kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
  » Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Buharda yemek modası
Buharda yemek modası
Yaz mönüsü nakit 55 YTL
Bodrum'un yenileri

Buharda yemek modası

Buharda pişirme, sağlıklı yemek denilince akla gelen ilk pişirme yöntemlerinden biridir. Yağ kullanılmadan sadece suyun buharı ile piştiği için yemekler daha iyi korunur. Bu yöntemle pişen yemeklerin sindirimi kolay, besin değeri kaybı çok az olur. Örnek vermek gerekirse; buharda pişmiş bir brokolinin C vitamini değeri yüzde 84'ken, haşlanmış bir brokolide bu oran sadece yüzde 40'tır. Bunları neden anlatıyorum diye soracak olursanız geçenlerde Nişantaşı Reasürans karşısındaki Cafe Chatal'a uğradım. İşletme müdürü Dağhan Bozkurt ile konuşurken bana müşterilerinin artık yağda ve ızgarada pişmiş yemekler yerine daha sağlıklı yemekler istediklerini bu doğrultuda da kendilerinin buharda, bambuda pişmiş yemekleri mönüye koyduklarını söyledi. Şimdilik balık, tavuk ve Çin mantısı koymuşlar. Bambuda pişirmelerinin nedeni de şu: Bambunun araları açık olduğu için buhar içeriye giriyor ve yemeklerin daha çabuk pişmesini sağlıyor. Ben tavuklu olanı denedim. İçinde limon yatağında brokoli, Brüksel lahanası, havuç, soya filizi; onun üzerinde de tavuk parçaları vardı. Sossuz yapamam diyenler içinde yanında zencefilli soya ve chili sos vardı. İçecek olarak da yüzde 100 sebze ve meyvelerden yapılmış bir kokteyl içtim. Tam sağlıklı, lezzetli ve vücudum için gerekli olanı aldım diyebilirim. Cafe Chatal'da ayrıca birbirinden lezzetli sıcak tortilla ekmeğine sarılmış wraplar, ızgara hellim salatadan acılı Meksika salataya toplam 10 çeşit salata, lezzetli hamur işleri ve çok satan Chatal kebabı tadabilirsiniz. Tatlıların hepsi de ev yapımı ve kendi imalatları... Kokteyl konusunda da iddialı olan Chatal kendine özgü hazırladığı charpar kokteyli'nin yanı sıra elmalıdan çikolatalıya kadar geniş martini çeşitleri sunuyor. Ayrıca Dağhan'la konuşurken eylül ayından itibaren el yapımı çikolatalı truffle'ların da yapımına başlayacaklarını söyledi. Tel: 0212-233 17 61

Sinan Özedincik

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Milano sosyetesi bu elbiseyi istiyor
 Üçlü pakette albümleri çıktı
 NATO Türkiye'yi sallayacak
 İyileşti!
 'Ben hâlâ bir bebeğim ve hatalar yapıyorum!'
 20 bin $'dan yırttı!
 Blackk Upstairs Aksoy'a emanet
 Yoğun trafiğe en iyi çözüm
 Doğum gününde babaanne olacak
 Aşka devam
Önemli Telefonlar
Yangın İhbar . . . . . . . . . . . . .110
Hızır Acil . . .
İhanetle ilgili hiçbir şeye şaşırmaz olduk
İhanetle ilgili hiçbir şeye şaşırmaz olduk
atv'nin şöhret yarışması 'Star Avı'ndaki sunuculuğu ile göz dolduran...
İsterseniz İran'da başınızı açabilirsiniz
Ultra Muhafazakar Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın sağ kolu,...
Puanınızı siz hesaplayın
1 milyon 537 bini aşkın adayın yarıştığı ÖSS'nin sonuçları 15...
Dünya Anıtlar Fonu'nun koruma altına aldığı 100 anıt 2006 listesi
Ölmeden önce bu yerlere gidin! Çünkü bir sonraki kuşak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.