kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Fotoşop çok büyük bir kandırmaca...
Fotoşop çok büyük bir kandırmaca...
Mazhar üşüttü!
Sibel bunu bilerek yapıyor
Top 5 HINCAL
Top 5 AYŞE

Fotoşop çok büyük bir kandırmaca...

Çirkin kadın yoktur, az fotoşop (photoshop) vardır demişler; kadınları fotoşop sevdalısı etmişler. İki hareketle beller inceliyor, cilt bebekleşiyor, selülit ve çatlak tarih oluyor... Ünlü kadınlar da bu işe bayılıyor. Kilo fazlalıklarını, karın yağlarını dert etmeden şak şuk fotoğraflar çektiriyor. Fotoşop programını iyi kullanan fotoğrafçılar paraya para demiyor. Sonuç: Fotoşop amacını aşıyor, yüzler maske gibi duruyor ve ünlü model Tyra Banks bu işe "dur" diyor.

* AYŞE: Tyra Banks "Artık fotoğraflarımda fotoşop kullanılmasını istemiyorum" demiş! İyi mi etmiş? HINCAL: Yani Tyra Banks de fotoşop yaptırıyorsa gerisini hesap edin. Fevkalade yaygın bu. Niye yaptıklarını anlayamıyorum ama yapıyorlar.

'ESTETİĞE HİÇ İTİRAZIM YOK'

* Özellikle kadın ünlülerin fotoşopsuz fotoğrafı yok gibi...
Fotoşop yaptırıyorlar, televizyon çekimlerinde inceltmeler kullanıyorlar. Benim felsefemde en önemli şey insanın kendisiyle barışık olması. O yüzden estetik cerrahiye hiç itiraz etmem. Aynada kendine bakıp da beğenmediği bir şey varsa; onu düzeltmek için maddi gücü ve sağlığı da yerindeyse, insanın hakkıdır estetik yaptırmak.

* Bu da 'foto-estetik' oluyor; neştersiz, acısız. 'Niye buna karşı olalım?' diye sorulabilir mesela... Estetik ameliyatı kendine değil de fotoğrafa yaptırmak çok büyük bir kandırmaca.

* E öyle valla. Beller daralıyor, cilt pürüzsüzleşiyor, kalça yuvarlanıyor, bacaklar sütun gibi oluyor. Benim merak ettiğim bu kadınlar kendilerini bilmiyorlar mı? Aynaya bakmıyorlar mı? Neden gerçek halleriyle uçurum yaratacak kadar fotoşop yaptırma ihtiyacı hissediyorlar acaba? Bu mükemmellik sevdası nedir? Böyle yapınca mükemmel mi oluyorlar?

* Eh tabii. Normal hallerinden açık ara daha güzel çıktıkları kesin. O zaman bu çok basit bir aldatmaca. Hayranlarını, insanları aldatıyorlar. Kandırıyorlar, kandırdıklarını sanıyorlar. Çünkü bu insanlar bir yandan da yaşamlarını sürdürüyor. Dünyadan gizli yaşasan; dünya seni sadece resimlerinle tanısa mesele yok!

* Mesela Hülya Avşar'ı biz her dakika televizyonda, evde, kırda plajda görüyoruz. 'Hülya' dergisini her ay elime alınca inanamıyorum, kapak çekimlerinde bambaşka bir kadın! 20'lik gibi duran, 90-60-90. Ertesi gün Günaydın'da göbekli, kalçalı apayrı bir kadın! Ne gerek var şimdi olmadığı gibi görünmesine, biz onu bilmiyor muyuz? Biz onu zaten normal haliyle sevmedik mi? Yani kimseyi kandıramıyorlar, kendilerini kandırıyorlar.

* Fotoşop kokan bir fotoğrafa bakınca beğeniyor musunuz? Ayy ne güzel çıkmışlar mı diyorsunuz? Çünkü ben bir çok insanın fotoşoplu fotoğrafları sevimsiz bulduğunu görüyorum... Ben çoğunun gerçeğini biliyorum. Beğenmem için gerçeğini bilmemem lazım. Bu resme bakıp kendisi zannediyorsa...

* Kendisi zannetmeyi bırakın, mutlu oluyorlar. Gururla eşe dosta gösteriyorlar. Bu ne gençlik, güzellik takıntısı? Kadınlar çaresizce daha güzel, daha genç görünmek istiyor... Öyle! Kendilerini kandırmaktan hoşlanıyorlar.

'KONSERDE FISTIK GİBİYDİ'

* Sezen Aksu'nun Yeni Aktüel'deki fotoğrafları mesela. Geçen hafta konserine gittim. Ben uzun zamandır bu kadar güzel, bu kadar tatlı, bu kadar parlak bir Sezen Aksu görmemiştim. Gerçekten muhteşemdi. Fakat Aktüel'deki gibi de değildi. Ama o Sezen zaten çok güzeldi, şimdi ne gerek vardı fotoşopa?
Ben Sezen'i çoktandır görmüyorum. Görmediğim için de Aktüel'in kapağını görür görmez aynen şöyle dedim "Eğer fotoşop değilse; Sezen ve doktoru muhteşem bir iş başarmışlar!" Sezen kortizon yüzünden dönüşü olmayan bir yola girmişti. Müdahale yapılmasa, kortizonlar kesinlikle yasaklanmasaydı bugün Sezen Aksu yoktu belki de. O zamanki 'moonface' (aydede surat) yüzünü biliyorum. Aktüel'e baktım; fotoşop değilse gerçek bir mucize! Ama sen de fotoşopa ihtiyacı yoktu diyorsun...

* Valla yoktu... İnanın konserde bambaşka fıstık gibi bir Sezen Aksu vardı. İnsan neyse o olduğunu kabul etmeli.

AYŞE HINCAL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Geleceğin yıldızları sörf öğrenecek
SEDA KAYA GÜLER
Bir sorunun bir sürü çözümü var!
Türkiye Zeka...
Selülitlere veda zamanı
Selülitlere veda zamanı
Pırıl pırıl kuşe kağıtlara basılı moda dergileri, televizyon...
Siftah Vedat ile Nilüfer'den!
Siftah Vedat ile Nilüfer'den!
55 milyon dolar harcanarak hizmete açılan Kuruçeşme'deki Les Ottomans...
Sulhi Aksüt: Sibel dikkatli olmalıydı
Sulhi Aksüt: Sibel dikkatli olmalıydı
Lale Manço ile süren mahkemesini kazanıp, Akyarlar Club Manço'yu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.