kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türkiye haber cenneti
Türkiye haber cenneti
Şiddete maruz kalabiliyoruz
Her şey haber olur

Türkiye haber cenneti

Güncel haberlerin perde arkası ve sıradışı hayatları ekrana taşıyan ve büyük ilgi gören 'Muhabir' programının yayın yönetmeni ve sunucusu Suat Kozluklu "Malzemeyi doğru kullanmayı biliyoruz" diyor.

"Hayat haberdir ve haberi muhabir yapar" sloganıyla gizli kalmış konuları açığı çıkaran yeni haber programı 'Muhabir', Kanal 1 ekranında izleyici ile buluşuyor. Yıllardır Türkiye'nin gündemini değiştiren haberlere imza atan Suat Kozluklu yönetimindeki 'Muhabir', ekrana geldiği ilk günden beri izleyicinin ilgisini çekiyor. Deneyimli haber kadrosuyla, araştırma dosyaları, güncel haberlerin perde arkası ve röportajlar ile gündeme ışık tutan program, sıra dışı yaşam öykülerini, ibret alınacak hayatları ve umut dolu başarıları da gün yüzüne çıkıyor. Başarılı programın perde arkasını ve kaliteli haberciliğin sırlarını programın haber genel yönetmeni ve sunucusu Suat Kozluklu ile konuştuk. Diğer haber programlarından daha geniş bir yelpazede haber yaptıklarını anlatan Kozluklu'ya göre Türkiye bir haber cenneti ve 'Muhabir'in yaptığı sadece bu malzemeyi doğru kullanmak.

TELEVİZYON HABERİ ÇOK BAŞKA
* Programın adı neden 'Muhabir'?
Gazeteciliğin temelinde muhabirlik var. Muhabir haberi alır, araştırır ve masaya koyar. Bu nedenle bu ismi seçtik, biz gazeteciliği her alanda yapan bir ekibiz. Belli kalıplarımız yok. Bizim için her şey haber. Bir başarı öyküsü de haber, bir yolsuzluk da haber; yani hayatın her alanında başımıza gelebilecek her şey 'Muhabir' programı için haber değeri taşıyor. Sporun bile şiddete yönelik, futbol terörüne yönelik unsurları program içinde yer alabilir.

* Suat Kozluklu kimdir, bize biraz habercilik geçmişinizden bahseder misiniz?
Ben 1988 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nde gazeteciliğe başladım. Dört yıl boyunca Cumhuriyet'te çalıştım. Bu süre boyunca polis muhabirliğinden siyasete kadar her alanda muhabirlik yaptım. Sonra bir sene Amerika'da dil eğitimi için kaldım. 1993 yılında döndüğümde özel televizyonculuğun popülaritesi artmaya başlamıştı. Star televizyonunda çalışmaya başladım. 1995 yılında Uğur Dündar'la birlikte 'Arena'da araştırmacı televizyon haberciliğine adım attım. Uğur Bey'le maceramız yaklaşık 10 yıl sürdü. En son 'Arena'nın haber genel yayın yönetmeniydim. Daha sonra 2005 yılında Kanal 1'de çalışmaya başladım.

* Gazete haberciliği mi yoksa televizyon haberciliği mi size daha çekici geliyor?
Ben gazete haberciliğini daha çok seviyorum. Ama televizyon haberciliği daha süratli, bilgiye ulaştığınız andan itibaren ona bir de görselliği eklemeniz gerekiyor. Elinizdeki belge ve bilgiler doğru olduğu sürece gazeteye her şekilde haber olabiliyor. Örneğin; Malatya Çocuk Yuvası'nın ekrana yansıyan görüntüleri bir gazete haberiyle aynı etkiyi uyandırmazdı. Ama televizyondaki haberden sonra kıyamet koptu.

DOĞRU VE GÜVENİLİR HABER
* Ülkenin gündemini değiştirecek haberlere imza atmak nasıl bir duygu?
Açıkçası biz tarihe tanıklık ediyoruz. Bu işin en keyifli yanı bu. Bir sonraki gün normal okuyucularla birlikte gazeteyi açıp okumuyor ya da televizyonu izlemiyorsunuz. Olayları sıcağı sıcağına yaşıyorsunuz. Heyecanla montaja girip haber saatimizde ekrana haberi verdiğimiz zaman çok gururlanıyorum, çok mutlu oluyorum. Yanlış giden şeyler bizlerin sayesinde kamuoyunun gündemine geldiğinde ve onlara çözüm bulunduğunda keyif alıyorum.

* Kaliteli haberciliğin ilkeleri sizce neler?
Öncelikle güvenilir olmak. Baktığımızda çok saygın programlar var. Bizimse yeni bir çocuğumuz oldu, adı 'Muhabir'. Onu saygın kılmak ve artık marka olmuş; 'Arena', 'Haber Özel' ve 'Deşifre' gibi programların arasına katabilmek için ilk önce güvenilir olmalıyız. Muhabir kaliteli haberciliğin ilkelerini yerine getiriyor. Yani doğru, güvenilir, ilkeli, bağımsız ve anlaşılabilir habercilik yapıyor. Bunlar az önce isimlerini saydığım programlarla ortak özelliklerimiz çünkü bunlar evrensel gazetecilik ilkeleri.

* Haber bültenlerine ve haber programlarına magazin katılması ile ilgili eleştiriler var. Siz bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Gerçekten de bu çok bıçak sırtı bir konu. Neden ise magazinin de hayatın içinden, onun bir parçası olması. Onu da yansıtmak lazım ama ne kadar? Haber bültenlerinin arasında ağırlığı magazin haberleri aldığı zaman izleyicinin de tepkisini çekiyor çünkü bültenlerde insanlar haber duymak ve görmek istiyor. Karşı değilim ama dozunda verilirse daha doğru olacağı kanısındayım. Haber bülteninde haber verilsin. Magazin programlarında magazin yer alsın. Şunu söyleyebilirim ki, haber bültenlerine magazin girince izleyici haber almak için haber programlarına yöneliyor.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 57 kadın başarı öyküsünü anlattı
 Müziğimle dostluk elçiliği yapıyorum
 Alışıklar mezun verdi
 Dümdüz sandaletler çiçek desenli bikiniler
 Bacaklar bermudalara teslim oldu
 Medeniyetleri buluşturan tişörtler
 Hülya konserleri "Kaya" ile sürüyor
 Evlilik fotografları
 Şiir Köşesi
 Halk ne diyor?
 İngiltere elenince Beckhamlar yıkıldı
 'Gerçek aşk yönetilemez'
 Megastar'ın Ankara çıkarması
 Yeşilçam'a şöhretler kaldırımı
 Anneden önce bir kadınım
 Eşcinseller yürüdü
 Omen'de çok zorlandım
 Londra'yı salladı
 Erkekler artık böyle giyinecek!
 Ağva sahilinde 'Single Party'
 Antalya'da Uzakdoğu lezzeti
AYŞE ÖZYILMAZEL
Bikkini Adası patladı!
Yaz geldi mi bünye beach club...
HAKAN & UTKU
Sıcak hava abuklamaları
* En sıcak günümüz böyle...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Dana file sarma
Isıtılmış yağa...
Eyvah anne oluyorum biri bana yardım etsin!..
Eyvah anne oluyorum biri bana yardım etsin!..
Kadınlar, hayallerini süsleyen anneliğe nihayet kavuşaklarını...
Sabah ameliyat akşam yürüyüş
Sabah ameliyat akşam yürüyüş
Kadınların düşmanı varisten kurtulmanın en yeni ve etkili yöntemi...
Mutluluklarına nazar değdi!
Mutluluklarına nazar değdi!
İki aylık flört döneminin ardından yıldırım hızıyla nikah masasına...
Planlı programlı hamile kalmış!
Planlı programlı hamile kalmış!
Sosyetenin en güzel kadınları arasında gösterilen Ruken...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.