kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Sabah Çocuk
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bodrum plaj modası son durum raporu
Bodrum'da son durum

Bu yıl 17'likler, plaja bavulla gelip 15 dakikada bir mayokini değiştiriyorlar. AB grubuna hitap eden Eda Taşpınar ve daha alaturka Süreyya Dürüst ise 'şöhret' ihtiyacını gideriyorlar.


Bodrum plaj modası son durum raporu

Bu yaz ışıltılı, payetli ve Swarovski taşlı uzun elbiseler, mini örgü tunikler gözde. Takı ise mecburi! Ben de plajlarda göz dolduracağım diye şıngır şıngır bir bikini alıyordum ama sadece güneşlenmek içinmiş. Sanıyorum, bu yıl da 'plaj şıklığının öncüsü' olamayacağım.

Sanıyorum Türkiye'nin son dönemde yetiştirdiği en önemli star Süreyya Dürüst'tür! Çünkü, böylece bir insanın şarkı söylemeden, oyunculuk yapmadan, hatta bir yetenek yarışması veya bir reality show'a bile katılmadan,

sadece envai çeşit bikinilerin üzerine envai çeşit kaftan/ pareo ve ismini tam olarak bilmediğim giysiler giyip plajda güneşlenerek, her gün gazetelerin birinci sayfasına çıkabileceği de görülmüş oluyor! Şöhret olmak için oyunculuk öğrenmeye çalışan, şan dersi alan, baleye giden falan zaten kalmamıştı da... İşin plaj giysilerinde bittiğini de tahmin edememiştik doğrusu. Giyimi, vücut yapısı ve mesafeli tavrıyla daha Batılı

AB grubu hedef kitleye hitap eden Eda Taşpınar, biraz daha alaturka, daha geleneksel total grup için, gösterişli Süreyya Dürüst, istemeden de olsa, bu yazın şöhret ihtiyacını gideriyorlar sağolsunlar!

17'LİKLER BAVULLA GELİYOR

Bense, Allah'ın unuttuğu bir plajda, demode bikinimle öyle yatıyorum! Bir kere daha görüyoruz ki, benden hiçbir şey olmaz, bakın söylüyorum size!

Böylece işin gücün arasında, yaz gardırobumu nasıl ihmal edip Bodrum'a pırlantalı bir mayokini, bir 'Bikini üstü kaftanı' veya 'Koli basili kenarı şampanyalı jakuzi partisi için tığ işi bir tunik' bile almadan geldiğimi, medya aracılığıyla, halkım öğrenmemiş oluyor. Mesudum! Ve fakat bizim plajda güneşlenen 17'likler bavulla geliyorlar deniz kenarına! 15 dakikada bir mayokini değiştiriliyor, mayokiniye uygun takım kıyafet yapılıyor ve pek yüzülmüyor! Hizmet olarak sunuyorum... Plaj modasında bu yaz: Işıltılı, pullu, payetli ve Swarovski taşlı uzun elbiseler, mini örgü tunikler, Süreyya tipi kaftanlar gözde! Ayriyeten minimum üç kolye, birkaç bilezik mecburiyeti var. Yanında, en azından yarı değerli taşlarla bezeli kocaman yüzükler ve iki ayağa birden halhal olursa daha iyi. Topukları pırlantalı takunyalar, kenarı taşlı kocaman gözlükler de revaçta!

Hayır güle güle taksınlar da, güneş tepede. Yansıma diye bir şey var. Ve her an birisi üstteki baştaki parıltıların yansıttığı güneş ışığıyla cos diye yanabilir!

TAKI ŞART

Bu hanım kızlar zaten bir süre sonra
"Yaaa, burada pinek yaani sabahtan berii diye düşünüyoruuum, şimdi çıksak, 15.20'ye Türkbükü'ndeyiz, hadi aşkıım," diye birbirlerini doldura doldura kalkıp fotoğrafçılı kumsallara uzuyorlar! Ben de kolumda plastik saatim, kalan 50 küsurluk teyzelerle simit yiyip çay içiyorum! Aslında Bodrum'a gelmeden bunun böyle olacağını biliyordum. 16 yaşından beri benzer bikiniler, benzer kot şortlar ve tokyolarla plaja giderim. Kaybolur diye takı da takmam...

Hani televizyondan bilmesen ünlü münlü demezsin! Bu yüzden, ele güne karşı, bütün iyiniyetimle farklı bir 'plaj imajı' arayışı içinde alışverişe çıktım. Plajda mücevher bunaltır! Fino alsam bakamam! Mayokini fikri de beni bozdu. Neden derseniz yanık bir vücutta, göbek ortasından aşağı doğru genişleyerek inen kavisli üçgen biçiminde beyaz bir desenle kendimi çekici bulmayabilirim! Böylece, giyip plajlarda 'göz dolduracağım' payetli, şıngır şıngır bir bikinide karar kıldım ve almaya kalktım. Ta ki satış elemanı

bana: "Yalnız bununla yüzmeyeceksiniz değil mi?" diye sorana kadar!

"Yok," dedim, "Ne ilgisi var? Ne yüzmesi? Ben bikiniyle yüzecek kadar manyak mıyım?" "Hayır, bu bikininin payetleri zıttırıbıt, kumaşı da bıttırızıt, onun için suya girmiyor," gibi bir şeyler geveledi.

- "Peki yüzülmeyen bikiniyle ne yapacağım?" - "Güneşlenebilirsiniz!" "Aaa demek güneşten etkilenmiyor, müthiş bir buluş," diyerek dükkândan çıktım! O günün tek alışverişi, bari bir şey almış olayım diye aldığım, kumsallarda halkımın karşısına utanmadan çıkacağım, ayıp örten bir 'önlük elbise' oldu! Aşağı yukarı bir gece elbisesi fiyatınaydı, ipekti... Modeli, arkadan bağlanışı falan öyle alengirliydi ki, Süreyya veya Eda çatır çatır çatlayabilirdi, o kadar yani!

BU YAZI DA KAÇIRDIK
Bodrum tatilim başladığından beri, bu daha 'stilize' plaj giysimi değerlendirmek için denemelerde bulunuyorum. Sanıyorum, iplerden biri omuzdan şöyle asimetrik atılıp beldeki delikten geçiyor, sonra sırtta, arkaya bir şekilde dönerek çapraz giden öteki iple buluşup bağlanıyor. Fakat teoride başarılı olan bu bağlama şekli pratikte çalışmıyor!

Bağlıyorsun, boyun kısmı kısa kalıyor, sol taraftaki ipi gevşetince sırt bol geliyor, arkasını öne getiriyorsun göğsü bastırıyor ve ben elbisemi giyip Bodrum plajlarında 'bir fırtına gibi esene' kadar güneş batıyor, plan suya düşüyor! Sanıyorum, bu yaz da görüntümle 'plaj şıklığının öncüsü' olamayacağım. Demek ki çaresiz, varolan şöhretle yetineceğiz!

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 'En iyi tedavi başlamamak'
 Bir kere bağımlıysanız ömür boyu bağımlısınız
 Denizden geldi, denize döndü
 Bizde müzecilik zayıf
 Faşist prenses: Ann Coulter
 Allah rızası için bana da bir yumurta, lütfen
 AB yolu Gezi'den geçer! Ya da Metis'ten!
 Glasgowlu Zidane Materazzi'yi nasıl 'öptü'
 Zaman, Erzurum'da durmuş
 Döşekleri soğuk, yorganları yağmur
 Cildinizin yaz bakımını ihmal etmeyin
 Makyaj malzemelerinin ömrü ne kadar?
 Hafif bir renk yeterli
 Ünlülerin tercihi bu şortlar
 Ortaya karışık bir yaz sergisi
 Şimdi tatilin tam zamanıdır
 Heidelberg'den izlenimler
 Adliye koridorlarının gönüllü mahkûmları
 Ayşecik siyasi parti kuruyor
    Pazar Sabah Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Hayatımızda bir gazetevole eksikti
Kelli felli...
MEHMET ALTAN
Bitez'in ruhuna erişmek...
Ege'den Atlas Okyanusu'na,...
GÜLSE BİRSEL
Bodrum plaj modası son durum raporu
Bu yaz ışıltılı,...
REFİK DURBAŞ
Zaman, Erzurum'da durmuş
Kalesi, camileri, turistik...
ÖNCEL ÖZİÇER
Zerrin Özer'in bitmek bilmez öfkesi
Zerrin Özer'in...
ERDAL ŞAFAK
Denizden geldi, denize döndü
Petrolün, savaşlara yol...
Otyam çiftinin resimleri Bodrum'da
Otyam çiftinin resimleri Bodrum'da
Ünlü ressam İsmail Acar'ın sergisiyle açılan Kempinski Hotel Barbaros...
Firmalar bir taşla iki kuş vuruyor
Firmalar bir taşla iki kuş vuruyor
Kimse bugün yelkenin amatör sporlar arasında bir numaraya...
Bu yoğurdu sarmısaklasak
Kokusundan rahatsız oluyorsanız lezzetten fedakârlık edip sade yoğurdu...
Yazın salata yenir
Salata sıcak ve bunaltıcı yaz günlerinin en çok tercih edilen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.