kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
  » Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Katile lanet okudu
'Ölüm peşini bırakmadı'

Seni son gören ben olacağım

Gözü yaşlı anneden kızını tecavüz edip öldüren Erdal S.'ye: Kızımın gördüğü son kişi sensin. Senin gördüğün ben olacağım.

Tecavüze uğradıktan sonra 72 tornavida darbesiyle öldürülen kızının mezarını ziyaret eden Adalet Hanım, Funda'nın katiline seslendi: "Bir gün nasıl olsa döneceksin. Güçlü olup, seni bekleyeceğim."

GÖZÜME BAKACAKSIN VE...
"Minicik kızımın gördüğü son kişi sensin. Senin gördüğün son kişi ben olacağım. O güne dek yaşa, sakın ölme. O, gözlerine bakarak öldü. Sen de benimkilere bakarak öleceksin."


Katile lanet okudu

Öldürülen Funda'nın annesi Adalet Şirin kızının katil zanlısına seslendi. Öfkeli anne, zanlı Erdal S.'ye "Kızım senin gözlerine bakarak öldü. Sen de benim gözlerime bakarak öleceksin" dedi.

İstanbul Gaziosmanpaşa'da minik Funda Beker'in evinde tecavüze uğradıktan sonra vahşice katledilmesi herkesin yüreğini yaktı. Küçük kızın katil zanlısı Erdal S. bir gün sonra yakındaki ormanlık alanda üvey baba tarafından yakalandı. Ama en çok yüreği yanan, kızı için geleceğe dair güzel hayaller kuran anne Adalet Şirin'di. Kızının mezarını dün tekrar ziyaret eden acılı anne, gözleri tek bir noktaya takılı, elleri yumruk halinde çıktı mezarlıktan. Olayın meydana geldiği Gaziosmanpaşa'daki evine gittiğinde de aynı bakış hakimdi genç kadına. Sanki rüyadaymış gibi konuşan 27 yaşındaki Şirin, öncelikle katile seslenmek istediğini söyledi: "Seni Adliye'de göremedim. Bir gün nasıl olsa buraya döneceksin. Yemin ettim. O güne dek güçlü olup, seni bekleyeceğim. Benim biricik kızımın gördüğü son kişi sensin. Senin gördüğün son kişi de ben olacağım. O güne dek yaşa, sakın ölme. Benim kızım senin gözlerine bakarak öldü. Sen de benim gözlerime bakarak öleceksin."

'GELECEK YIL BURADA'
Adliye binasında kızının katilini görmeyi çok istediğini söyleyen Şirin "Pişmanlık duyuyor mudur acaba diye yüz ifadesini görmek istedim. Ama yakınlarıma sordum, hiç pişmanlık yokmuş yüzünde. Onlarca kişi bu hayvanı koruyordu, ben ise tek başıma bekliyordum. O an tepki gösterdim, ama onlar da görevlerini yapıyordu. Katilin fazla ceza alacağını zannetmiyorum. En fazla bir sene sonra yine burada olacak" dedi. Sonra kızını anlatmaya başladı Adalet Şirin: "17 yaşında doğurdum onu. Beraber büyüdük" sözleri döküldü bir anda dudaklarından. Kızının her şeyine ortaktı. "Okuldan bir çocuğu sevmeye başlamıştı. Sık sık çevredeki lunaparka gidiyordu. Meğer o çocuğu görmeye gidiyormuş oraya.Etrafta tinerciler dolaştığı için parka gitmesini istemiyordum. Başına birADLİYE ÖNÜNDE BÖYLE BEKLEMİŞTİ... Adalet Şirin kızının katil zanlısıyla karşılaşmak için adliyenin önünde beklemişti. Şirin, Erdal S.’ye şöyle seslendi: Seni Adliye’de göremedim. Bir gün nasıl olsa buraya döneceksin. O güne dek seni bekleyeceğim.şey gelmesin diye eve kapadım. O kadar pişmanım ki" derken gözyaşlarını tutamıyordu. "O gün eltime erzak gelmişti. Hamile olduğu için ben taşıyayım dedim. Kızım da gelmek istedi. 'Gelme evde kal. Bulaşıkları yıkarsan akşam seni çay bahçesine götüreceğim' dedim. Nasıl sevindi, mutluluktan uçtu. Sonra ben giderken 'Anneciğim öpeyim' dedi. 'Niye ki kızım ölüme mi gidiyorum, birazdan geleceğim' dedim. Sonra beni öptü, içeri girdi. 15 dakika sonra yemek hazırladık, eltimin çocuğunu eve yolladım, kızım da gelsin diye. Koşarak geldi, 'Özge (Funda) ablam ölmüş' dedi. Şaka zannettim. "

'GÖZÜNDE KORKU VARDI'
Eve girdiğinde o dehşet manzarasıyla karşılaştı Adalet Şirin. "Koltukta yatıyordu. Belden aşağısı çıplaktı. Bir bacağı koltukta, diğeri yerdeydi. Vücudu delik deşikti. Gözleri açık kalmıştı. Gözlerinde korku vardı. Katille koltukta boğuşmuş. Kızımın kıpırdamasına bile izin vermemiş. Arka kapıdan girmiş sapık. Kimse görmemiş" diyerek anlattı zihninden silinmeyecek o anı. Sonra gözleri yine donuk, ama bir o kadar yürek dağlayıcı şekilde konuşmasını sürdürdü Adalet Şirin: "O gün ona yeni terlik almıştım. Ölüsünü gördüğümde yeni terlikleri de ayağındaydı. Çok istemişti o terlikleri..." Gözyaşları sel olup akan Adalet Şirin, sözlerini şöyle noktaladı: "Bana ara sıra 'Ben ölsem ağlar mısın?' diye soruyordu. Yaşamayacağı belliydi, çünkü çok farklı bir çocuktu. Pişmanlık duymaz mıyım? Elbette duyuyorum. Nereden bilebilirdim böyle olacağını? Kim bilirdi, güpegündüz evde bu kadar insan varken bu caninin eve girebileceğini? Bu kişi 30 yıl ceza alsa bile az. Ama kızıma söz verdim. O kişi cezaevinden çıkana dek sabırla bekleyeceğim onu. O güne kadar güçlü olacağım."

ÖZLEM YILMAZ - MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 'Ekmek fırınında eroin satıyorlar'
 Son karar: Çocuklar anneye
 'Aşkın önüne geçilemez'
 Broşun şifresi 'hormonlu domates'
 Yürek burkan velayet savaşı
 Starta herkes davetli
 Sinan Çetin'in oğlu cipiyle takla attı
 Konser dönüşünde kaza: 1 ölü, 4 yaralı
 Köse'den yaylım ateşi
 Beykoz'da çocuk kaçırana linç girişimi
 Sulukule'ye yeni imaj
 'Corvette değil sürücüsü kusurlu'
 Belediye başkanının iddiası: Damızlık boğalar fazla...
 Kalpazanların şifresi çözüldü
 Koreli turistleri ilaçla uyutup soydular
 Ablaya töre bıçağı için 12 yıl hapis
 Denizli'de tabelalara Türkçe şartı...
 Yaz okullarında 2. dönem başladı
 Zeytinburnu ve Beyoğlu'nda elektrik kesintisi
 Öğrencilere tercih desteği
 Özelde okuyana da burs şansı
EMRE AKÖZ
Niye Türkiye'ye geliyorlar?
Ülkemizde taşınmaz satın...
HINCAL ULUÇ
Beyoğlu için seferberlik gerek!..
Çarşamba akşamı atv...
Anelka iyi mi?
Anelka iyi mi?
Fenerbahçe'nin Hollanda'daki kampına dün katılan yeni teknik...
Pahalı oldu ama...
Pahalı oldu ama...
Beşiktaş'ta 2003-04 sezonunda başlayan gençleştirme operasyonu...
'Hırsız başkan' sözüne tokat
Bakırköy Belediye Başkanı'na "Hırsız Başkan" diye bağıran hayvan...
"Lenin'i ölü görmek sözü bir espriydi"
TBMM Başkanı Arınç, Kızılmeydan'da Lenin'in mozolesini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu