kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sinemadan rüzgar gibi geçen kadınlar
Sinemadan rüzgar gibi geçen kadınlar

Sinema deyince akla gelen isimler arasında uzun yıllar boyunca kalıcılığını koruyanlar kadar yıldızı bir tek filmle parlayıp anında sönenler de var. İşte herkesin bir süreliğine de olsa ünlü olabileceğini kanıtlayan o kadınlar....

TEKSTİL SEKTÖRÜNE GEÇTİ
Kariyerine şarkıcı olarak başlayan Olivia Newton-John 1978 yılında çevrilen 'Grease' adlı müzikal filmde John Travolta ile başrolü paylaştı ve tüm dünyanın tanıdığı bir yıldız haline geldi. Ancak sonradan canlandırdığı hiçbir karakter 'Grease'teki 'Sandy'nin yerini tutamadı. Güzel aktris, bunun üzerine hem müzikten hem de sinemadan koptu ve Avustralya'da 'Blue Koala' adlı bir giyim firması kurdu.

YENİ BRIGITTE BARDOT'YDU
Champs-Elysees'de yürürken Jean-Jacques Beineix tarafından keşfedilen Beatrice Dalle, ünlü yönetmenin çektiği 'Betty Blue' adlı filmin yıldızı oldu. Filmdeki cüretkar sevişme sahneleriyle büyük yankı uyandıran Dalle, bir dönem sinemanın yeni 'Brigitte Bardot'su olarak anıldı. Posterleri erkeklerin yatak odalarını süsleyen seksi oyuncunun şöhreti yaşıyla ters orantılı bir seyir izledi. 'The Sixth Sense' adlı filmde Bruce Willis'in eşini canlandırma fırsatı vardı ancak bu rolü Olivia Williams'a kaptırdı.

OSCAR SAHİBİ EN GENÇ AKTRİS
Marlee Matlin 'Children of a Lesser God'daki oyunculuğuyla Kathleen Turner ve Sissy Spacek gibi iddialı isimleri geride bırakarak en iyi kadın oyuncu Oscar'ını aldı ve Oscar sahibi en genç aktris unvanını kazandı. Sonraki filmlerinde umduğu başarıyı yakalayamayan oyuncu yaşadığı hayal kırıklığını, "Hollywood'ta güzel anılar kısa sürüyor" sözleriyle anlatıyor.

ŞEYTANDI MELEK OLDU
Sinemaya 'The Exorcist' (Şeytan) adlı filmle adım atan Linda Blair, şöhreti 15 yaşındayken yakaladı. Film gösterime girdikten sonra ölüm tehditleri almaya başlayan oyuncu yine de korku filmlerinde rol almaktan vazgeçmedi. İnsanların zihinlerinde yarattığı korkunç imajı yok edemeyen Blair, şimdilerde kendi kurduğu 'World Heart Foundation' adlı dernek kanalıyla insanlara yardım elini uzatıyor.

SEKSİ BOND KIZI ÇABUK UNUTULDU
Shirley Eaton, adını 1964'te çevrilen ve Bond serisinin en iyi filmi kabul edilen 'Goldfinger'da canlandırdığı 'Jill Masterson' karakteriyle duyurdu ve şöhret basamaklarını hızla tırmandı. Güzel aktrisin resimleri, filmin vizyona girmesinden hemen sonra 'Life' dergisinin kapağını süsledi. Ardından birçok film daha çevirdi ancak 'Goldfinger'daki başarısını bir daha yakalayamadı. Evlendikten sonra sinemaya veda etme kararı aldı.

ESTETİK KURBANI OLDU
'Dırty Dancing' adlı filmde Patrick Swayze ile başrolü paylaşan ve canlandırdığı 'Baby' karakteriyle beğeni toplayan Jennifer Grey, eleştirmenlerin yorumuyla 'gelecek vaat eden bir oyuncuydu.' Ancak burnuna estetik yaptırarak kariyerine büyük bir darbe indirdi. Operasyondan sonra bakışlarının doğallığını kaybeden aktris yapımcılar tarafından tercih edilmez oldu.

GÜZELLİĞİYLE TANINDI
Adını Aerosmith'in kliplerinde oynayarak duyuran Alicia Silverstone 1995'te çevirdiği 'Clueless' adlı filmde canlandırdığı sosyetik genç kız tiplemesiyle ününe ün kattı. Ancak oyunculuğundan çok güzelliğiyle konuşuldu ve kariyeri inişli çıkışlı bir seyir izledi.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Ankara cinayetinin sırları beyazperdede aralanacak
 Şevket hayatımda olduğu için çok şanslıyım!
 Benim için 'katil kim' kadar 'neden ve nasıl'lar da önemli
 En Avrupalı Çin lokantası
 Depp'in yeni aşkı 'Barbie'ler
 Herkes onu o Pitt'i düşlüyor
 Adını kalçasına kazıyacak
Yaz çapkınları sakın hastalık kapmayın!
Yaz çapkınları sakın hastalık kapmayın!
Yaz tatilinde güneş, kum ve denizin romantizmine kapılıp yeni...
Cinsel hastalığın belirtisi çok
Cinsel hastalığın belirtisi çok
İdrar yaparken yanma, acıma, sık sık idrara gitme, peniste, vajinada,...
Kısmeti İsrail'den açıldı
Kısmeti İsrail'den açıldı
Tuğba Özay'ın şöhreti Türkiye sınırlarını aştı... İsrail basını güzel...
Şöhret rüzgarına kapılıp gitmem
Şöhret rüzgarına kapılıp gitmem
Bir süre önce sezon finaliyle ekrana veda eden 'Acı Hayat' dizisinin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.