kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ben bu kadarını beklemiyordum!
Ben bu kadarını beklemiyordum!
Tarkan Türkiye'nin gururu

Ben bu kadarını beklemiyordum!

Reklamlarda kendinden emin bir popstar, gerçekte ise bu kadar popüler olmaya çok şaşıran 23 yaşında genç bir oyuncu Ali Turca. Gerçek adı Enis Arıkan'ı kullanmıyor, kendinden emin, sıkı bakışlar atmasını iyi biliyor.

Sevgilisiyle bir çay bahçesinde buluşuyor... Masada iki çay. Ama kız masada sadece çay olduğunu görünce saçlarını savurarak kalkıp gidiyor... İşte ondan sonra Ali, bir popstar olup şarkıyı söylemeye başlıyor: "Gel keyfim gel / gel keyfim gel / çay vaktinde / tam vaktinde / keyf edelim şimdi gel..." Sonra sevgilisini arıyor ama yine reddediliyor! Bu kez masada emekleyerek ürünleri tanıtmaya başlıyor; 'iltifat dolu' sözlerle şarkısını söyleyerek sevgilisini çaya davet ediyor: "Elmalı tarçınlı kurabiyem misin / Yoksa peynirli gözlemem misin / Değilse kıymalı böreğim misin / Sana çay demlesem gelir misin?" Ve sırada Tarkan'ımsı sahne! Sevgilisi TV'de Ali'yi görür, Ali ise kumlara ayağıyla vurarak toz kaldırmaktadır. Kız, 'gel keyfim gel' çağrısına daha fazla karşı koyamayarak çayını demleyip yanına gider...

BİR YILDIZ GİBİ HİSSEDİYOR
Herkes reklamlar yayınlanmaya başlamadan önce yeni bir popçu çıktı sandı. Çünkü kısa bir tanıtımın ardından 'yakında müzik marketlerde' yazıyor ve reklam bitiyordu. Reklam dönmeye başladıktan sonra onun sanal bir popstar; bir reklam yıldızı olduğu anlaşıldı. Gerçek adının Enis Arıkan olduğu yazıldı. Bir şarkıcı değil, bir oyuncu olduğu; çeşitli dizilerde oynadığı da... O kendisini Ali olarak çoktan benimsemiş. Hayatından mutlu, Ali Turca kimliğinin üzerine yapışmasından hiç endişe etmiyor. Hatta 'sen kimsin' diye sorulduğunda kendini değil, Ali Turca'nın eğitimini, onun hissettiklerini anlatmaya başlıyor. Kendinden emin bakışları var, hatta başını yana eğip bakarken bir popstar oluveriyor! Bu, yüzyüze verdiği ilk röportaj olduğu için biraz heyecanlı. İlk başta Ali'nin bir yıldız gibi hissettiğini söylese de, Enis'in de öyle hissettiğini ve bunun hoşuna gittiğini itiraf ediyor...

* Enis Arıkan'ın mesleği nedir?
Müjdat Gezen Sanat Merkezi tiyatro dördüncü sınıf öğrencisiyim. Oyuncuyum.

* Peki Ali Turca şarkıcı mı, oyuncu mu, reklam yıldızı mı, bir PR ürünü mü? Ali Turca 1983 İstanbul doğumlu. İstanbul Üniversitesi İşletme mezunu. Pop sanatçısı, reklam yıldızı, sıkı bir PR çalışması... Hepsi var!

* Siz geçtiğimiz aylarda bir albüm yapmamış mıydınız Ali Turca adıyla? Hayır bu tamamen yeni yaratılan bir karakter. Ancak tanıtımları görmüş olabilirsiniz. 'Gel Keyfim Gel' şarkısı dönüyordu ve 'yakında tüm marketlerde' diye çıkıyordu. Herkesin beni önce bir şarkıcı sanmasının altında yatan sebep bu.

* Yani karşımda şu an bir şarkıcı yok! Çıkacak mı peki bir albüm? Şimdilik öyle bir şey yok ama olabilir. Oyunculuk eğitimi aldığım için oyunculuğu düşünüyorum. Bir pop şarkıcısını oynadım. Bir oyuncu her şeyi yapabilir.

'KENDİMİ KOMİK BULMADIM'

* Amacınız; reklam üzerinden kendinizi tanıtmak, sonra da şarkıcı olarak ortaya çıkmakmış gibi görünüyor...
Evet, bu projenin çok tutmasıyla ve başarısıyla ilgili bir şey. İnsanların beğenisi böyle bir anlayışa yol açtı. Ki bu da olmayacak diye bir şey demedim.

* Daha önce üç dizide rol almışsınız. Ama istediğiniz çıkışı yapamadığınız ortada. Şimdi de reklam... 'Ünlü olayım da nasıl olursa olsun' muydu sizinki? Hayır öyle bir çabam olmadı. Tutmayan küçük bir projede yer alsaydım bunu düşünebilirdiniz. Frito Lay gibi bir marka ile çalışmak benim için çok büyük bir şeydi. A La Turca reklamlarında benden önce oynayan yıldızları biliyoruz. Bu benim için çok büyük bir fırsattı, ben de bunu değerlendirdim.

* Ali Turca karakterinin popstar adayları aranıyor ilanları sonucunda seçildiği yazıldı. Gazete ilanıyla gelmediniz herhalde buraya... Hayır tabii. Ajansım 'Sihirli Anahtar'dan bir görüşme talebi olduğuna dair bilgi geldi bana. Bir popstar görüşmesi olduğu söylendi. Sadece büyük bir firma olduğunu duymuştum. İkinci elemede öğrendim ve devam ettim...

* Kendinizi bir masanın üzerinde iki el ve iki diziniz üzerinde emeklerken izlediğinizde komik bulmadınız mı? (Gülerek) Hayır hayır hiç bulmadım... Biliyordum bunu yapacağımı. Komik değil sevimli buldum, rahatsız etmedi beni. Zaten çekimler çok eğlenceliydi. Bilboard çekimleriyle toplam 4 gün çok eğlendim.

* Sokakta nasıl tepkiler geliyor? Ben bu kadarını beklemiyordum! Evde ders çalışan biriyken bir anda bu reklam oldu. Sokağa çıktığımda insanların birbirini dürtüklemesi, kızların kolumdan tutup çekiştirmesi, boynuma atlayıp resim çektirmesi... Çok şaşırdım, ama çabuk alıştım... Mutluyum, beni beğenmeleri güzel bir şey!

SEZEN BAŞARAN/GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Azmin öyküsü kazandı
 Hayat hikayesini şarkılarla anlattı
 Konser arası kayıp anonsu
 Orhan Baba dizide oynamaya ikna oldu
 Tapılası bacaklar için pratik öneriler
 İleri derecede selülit problemi olanlara
 Sanatçıyız ama uzaydan gelmedik
 Erkan Oğur'un Işık'ı Bursa'yı aydınlattı
 Lordi'nin maskesi satıldı
 Bu kızlar ADA'yı sallıyor
 2 milyon dolar bağışladı
 Ünlü çift hasta çocuklarla el ele
 Superman'in yıldızları MTV'de
 Theron maskotu çok sevdi!
 Barcelona'yı salladı
 Halk Ne Diyor?
 Evliilik Fotoğrafları
AYŞE ÖZYILMAZEL
Doyamadık baka baka işte Paul Anka!
Olmaz olmaz...
HAKAN & UTKU
Rüyalarda buluşuruz!
RÜYA: Hayır olsun, rüyamda...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Hiç büyümeyen çocuklar!
Ben onlara hayatın eksik...
AYŞE TÜTER
Ananas graten
Ananas, konyak, tereyağı, vanilya, 2 çorba...
Minik kalplere kulak verin
Minik kalplere kulak verin
Türkiye'de her yıl 12-13 bin çocuk kalp hastası olarak dünyaya...
Ek gıdaya tatlı ve tuzluyla başlamayın
Ek gıdaya tatlı ve tuzluyla başlamayın
Bebeklere verilecek ek besinlere geçişte aceleci davranılmaması...
Hakan Uzan'ın eşi Miami'de ortaya çıktı!
Hakan Uzan'ın eşi Miami'de ortaya çıktı!
İmar Bankası soruşturması sırasında yurtdışına kaçan Hakan Uzan'ın...
Güverte sezonu açıyor
Güverte sezonu açıyor
Beş yazdır Bodrum Türkbükü'ndeki tatilcilere kaliteli canlı müzik...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.