kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tükenmezi bilir misiniz?
'Şimdiki müşteri tahsilli'
Pastırma mutlaka kuru olur
Tükenmezi bilir misiniz?
Pilaki sarımsak ister

Tükenmezi bilir misiniz?


- Diyelim müşteri ikinci şişeyi açtırdı. Daha önce vermediğin şeyler çıkar ortaya. Müşterinin zevkine göre ya sahanda sucuk, ya da iki yumurta veya pastırma masasına götürülür. Tükenmez bilir misiniz, nedir?
- Vişneyle falan yapılır.
- Geç onu; tükenmez o değil. 'Bre evladım, bana bir tükenmez ver' der, sahanda beyaz peyniri kaynatırsın, biraz zeytinyağı, üzerine de kırmızıbiber serper verirsin. Ama suyunu çekmemiş olacak. Şimdi gelir bizim mastori, batırır ekmeği suyuna, kenarından biraz peynirden yer. Suyu biter; 'Evladım bunun suyu eksik, kaynat biraz,' der.
- Anladım şimdi, niçin tükenmez dediklerini. Su ilave edilecek, böylece bir parça peynirle epey idare edecek akşamcı. Bugün böyle bir şey yok.
- Bunu artık hiçbir garson bilmez. Tezgahta mezeci, beyaz peyniri verirken sudan geçirir, sonra suyu dökerdi. Mezeci unutmuşsa, Türk, Rum, Yahudi müşteri dalga geçer, 'Garson buna bir ufak su dök de getir' derdi. Her yöne çekilir ama kimse kızmazdı.
- Doğru; beyaz peynir sudan geçirilerek yenir ama şimdi kupkuru geliyor.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Şöhretli aşçıların bavulunda ne var?
 Bahçe vaha gibi yemekler vasat
 Ailelerin de gittiği esnaf lokantası
 Seyyar tezgâhından AB'ye
 Boğaz'a nazır lezzet mekânı
 Yüz milyon yıllık tarih kitabı: Şarap
 Sabahtan akşama kadar süren keyif
 Uskumru dolması en kral meze seçildi
 Türk mutfağının çağdaş yüzü
 Manzara mükemmel mönü esprili
 Cankurtaran'da balık keyfi
 Kebap ve tatlı dünyasında bir dev
 Başkentin ünlü lezzet durağı
 Şampiyon artık Bodrum'da
 700 kişilik 'butik' kebapçı
 Ölmeden önce tatmanız gereken 50 lezzet
 Bize ait domates bile kalmadı
 Organik tarım doğayı koruyor
 Baklavanın mutlulukla bir ilişkisi olmalı
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
ALİ ESAD GÖKSEL
Şöhretli aşçıların bavulunda ne var?
Son 25 yıldır...
'Yapılan eleştirilerin yüzde 90'ı art niyetli'
'Yapılan eleştirilerin yüzde 90'ı art niyetli'
Ekranın en genç kanalı Kanal 1, dünya kupasını yayınlayan ilk özel...
'Galiba Semercioğlu'nun hafızasına bir şey olmuş'
'Galiba Semercioğlu'nun hafızasına bir şey olmuş'
- Cengiz Semercioğlu yazısında Kanal 1'i, Almanya'ya yeterince...
Hobi olarak başladılar şimdi Avrupa'dalar
Türk sokak modasını yansıtan kıyafetler tasarlayan Biswear, dünyaca...
Bikininin çok parçalı öyküsü
Bugün kadınların vazgeçemediği bikiniyi, 60 yıl önce ilk kez...
Sinema mevsimi panoraması
Atilla Dorsay 'Sinemada Geçen Mevsime Bakış' yazısının devamında İtalya'dan...
Karayip denizinde fantastik kaçıp kovalamaca
Sinema (ve de genelde sanat) günümüzde artık çok özgün şeyler yaratamıyor.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.