecilerin soruları üzerine, Zapsu'nun büyükelçileriyle görüşmeleri için "Bilemiyorum, o kendi kişisel görüşmeleri olabilir" dedi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de, Zapsu'yla ilgili "gölge bakan" yorumlarına şu karşılığı verdi: "Bir tek Dışişleri Bakanı vardır. O da Sayın Gül'dür. Başka Dışişleri Bakanı yoktur, gölge dahi olsa! Zapsu'nun kiminle, ne zaman görüşeceğini ben bilemem. Bakanlar Kurulu'nda da bu tür konular görüşülmez. Kişisel, bir görüşmedir. Sonuçları ne hükümeti ilgilendirir, ne hükümeti bağlar." Üst düzey bir Dışişleri yetkilisi ise, Zapsu'nun randevuları ve basına önceden haber verilmesine dikkat çekerek "Sarsılan imajını düzeltmek istiyor olabilir" yorumu yaptı. Tartışmalar sürerken İstanbul'a gelen Zapsu da, gazetecilerin konuyla ilgili sorularına karşı "Daha sonra açıklama yapacağım" karşılığı vermekle yetindi.

EVREN MESCİ - ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Dışişleri Kadı'yı aklayan karara itiraz edecek
 Baykal: Paralel kanal tehlikeli
 Terhis olan askerlere saldırdılar: Bir şehit
 İran Kandil'e bomba yağdırdı
 'Tarih bu zulümleri yapanı affetmeyecek'
 AB'nin ilerleme raporu 24 Ekim'de
YAVUZ DONAT
Asya'daki Anadolu
Sabah saat 08.20'de Pekin'den...
Belediyeci ağabey 1'e 10 kazandırdı
Maltepe'de 12 dönümlük arazi yeşil alan diye 50 yıldır satılamıyordu.
Beckham Rıdvan son maçını kaybetti
28 gün önce denizde yüzerken teknenin pervanesine bacağını kaptıran...
PKK söylentisi ilçeyi karıştırdı
PKK söylentisi ilçeyi karıştırdı
Temel Hak ve Özgürlükler Hareketi üyeleri, aralarından 3 kişiyi...
Üniversiteli animatör yüksek lisanslı emlakçı
Üniversiteli animatör yüksek lisanslı emlakçı
Bazı üniversitelerin bu yıl ilk kez açtığı programlar Türkiye'de...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu