kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
  » Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Güneşlenmeden kalıcı bronzluk
İstenilen sıklıkta uygulanabilir
Güneş ışını daha zararlı

Güneşlenmeden kalıcı bronzluk

Tatile gidemeyen, güneşin zararlı etkilerinden korkan ancak bronz bir ten hayal edenlerin imdadına otobronz ürünler yetişiyor. Dr. Belma Bayraktar, denize gitmiş gibi gerçek bir bronzluk veren ürünlerin güneş ışınlarından daha güvenilir olduğunu söylüyor: Güneşin kanserojen etkilerini düşünürsek, otobronz kullanmak daha mantıklı

Alman Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Belma Bayraktar, denize gitmeden bronz bir görünüm yaratan otobronz ürünleriyle ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

Otobronzla bronzlaşmak sağlığa zararlı mı? Aksine güneşin zararlı etkilerine maruz kalmadan tende sağlıklı bronzluk sağlanabilir. Özellikle güneşe çok hassas, alerjik, güneşten korunması gerekli cilt hastalıklarında; otobronz ürünlerle sağlıklı bronzluk kazanmak mümkün.

Kanserojen etkisi var mı? Ürünlerin içeriğinde DHA (dihidroksi aseton), bazı bitkisel ekstreler,E, C vitamini,; bazılarında ise AHA'lar ve güneş koruyucu bulunur. DHA; dokudaki proteinleri harekete geçirerek etkisini gösterir. Pigmentlere herhangi bir etkisi yoktur. Ürünlere ait kanserojen etki görülmemiştir.

İçerikleri nasıl olmalı? Medikal firmanın ürün garantisi ve içerik olarak dağal bronzluk sağlayıcılığı kanıtlanmış DHA aktif maddesinin varlığı aranmalıdır. Ekstra güneş koruma da isteniyorsa bunun varlığına da bakılabilir. ,

Ürün çeşitleri nelerdir?

Kağıt mendil: Kısa sürede bronzluk elde edilen bu ürünler ekonomiktir. Bazılarında ceviz yağı bulunur ve 2-3 saatte bronzluk elde edilir. Etkisi 5-7 gün sürer.

Sprey: Kısa sürede bronzluk elde edilir. Uygulamadan bir saat sonra ciltte ton değişikliği hissedilir. Spreyler; 30-40 santimetre uzaklıktan, dairesel hareketlerle her tarafa eşit bir şekilde, aşağıdan yukarı, tüm beden ve yüze uygulanabilir. Elle yaymaya gerek yoktur. Kuruması için 20 dakika bekledikten sonra giyinmek daha doğru olur.

Hap: Bu ürünlerin bronzluğu daha uzun sürede gelişir. Güneşe çıkmadan 15 gün önce içilmeye başlandığında, güneşle direkt temasa geçtiğimizde, kızarıklık gibi problemleri yaşamadan kısa sürede bronz görünüm kazanmamıza yardımcı olur. Bunlardan başka krem, jel, köpük tarzında ürünler de var.

Siz hangisini seçersiniz? Haplarda beta karoten dediğimiz A vitamini öncüsü vardır ve antioksidandırlar. Havuçta bol miktarda bulunur, yanmadan bronzluk sağlar. Yaşlanmaya karşı koyar. Ancak yine de uzun süreli kullanımlarda karaciğeri yorabilir. Kısa süreli kullanımda faydalıdır. Sprey; pratik olması, kısa sürede etki göstermesinden dolayı tercih edilebilir.

Nasıl bronzlaştırıyor? DHA; proteinlerle etkileşime girerek bu görüntüyü sağlıyor. Diğer maddeler ise sadece cildi boyama özelliğindedir. Hücreler yenilendikçe renk maddeleri de atılıyor. Bu yüzden tıraş olan erkeklerde mekanik peeling etkiyle bronzluk süresi kısalıyor.

Hamileler ve çocuklar kullanabilir mi? Bu maddelerin ciltten emilip sistemik dolaşıma karıştığı saptanmamıştır. Ancak yine de hamileler kullanırken dikkatli olmalı. Çocukların kullanmaması ise daha doğru olur.

Otobronz kullanıp güneş kremi kullanmadan güneşlenmek mümkün mü? Bazı otobronzlarda güneş koruma faktörü yoktur. Yani güneşten korumaz. Bu yüzden güneş koruyucu kullanılarak güneşlenilebilir ve bir sakıncası yoktur.

Yüzde kalıcı leke bırakıp alerji yapar mı? Genellikle alerji riski olmayan güvenli ürünler bulunmaktadır. Kullanım hatası olmadıkça leke oluşturma riski de gözlenmemiştir. Ciltte kalıcı leke bırakması beklenen bir durum değil.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Soğuk Algınlığı Virüsü Kanser Bombası Oldu
 Güneşlenmeden Kalıcı Bronzluk
 Eşimle Aramda Cinsel Soğukluk Var
 Her Koleksiyonunda Bir Mesaj Var
 Bölgesel İncelme İçin Mezoterapi
 Bilgisayarla Cilt Analizi
 Bantı Yapıştır Selülitten Kurtul!
 Ok Gibi Kirpikler İçin
 Sıradışı Kadınlara Özel Parfüm
 Tırnaklar Parlasın!
 Aşırı Kilo Kanser Olma Riskini Artırıyor
 Bel Genişliği Kalp Krizi Habercisi
 Karaciğerdeki Yağlanmaya Dikkat!
 Çocukları Kademeli Olarak Güneşlendirin
Önemli Telefonlar
Yangın İhbar . . . . . . . . . . . . .110
Hızır Acil . . .
İhanetle ilgili hiçbir şeye şaşırmaz olduk
İhanetle ilgili hiçbir şeye şaşırmaz olduk
atv'nin şöhret yarışması 'Star Avı'ndaki sunuculuğu ile göz dolduran...
20 bin $'dan yırttı!
20 bin $'dan yırttı!
Bodrum'un gediklileri Pınar Altuğ ile sevgilisi Tony...
Blackk Upstairs Aksoy'a emanet
Blackk Upstairs Aksoy'a emanet
Nalan Aksoy, 2000 yılında Elif Edes'in cathering şirketi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.