kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şöhretli aşçıların bavulunda ne var?
Şöhretli aşçıların bavulunda ne var?
Son 25 yıldır müşteriler, büyük aşçıların değerinin yaratıcılıkları ve tasarladıkları yeni yemeklerle arttığını kabullendiler. Ve artık onları zanaatkâr sınıfından sıyırıp 'sanatçı' sıfatı ile bezediler. 19. yüzyıldan bu yana baş döndürücü bir hızla değişen dünya, elbette...devamı
Bahçe vaha gibi yemekler vasat
Bahçe vaha gibi yemekler vasat
Sahibi ve aşçısı Kilisli olan Kiliza restoran, kentin ortasında sığınılacak yeşil bir vaha gibi. Ancak yemekleri ortalama bir Antep kebapçısında bulunabilecek düzeyde. Güneydoğu lokantalarını İstanbullular önce sadece 'kebapçı' olarak tanıdı. Bu kebapçıların hepsinde aynı kebaplar...devamı
Ailelerin de gittiği esnaf lokantası
Ailelerin de gittiği esnaf lokantası
Yemekleri günlük pişirilen, daimi müşterileri olan ve çok hesaplı esnaf lokantalarına ilgi artıyor. İstanbul'da ilk akla gelen de Üsküdar'daki klasik Kanaat Lokantası. Klasik restoranların en büyük rakibi fast food zincirleri. Büyük kentlerde çalışan kesim için öğle tatillerinde bir...devamı
Seyyar tezgâhından AB'ye
Seyyar tezgâhından AB'ye
Ülkelerin yiyecek ve içecek kültürü sadece saraylarda oluşmuyor. Sokak lezzetleri giderek büyük önem kazanıyor. Geçen hafta ekonomi sahifelerinde boy gösteren harika bir haber vardı : "Zabıtadan bıktı, fabrikatör oldu" Bu eğlenceli ve öğretici hikâye İzmir'de 12 yıl midye dolma...devamı
Boğaz'a nazır lezzet mekânı
Boğaz'a nazır lezzet mekânı
Yaz aylarında sadece teras kısmında hizmet veren Erguvan Restaurant'ın uzun bir barı ve her türlü masadan eşsiz manzarası var. Restoranda tatlıların tazeliği ve şaraba ayrıca özen gösterilmiş. Beşiktaş'ta trafik tamamen tıkandı... Ortaköy'e kadarki, bilemediniz bir buçuk kilometrelik yolu...devamı
Yüz milyon yıllık tarih kitabı: Şarap
Yüz milyon yıllık tarih kitabı: Şarap
Son yıllarda bağların bulunduğu toprakla ilgili bir altın çağ yaşanıyor. Şarap uzmanları ve jeologlar, içtiğimiz şarabın içine topraktaki aromaların nasıl geçtiğini araştırıyor. Bütün dünyada her gün yükselen şarap merakı, elbette Türkiye'yi de etkiliyor. Bizde de özellikle genç...devamı
Sabahtan akşama kadar süren keyif
Sabahtan akşama kadar süren keyif
Fenerbahçe'deki True Blue, deniz manzaralı bir restoranda, lezzetli bir yemek yemeyi hayal edenleri Boğaz'a gitmekten kurtarıyor.. Doğma büyüme Kadıköylüyüm. Hayatının, kısa da olsa bir dönemini, denizle haşır neşir geçirme olanağını bulan şanslı İstanbullulardan sayılırım. Marmara'dan...devamı
Uskumru dolması en kral meze seçildi
Uskumru dolması en kral meze seçildi
Efe Rakı'nın düzenlediği meze yarışmasına binden fazla tarif gönderildi. Birincilik emekli aşçı Hüner Seren Denizman'ın oldu. Türkiye'nin ilk özel rakısı Efe Rakı'nın düzenlediği En Kral Meze Yarışması'nın büyük ödülünü 'uskumru dolması' kazandı. 2 bin 500 dolarlık büyük ödül, binden...devamı
Türk mutfağının çağdaş yüzü
Türk mutfağının çağdaş yüzü
Tarihi fermanlar, padişah tuğraları ve Levent'e bakan aydınlık cephesiyle dekorasyonu da çok hoş. İstanbul'un tarihi yarımadası üzerinde bundan 35-40 yıl önce kalite açısından birbiriyle rekabet eden üç restoran vardı. Bunlardan ikisi Sirkeci Garı'nın tam karşısında, Ankara Caddesi'nin...devamı
DİĞER GURME HABERLERİ
 Manzara mükemmel mönü esprili
 Cankurtaran'da balık keyfi
 Kebap ve tatlı dünyasında bir dev
 Başkentin ünlü lezzet durağı
 Şampiyon artık Bodrum'da
 700 kişilik 'butik' kebapçı
 Ölmeden önce tatmanız gereken 50 lezzet
 'Şimdiki müşteri tahsilli'
 Bize ait domates bile kalmadı
 Organik tarım doğayı koruyor
 Baklavanın mutlulukla bir ilişkisi olmalı
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
ALİ ESAD GÖKSEL
Şöhretli aşçıların bavulunda ne var?
Son 25 yıldır...
'Yapılan eleştirilerin yüzde 90'ı art niyetli'
'Yapılan eleştirilerin yüzde 90'ı art niyetli'
Ekranın en genç kanalı Kanal 1, dünya kupasını yayınlayan ilk özel...
'Galiba Semercioğlu'nun hafızasına bir şey olmuş'
'Galiba Semercioğlu'nun hafızasına bir şey olmuş'
- Cengiz Semercioğlu yazısında Kanal 1'i, Almanya'ya yeterince...
Hobi olarak başladılar şimdi Avrupa'dalar
Türk sokak modasını yansıtan kıyafetler tasarlayan Biswear, dünyaca...
Bikininin çok parçalı öyküsü
Bugün kadınların vazgeçemediği bikiniyi, 60 yıl önce ilk kez...
Sinema mevsimi panoraması
Atilla Dorsay 'Sinemada Geçen Mevsime Bakış' yazısının devamında İtalya'dan...
Karayip denizinde fantastik kaçıp kovalamaca
Sinema (ve de genelde sanat) günümüzde artık çok özgün şeyler yaratamıyor.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.