kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Necla Pur
Rektörün acı itirafı
100 öğrenci 'ev'lenecek
'Çok yıpratıldım'

Ya tarikata ya fuhuşa

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necla Pur: "Barınma sorunu olan öğrenciler ya tarikatların ya da kadın satıcılarının eline düşüyor. Güzel dairelere yerleştiriliyor, ceplerine harçlık konuyor. Biz buna karşı öğrencileri ailelerin yanına yerleştireceğiz."

Rektörün acı itirafı

Marmara Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Necla Pur, öncelikle öğrencilerin barınma sorununu çözeceğini belirterek, "Barınaksız öğrenci ya tarikatların ya da kadın satıcılarının eline düşüyor" dedi.

Marmara Üniversitesi'nde üçüncü kez katıldığı rektörlük seçimlerini ilk kez kazanan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi ve Kadın İşgücü İstihdam Araştırma ve Uygulama Merkezi kurucusu ve Başkanı Prof. Necla Pur projelerini SABAH'a anlattı. En önemli projesinin, yüzde 70'i İstanbul dışından gelen öğrencilerin barınma sorununu çözmek olduğunu söyleyen Pur, ilk aşamada Göztepe Kampusu'ndaki öğrenciler için kiralık ev veya yerleşecekleri aile bulacaklarını anlattı. Pur, barınma sorunu çözülmediği takdirde öğrencilerin ya tarikatların
ya da kadın satıcıların eline düşeceği tespitini yaptı. Üniversitenin bin yatak kapasiteli iki yurdu olduğunu anlatan Pur, "Öğrencilerin çoğu dar gelirli Anadolu ailelerinin çocukları. Emekli ya da asgari ücretli babalarının onlara ev tutma şansları olmuyor. O zaman da çocuklar tarikatların kucağına düşüyor. Çünkü onlara sıcacık ve güzel daireler sunuyorlar. Ceplerine harçlıklarını koyuyorlar" dedi.

YURTTAN SONRASI TUFAN
Öğrencilerin sınıfta kalması ya da alttan dersi olması halinde yurttan atıldığını hatırlatan Pur, "Sonra bu çocuklar ev bulmaya çalışıyor. Edirnekapı'nın arka mahallesinde gecekonduda üç-beş arkadaş ev tutuyor. Oradan Göztepe'ye okula geliyor. Ne kadar dayanabilir çocuk bu sefilliğe?" diye sordu. Öğrencileri tarikatların kıskacından kurtarmanın mümkün olduğunu söyleyen Pur, şöyle devam etti: "Tak rozeti, al bayrağı, bir de şiir oku Atatürkçüsün. Ama sen bir yurt yap, çocukların barınma parasını ver o zaman Atatürkçü olursun. Hangi parayla hangi evi tutacak bu çocuklar? 100 milyon bile gelmiyor çoğuna ailelerinden. Atatürkçülük karşı devrimciler nasıl örgütleniyorlarsa, öyle davranıp, bu çocuklara sahip çıkmaktır." Tarikatların her üniversitede olduğu gibi Marmara Üniversitesi'nde de özellikle burs, barınma ve harçlık konusunda çok etkili olduklarını belirten Pur, tarikata girmiş öğrencileri tanımakta zorlanmadıklarını şöyle aktardı: "Kızlardaki değişim çok kolay izleniyor. Çünkü hemen türban takıyorlar. Ama erkeklerdeki değişimi fark etmek daha zor. Mesela kravat takmıyorlar, daha bol pantolon giyiyorlar."

MİT VE EMNİYET FİŞLEMESİ
Pur, 3.5 yıl önce rektör yardımcılığı yaparken tarikat ya da örgütlerle ilişkisi olan öğrencilere ait dosyaların MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce üniversiteye ulaştırıldığını ve böylece öğrencilerin takip edilebildiğini de şöyle anlattı: "Ne kadarı Kürtçülük, ne kadarı tarikat işlerine karışmış Milli İstihbarat veriyordu bilgileri. Mesela bir öğrenci olayı oluyor. Onun için de 'şunlar var' diyorlar, siz ona göre onları kolluyorsunuz. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden kampuslardaki polislerden de geliyordu 'kişiye özel' diye öğrenci raporları." Öğretim üyeleri hakkında da polisten rapor gelip gelmediği sorusunu Pur, "Bana gelmiyordu çünkü ben rektör yardımcısıydım, ama rektöre gidiyor muydu bilmiyorum. Zannederim onlar YÖK'e gidiyor" diye yanıtladı.

PERVİN KAPLAN


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 ÖSS ve YDS sonuçları yarın
 4 günde 14 şehit Ankara alarmda
 Batman ve Van'da iki şehit daha
 Yarın çok şeye gebe
 Akrabaları gibi şehit oldu
 Büyükerşen: Karanlık odaklar işbaşında
 Taksim'de 'hava'lı geçit
 'Yılda 2 dolarlık kitap okunuyor'
ERGUN BABAHAN
Farklı bir bakan
Olaylara anında tepki vermemek,...
MEHMET BARLAS
Hukuksuz devlet örgütlenmiş şiddettir...
Amerika'nın ve...
ERDAL ŞAFAK
GOP öfkesi
İsrail'in ölçüsüz misillemesine...
MEHMET ALTAN
Ortadoğu'yu anlamak...
On birinci Abant Platformu'nun,...
Hizbullah füzeyle vurdu İsrail'in tepkisi gecikmedi
Hizbullah, İsrail'in Hayfa kentine füze attı, İsrail karşılık vererek...
G-8'e sokak temizliği
Dünyanın en gelişmiş 8 ülkesini buluşturan zirvenin evsahibi Rusya,...
19/07 beklentisi
19/07 beklentisi
Yabancı transferinde 'sıfır çeken' F.Bahçe'de 19 Temmuz bekleniyor.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu