kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ERDOĞAN, BAYKALA GÜMÜŞ İBRİK HEDİYE ETTİ .... Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Gül, Mehmet Ali Şahin, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mir Dengir Mehmet Fırat, Kadın Kolları Başkanı Selma Kavaf ve Meclis Grup Başkanvekili Salih Kapusuz birlikte CHP Lideri Baykalın konuğu oldu.
Liderlerin 'havuç kokteyli' sohbeti
Oval ofisi gezdirdi

Erdoğan CHP'de

Başbakan, CHP'nin yeni genel merkezine 'hayırlı olsun' ziyareti yaptı ve gümüş ibrik hediye etti. İki lider Kırkpınar güreşlerinden, badem kurabiyesine kadar siyaset dışı konuştu. Erdoğan'a portakal-havuç kokteyli ikram edildi.

Liderlerin 'havuç kokteyli' sohbeti

Baykal, 17 çeşit içecek karşısında şaşıran Erdoğan'a, "Ben havuç suyu içeceğim" dedi. Başbakan da portakal suyu eklenmiş havuç suyu istedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, yeni genel merkezine yerleşen CHP'nin Genel Başkanı Deniz Baykal'a "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu. Siyasetten uzak duran liderlerin sohbet konuları, Kırkpınar güreşlerinden badem kurabiyesine, binadan meyve kokteyline uzandı. Erdoğan, Baykal'a gümüş telkari işlemeli ibrik armağan etti. Erdoğan'ı odasının bulunduğu 12'nci katta asansörün kapısında beklerken gazetecilere, "El sıkışacağız, artistlik yapmayacağız" diyen Baykal, Erdoğan gelince uzun uzun poz verdi. Tokalaşma sırasında da Erdoğan'ın "Aynı istikamete bakıyoruz" esprisine CHP lideri, "Bunun başka tekrarı yok, iyi çekin" karşılığını verdi. Görüşmeye CHP Genel sekreteri Önder Sav, Genel başkan Yardımcıları Eşref Erdem ve Mustafa Özyürek de katıldı.

KEFİRİ GERİ ÇEVİRDİ
CHP kurmayları; her gün kefir içtiğini öğrendikleri Erdoğan'a önce kefir teklif etti. Ancak Erdoğan "ben öğle yemeklerinde kefir içiyorum. Şimdi istemem" karşılığını verdi. Baykal, uzun uzun binayı anlattıktan sonra da Erdoğan'a 17 çeşit içecek seçeneği sunuldu. Erdoğan seçenekler karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. "Ben size yardımcı olayım. Ben taze sıkılmış havuç suyu içeceğim" diyen Baykal'a Erdoğan, "O zaman ben de ondan alayım. Ancak benimkine portakal suyu da eklensin" karşılığını verdi. Başbakan'ın bu seçimi kurmayları da etkiledi. Herkes havuç ve portakal suyundan oluşan meyve kokteylini isteyince Salih Kapusuz Baykal'a "Herkes kokteyl içiyor, siz ayrı kalmayın, siz de bunu seçin" dediyse de Baykal'ıikna edemedi.

ÇİÇEK'TEN FIKRA
Adalet Bakanı Çiçek, bu sırada söze girerek genel merkezin hemen yanında bulunan Konyalı Kebap Lokantası'nda zaman zaman yemek yediğini belirterek, şu fıkrayı anlattı: "Ağanın kahyası sürekli şikayet ediyormuş. Bu ağanın kulağına gitmiş. Kahyayı çağıran ağa, 'Burada sana hoşaf verilmiyor mu, elma, ekmek verilmiyor mu' sorularına 'veriliyor' yanıtını alınca 'o zaman niye şikayet ediyorsun' demiş. Kahya 'ağam onların hiçbirinde et yok ki' karşılığı vermiş." Fıkraya gülen Baykal, "O zaman size kebap söyleyelim" dedi ama konuklarına acıbadem kurabiyesi ikram etti. Bir yandan da Erdoğan'a "Acıbadem bademden yapılır ama çok ucuz olduğundan artık fındıktan yapılıyor. Ancak lafı Fiskobirlik'in kapanmasına getireceğimi düşünmeyin" deyince odada bulunanlar yeniden gülüştü. Baykal, Kırkpınar güreşlerini beraber izledikleri Şahin'i göstererek, "Güreşi biliyorlar ya, hepsi diğerinin kazanacağını söylediler. Ben sustum. Ama sonuçta Antalyalı kazandı" dedi.

'SİYASET KONUŞMADIK'
Yaklaşık bir saat süren görüşme sonrası iki lider, Baykal'ın özel asansörü ile indi. 'Nezaket ziyareti' için Erdoğan'a teşekkür eden Baykal, "Görüşmede siyasi değerlendirmede bulunmadık. Sayın başbakan da biz de düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Nezaket ziyaretinde bu düşüncelerimizi yeniden birbirimize söylemedik" dedi. Erdoğan da, "Siyasi partilerin apartman dairelerinde hizmet vermelerinin sıkıntılarını her iki parti de yaşadı. Bizim yeni genel merkezimiz 2007 içinde bitecek" dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Erdoğan'ın helikopterini kamera şakası sandılar
 'Başörtüsü haberlerinden bıktık'
 Putin'den Erdoğan'a: Bir şeyler yapmalıyız
 Filistin'e 1 milyon dolar
 AK Parti zorunlu din dersine formül arıyor
 Rahşan Hanım anlattı Sinan Aygün uyudu
 Fethi Dede'nin 4 yıl hapsi istendi
MAHMUT ÖVÜR
Baykal'ın formülü tutar mı?
Olası bir seçimde seçmen...
MUHARREM SARIKAYA
RK: Devlet kendini kazıklatıyor
Rekabet Kurulu, devletin...
YAVUZ DONAT
Köy düğünü
Düğün, dernek hep "5 yıldızlı...
Türk doktor karaciğer naklinde çığır açtı
Doç. Hüseyin Astarcıoğlu karaciğer naklinde umut olacak bir yöntem...
16'sındaki Melis aşırı doz kurbanı
16 yaşındaki lise öğrencisi Melis Akpınar barda tanıştığı arkadaşının...
Parlak sicilden sürpriz emekliliğe
Parlak sicilden sürpriz emekliliğe
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en parlak subaylarından biri olarak kabul...
Almanya'da 80 Euro'ya üniversite okunuyor
Almanya'da 80 Euro'ya üniversite okunuyor
Türk öğrencileri davet eden Almanya, devlet üniversitelerinde yabancı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu