kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bağcılıkta son marifet
Yüz milyon yıllık tarih kitabı: Şarap
Farkı yaratan toprak
Bağcılıkta son marifet

Bağcılıkta son marifet


Bu denli büyük ve gözde bir sektörde, herkesin bu soruların cevabını aradığına emin olabilirsiniz. Hem de uzaydaki uydulardan, toprağın MR'ını çeken bir cins radara kadar teknolojinin her türlü nimetini kullanarak. Son marifet ise şu: Traktörünüze binip bağa dalıyorsunuz... Bu traktör bildiklerimizden değil. Bir cins gelecek zaman makinesi. Kısa aralıklarla dev bir matkapla toprağı deliyor, kimyasal analiz için örnek oluyor. Burgunun üzerindeki sensörlerle de toprağın nemini ve yapısını ölçebiliyor. Bir de kamerası var. O da toprak altının, özellikle taşlı yapıdakilerin strüktürünü gösteriyor. Asmalara gidecek su miktarının nerelerde depolandığını görebilmek için. Malum traktör her ne bulduysa, anında bir GPS yardımı ile dijital harita üzerine yerleştiriliyor. Sonuç şaşırtıcı... Kısa mesafeler içinde öylesine büyük farklar bulunuyor ki... Örneğin Kuzey Napa Valley'in içinde 100'den fazla birbirinden uzak toprak formasyonu tespit olunmuş. Bu ne demek? İşte bu yazının başında sözünü ettiğimiz çok değerli şaraplarla, sofra şaraplarının nasıl olup da Burgundy'nin yanyana bağlarından çıkabildiğinin izahı! Peki tüm bu veriler sıradan bağların hayrına kullanılabilir mi? Daha iyi şarap yapabilmek için bilim haldır haldır uğraşıyor. Ama biz de size soralım. Kullanılabiliyorsa bile, kullanılmalı mı?
DİĞER GURME HABERLERİ
 Şöhretli aşçıların bavulunda ne var?
 Bahçe vaha gibi yemekler vasat
 Ailelerin de gittiği esnaf lokantası
 Seyyar tezgâhından AB'ye
 Boğaz'a nazır lezzet mekânı
 Sabahtan akşama kadar süren keyif
 Uskumru dolması en kral meze seçildi
 Türk mutfağının çağdaş yüzü
 Manzara mükemmel mönü esprili
 Cankurtaran'da balık keyfi
 Kebap ve tatlı dünyasında bir dev
 Başkentin ünlü lezzet durağı
 Şampiyon artık Bodrum'da
 700 kişilik 'butik' kebapçı
 Ölmeden önce tatmanız gereken 50 lezzet
 'Şimdiki müşteri tahsilli'
 Bize ait domates bile kalmadı
 Organik tarım doğayı koruyor
 Baklavanın mutlulukla bir ilişkisi olmalı
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
ALİ ESAD GÖKSEL
Şöhretli aşçıların bavulunda ne var?
Son 25 yıldır...
'Yapılan eleştirilerin yüzde 90'ı art niyetli'
'Yapılan eleştirilerin yüzde 90'ı art niyetli'
Ekranın en genç kanalı Kanal 1, dünya kupasını yayınlayan ilk özel...
'Galiba Semercioğlu'nun hafızasına bir şey olmuş'
'Galiba Semercioğlu'nun hafızasına bir şey olmuş'
- Cengiz Semercioğlu yazısında Kanal 1'i, Almanya'ya yeterince...
Hobi olarak başladılar şimdi Avrupa'dalar
Türk sokak modasını yansıtan kıyafetler tasarlayan Biswear, dünyaca...
Bikininin çok parçalı öyküsü
Bugün kadınların vazgeçemediği bikiniyi, 60 yıl önce ilk kez...
Sinema mevsimi panoraması
Atilla Dorsay 'Sinemada Geçen Mevsime Bakış' yazısının devamında İtalya'dan...
Karayip denizinde fantastik kaçıp kovalamaca
Sinema (ve de genelde sanat) günümüzde artık çok özgün şeyler yaratamıyor.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.