kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Beşiktaş'a asrın yönetimi
Demirören, "Aday olmam" demişti

Beşiktaş'a asrın yönetimi

Tuncay Özilhan, 'tek listeyle seçim' koşuluyla başkanlığa sıcak bakmaya başladı. Her biri başkan potansiyeli taşıyan, Zafer Yıldırım, Tevfik Yamantürk, Yalçın Sabancı, İhsan Kalkavan, Nevzat Demir gibi isimler de onun yönetimine girmeye hazır.

Beşiktaş'ta son dönemde yaşanan ekonomik sorunlar, sportif başarısızlıklar Beşiktaş camiasının ileri gelenlerini 'alternatif ve güçlü bir yönetim' arayışına itti. Bu doğrultuda daha önce temasa geçilen TÜSİAD eski başkanı Tuncay Özilhan'a tüm camiadan baskı da arttı. 'Dünya kulübü Beşiktaş' sloganı ile harekete geçen siyah-beyazlılar, güçlü isimlerin Tuncay Özilhan ismi altında birleşmesi ile bir 'süper yönetim' oluşturmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Girişimlerin ilk günlerinde başkanlık önerisine kuşkuyla yaklaşan Özilhan da camianın talepleri karşısında 'seçime tek listeyle girme' koşuluyla yumuşadı.

YENİ YÖNETİM ŞEMASI
Yedeklerle birlikte 19 kişiden oluşacak Özilhan yönetiminde en azZAFER YILDIRIM6 ismin çok güçlü olması planlanıyor. Yapılan çalışmalar sonucunda bu konuda da istenen hedeflere ulaşıldı. Her biri Beşiktaş Başkanlığı'nı kaldırabilecek düzeyde olan Zafer Yıldırım, Tevfik Yamantürk, Yalçın Sabancı, İhsan Kalkavan, Nevzat Demir gibi isimler, Tuncay Özilhan'ın başkanlığındaki yönetimde görev alacaklar. 6 kişi olarak düşünülen ilk grup, maddi güçleriyle Kartal'ı ekonomik açıdan uçuracak. İkinci 6'lı grup ise spor tecrübesi olan idari anlamda kulübe katkı yapacak Beşiktaşlılar'dan oluşacak. Yedek üyelerin oluşturacağı son 6'lı grup ise camiayı yakından tanıyan, birlik bütünlüğün sağlanmasında ve devamında etkin rol oynayacak, amatör branşlarınNEVZAT DEMİRyükünü sırtlanacak isimlerden oluşacak.

ZAMANI GELDİ
Camianın önde gelen isimleri, "Beşiktaş'ın 'dünya kulübü' olabilmesi için güçbirliği şart. Herkesin elini taşın altına sokmasının zamanı geldi" diyerek Tuncay Özilhan ismi altında birleşmeyi kabul ediyor. Bu oluşuma ilk destek veren isim her dönem başkan adayı olması istenen ancak bunu reddeden Zafer Yıldırım... Özilhan'ın yönetimine girmeyi kabul eden Yıldırım'ın, ayrıca İhsan Kalkavan'la birlikte bu projenin hayata geçmesi için çok aktif çalıştığı bildirildi. Yine başkanlık için yıllardır ismi geçen isimlerden Tevfik Yamantürk'ün de, TÜSİAD Başkanlığı sırasında herkesin takdirini kazanan Özilhan'ın altında çalışmayıYALÇIN SABANCIkabul ettiği kaydedildi. Güçbirliği çalışmalarında çaba harcayan Zafer Yıldırım ve İhsan Kalkavan'ın "Beşiktaş için birlik vakti. Hepimiz Tuncay başkanın altında kenetlenmeliyiz" çağrısına yine çok güçlü isimlerden olan Yalçın Sabancı'nın da olumlu cevap verdiği gelen haberler arasında.

GÖZLER ÖZİLHAN'DA
Nevzat Demir, Fikret Orman gibi isimlerin de Beşiktaş'ın faydasına olacak her türlü projenin içinde yer alabilecekleri ya da dışarıdan desteğe sıcak baktıklarını öğrenildi. Bu aşamada gözler Tuncay Özilhan'a çevrildi. Kulüpte idari ve mali anlamda büyük sıkıntılar olduğunu düşünen Özilhan'ın, yaşanacak bir seçim yarışının camiaya zarar vereceğini savunduğu bildirildi. AncakİHSAN KALKAVANkarşısına rakip çıkmaması halinde Özilhan'ın 'Beşiktaş için' teklifi kabul etmesi yönünde umutlar da arttı. Camianın önde gelen isimlerinin üst üste yaptığı toplantılar; son yıllarda sportif alanda da hayal kırıklıkları yaşayan Beşiktaş camiasını fazlasıyla heyecanlandırdı. Tuncay Özilhan yönetiminde adı anılan isimlerin saygınlığı ve güçleri, Beşiktaşlıları gelecek adına umutlandırdı. Sadece yönetime girecek isimler değil; FİBA Holding'in patronu Hüsnü Özyeğin gibi camianın duayenlerinin de bu yeni yönetime destek verebileceği kaydedildi. Başlayalı çok uzun süre olmayan 'güçbirliği' toplantılarının önümüzdeki aydan itibaren çok daha geniş katılımlı oturumlarla devam edeceği öğrenildi.

Fatih doğan


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Cimbom'dan farklı tarife: 4-1
 4 yıl daha oynarım
 'Okan için sert tartışma oldu'
 Kuleleri siz mi yıktınız?
 Final koşacağım
 Zico hafifletti
 Milan yırttı
 Gençlerden süper start: 83-45
 Çifte sıkıntı
 Nobre milli oldu
 3 milyon euroluk bela!
 Bana verilen her görevi yaparım
 Trabzon idmanında gerginlik
 Kupaya sahip çıkamadılar!
 Sarı alışkanlık yaptı
 Halterde rövanş özerk seçimde
 Piknikte 'Haluk Abi' kavgası
 Kayseri, Larissa karşısında
 Aman nazar değmesin!
 Domercant Komşu'da
 Günün içinden
GÜRCAN BİLGİÇ
Zico ve Federasyon
Akıllarda bir çok soru var. ZicoDaum...
Katili, geçen yıl da iki kadına saldırdı
Katili, geçen yıl da iki kadına saldırdı
Funda Beker'e tecavüz edip öldürdüğü iddia edilen Erdal Sansa'nın 1.5...
Dinleyenlere yardım eden köstebek var
Dinleyenlere yardım eden köstebek var
Tümg. Taşkesen, "Önüme konan dosyalardan biri olan deşifre dökümü...
Plajda kamuflaj
Plajda kamuflaj
Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlenen moda haftası, Cia...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu